Assi & Sombri mår bra!

Vet att många av er vill veta hur katterna mår efter kastreringen i tisdags så en statusrapport kommer här!

Generellt kan jag säga att det faktiskt inte märks att de varit med om operationerna över huvudtaget. De är faktiskt nästan precis som vanligt, fast det finns lite nyansskillnader.

Eftersom jag inte ville ändra några rutiner inför kastreringen så hann de få lite hängmage inför operationen. Jag tänkte också att det inte gjorde något med lite extra hull, ifall de skulle må dåligt och därmed kanske inte äta på ett par dagar. Men så blev det ju inte nu, vilket är toppen. Men jag vill så klart inte att de ska få en kroppshydda som hindrar dem att leva fullt ut. Vi har alltså passat på att ändra till 3 mål per dag istället för 4, så det påverkar kanske deras nyansskillnader i beteendet men faktiskt åt det positiva hållet.

Medicinen har jag testat olika lösningar för. Att smula sönder i maten var inte så bra för Sombris penicillin satte smak märkte jag, men hon åt till slut upp det mesta. Jag försökte med philladelphia ost som jag la på en sked och stoppade i små bitar av tabletten i. Det gick inte heller så bra, hon ville inte äta det, men jag fick i henne det mesta. Till slut så tog jag en mjuk kattgodis och då sa det slurp! De känner hon igen och behöver inte slicka på först, utan hon sväljer dem i princip hela.

Assi har ju bara fått medicin två gånger och det har inte varit penicillin så det har bara slunkit ner utan problem.

De accepterar Roger på balkongen nu. Han kan gå ut och slänga sopor i vår återvinning eller bara gå ut för att klappa dem, utan att de springer iväg. Det är jätteroligt och så mysigt att stå inne i köket och se hur han pratar och gosar med dem. I fredags kunde han till och med komma ut till mig och pussa mig när Sombri låg i knäet! Detta har helt säkert inget med kastreringen att göra, men vill så klart berätta det,

De har fått löss/fästingmedel för första gången och Sombri har försökt slicka bort det, smakar tydligen apa. Hon kliar sig mer än hon nånsin gjort, så hon gillar inte att ha det där. Assi bryr sig inte.

Assi

Han är inte lika sur längre, men han markerar fortfarande när han inte vill ha mer kel. Men han hoppar gladeligen upp i mitt knä och får sitt kel där.

Assi har börjat använda katthuset för att sova & vila i. Sombri har gjort honom sällskap någon gång.

Han gnäller inte alls lika mycket vid balkongdörren som han gjorde förut. Han verkar redan lugnare. Här tror jag antal mål påverkat faktiskt.

Alla bilderna nedan är på Sombri, jag använde mobilen när hon låg i mitt knä dagen efter operationen.

Sombri

Eftersom jag behöver tvätta Sombris sår så ville jag att hon ska somna i mitt knä. Det var nämligen då jag lyckades bäst med att tvätta. Men de dagar det inte gått den vägen så har jag tvättat henne när hon äter. Det blir inte så noga och träffsäkert, men ärret känns ganska tydligt så jag tror det duger bra. När hon legat på rygg i mitt knä kan jag se att såret ser ut fint ut.

Faktiskt kan jag, även när hon är vaken, ibland klappa henne på magen nu utan att hon sparkar bort min hand. Sicket förtroende!

Hon säger ifrån vid lek med Assi mycket tidigare nu. Tänker det hänger ihop med lite smärta kanske.

Översta bilden där hon luktar på mina fingrar är för att jag precis tvättat henne med den bruna antiseptiska vätskan, den luktar inte något alls, tycker jag. Men hon känner det nog. Och hon slickar på såret bara när jag lagt på vätskan. Vad jag kan se alltså.

Så ja, de mår verkligen finfint och det känns ofantligt bra!

Publicerat:

i:

34 svar till ”Assi & Sombri mår bra!”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Skönt att allt flyter på bra, alla katter är inte keliga 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej de är ju inte det och de här behöver inte vara det heller. Vill bara de ska vara här hos oss 🙂

 2. Profilbild för Anita

  Tänk så bra det gått. Tack för att du berättar. Fina bilder och så sött det ser ut när hon gömmer ansiktet i din hand.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det har gått förvånansvärt bra, tacksamt bra! Hon är för gullig med just det 🙂

 3. Profilbild för LillaSyster

  Trevlig läsning =)
  Inga pekpinnar, men mjölkprodukter är inte det bästa för katten då den har svårt att tåla laktos. 1/2 rå äggula någon gång är bra för pälsen och alla mina katter har varit galna i det. Viktigt att ta bort all vita då det hämmar B-vitamin upptaget. Önskar dig en fin söndag, gärna med en katt i knät. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag vet att de inte ska ha mjölkprodukter, och det får de normalt inte heller. Men här var fokus att få i henne medicinen. Så 1/2 tsk philadelphia ost tänkte jag inte gjorde så mkt skada. Men eftersom det ändå inte funkade så blev det inte heller mer. Ägg har de fått ett par gånger, visste inte att vitan ska tas bort. Nästa gång blir det bara gula. Tack! Nya framsteg idag, det är så härligt att se dem bli tryggare och tryggare. kram

 4. Profilbild för Ingrid

  Så skönt att katterna mår bra efter operationen och fina bilder av dem är det som vanligt.
  Ha en fin söndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Ingrid, ja det är väldigt skönt. Detsamma!

 5. Profilbild för Mamma C

  Låter härligt att det går bra efter ingreppen på dem.
  Ha en bra söndag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Mycket härligt att de mår bra. Detsamma!

 6. Profilbild för Anki

  Härligt att de mår bra efter operationen … och så fint att se Sombri där i ditt knä! Mysiga bilder!
  Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns bra att de mår bra. Tack!

 7. Profilbild för Marianne

  Så skönt att de inte påverkats negativt av äventyret hos veterinären. Det väcker en speciell känsla att se en man som kelar med en katt eller hund, åtminstone hos mej, och jag kan tänka att det känns extra fint för dej nu när du ser hur katterna får mer och mer förtroende för Roger och låter sej klappas av honom. Det är lustigt att katter sticker in huvudet så där i en kupad hand. Å de där mjuka små trampdynorna hur goa som helst.
  Att lura i katter medicin är inte det lättaste, när jag läste om dina försök kom jag att tänka på den där humortexten ”Att ge sin katt ett piller” antar att du sett den? Den har cirkulerat på sociala medier emellanåt,
  (123tjosan.se/husdjpiller/html)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, letade upp den där humortexten, inte sett den förut! Ja det är fint att se att hela familjen är trygga med varandra. Ikväll fick hon den sista tabletten, så nu slipper jag försöka lura henne. Tycker ändå det gått bra med det där mjuka kattgodiset.

 8. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Men så roligt att höra att allt gått så bra. Och kul att de är ”myskatter” som vill ha klapp och kel. Alla vill ju inte det
  Nospuss

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är kul att det är myskatter, men samtidigt får jag nog distansera mig lite snart på grund av allergin. Kram!

 9. Profilbild för Matilda

  Så skönt att det gått bra med katterna. Minns från tiden jag hade katt att det kan vara mycket oro och stress att få med dem till vetrinären och de behandlingar de ska få. Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det gör ju ont i en att de ska utsättas för en operation. Tack detsamma!

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så härligt att allt gått så bra och att förtroendet för er inte naggats i kanten. Jag känner lite extra för Sombri eftersom grårandiga ”bondkatter” är min favorit! Så fin hon är….. Längtar lite efter en varm katt men förnuftet säger nej….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är hon fin vår Sombri. De är verkligen två olika personligheter och båda har sin charm. Du får lyssna till förnuftet så länge det har starkare röst 🙂

 11. Profilbild för Madde

  Skönt att katterna mår bra. Jag har ju haft innekatter och då blir det genast lättare att ha koll, men det känns som om det gått bra ändå.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det verkar ha gott bra, kanske för tidigt att ropa hej än, men hoppas hennes sår fortsätter vara fint. Innekatter är ju enklare, men lika fyllt med oro tänker jag.

 12. Profilbild för znogge

  Så skönt att höra att katterna mår bra och att det går planenligt. Kastrerade katter och hundar går lätt upp lite i vikt så i början får man vara observant. Härligt att även Roger accepteras mer och mer.

  Önskar en fin söndagskväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu blir det lite svångrem för dem. Gäller att hitta rätt mängd på maten. Ja det är underbart att nu Roger också räknas in i flocken. Tack detsamma!

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jätteskönt att det har gått så bra. Verkligen roligt att läsa om att de verkar må finfint och att de små förändringar ni ser verkar vara till det bättre. Kul också att Roger får närma sig mer och mer. Ni lär nog kunna säga nu att Assi och Sombri är era katter och de känner nog att de hör hemma hos er 😀 Semlan däremot är ju lite mer osäkert hur hon känner. Det är så roligt att få se alla fina bilder och läsa dina berättelser om dem. Det gör att jag känner mig lite delaktig 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu har vi ju chipmärkt dem och jag står som ägare. Även om det är katterna som äger oss.. 🙂 Semlan närmar sig också lite mer på morgonen. Men sen ser vi henne inte på hela dagen. Assi har börjat morra åt henne. Kanske hon flyttar nån annanstans. Men frukosten får hon tydligen äta fortfarande. Hade ju varit bra om vi kunde fånga henne med, men det är ju ännu svårare. Kram

 14. Profilbild för Susjos

  Vilka underbara bilder! Fantastiskt att det gått så bra efter kastreringen, håller tummarna att det fortsätter så! Tänk så trygga de är med er nu, vildkatter som nu är tamkatter, svårt med Semlan såklart…
  Ha det bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja det är skönt, eller hur tänk att de varit vildkatter. Semlan närmar sig lite oxå. Får se om det går att fånga henne så småningom.

 15. Profilbild för Åsa Danielsson (Angelgirl)

  Härligt att allt gått bra med dina katter efter kastreringarna! Är nog bra om du har koll på maten då både katter och hudar har väldigt lätt att gå upp i vikt efter detta.. Då resten av sina liv. Men som tur är finns det mat som gör att de ej går upp i vikt som är anpassade just för djur som har gjort kastrering. Men detta vet du säkert redan..

  Jätte söt när hon gömmer sitt huvud i din hand. Hon har verkligen fina färger <3

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi behöver ha koll. Men eftersom de är utekatter och det blir allt kallare på nätterna så är det svårt att dosera. Får ta en månad i taget och se hur vi ska justera maten. Detsamma, kram

 16. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Det är så fint att få ta del av Assi och Sombri så här via bloggen. Tänk så bra det här blev, nu är ni verkligen med katt! Underbart för er, underbart för dem. En riktigt storfamilj på landet i Ourique!

  Grattiskramar till er allihopa!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi är med katter! Hoppas på att lyckas fånga Semlan en morgon också. Men än är det inte aktuellt. Tackkram!

 17. Profilbild för Paula Merio

  Härligt att läsa att allt går bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tacksam för det!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.