Oktober (outobro) 2023

Ännu en månad har passerat, och det har varit en riktigt höstrusk månad faktiskt. Längesen jag spenderade så mycket tid inomhus som jag gjort den här månaden.

Det är alltså en sammanställningen av oktober här på bloggen. En tillbakablick men också lite nytt i både text och bild. Men länkarna leder ju till inlägg som jag publicerat under oktober månad.

Reflekterade om att vi har ett mörkret i våra familjer och berättade att jag har haft en badstreak på 100 dagar, som jag fortsätter med.

Ett inlägg som inte får plats i någon rubrik handlar om att skriva kassabok och med en ny app så har det blivit ännu roligare!

Månadens känsla

En rubrik som jag ska försöka komma ihåg att ha med varje månad. Att fundera kring vilken känsla som präglat den passerade månaden.

Och för oktober måste jag nog dessvärre säga att det är nedstämdhet. Tack vare alla fina vänner vi träffat så har vädret, oron för katternas kastrering och annat på det privata planet påverkat min sinnesstämning mindre negativt än vad det kunde gjort. Oktober har varit en tuff månad helt enkelt.

Vädret

I mitten av månaden så vände det, då blev det väldigt kännbart att vi är i en ny årstid.

Det första höstovädret kom, och fortsatta moln och regn följde efter, vilket sedan har hållit i sig hela månaden ut.

Massor av regn har det kommit! Jättebra!
Temperaturen faller när regnet kommer. Vi gillar bättre temperaturerna i början av månaden 🙂
Och självfallet stiger luftfuktigheten när det regnar.

Nu hoppas vi på en november månad med lite mer sol och ljus, för det saknas nu.

Vårt hus

I söndagskväll så var alla våra 12 vattentankar fyllda. Roger gick ut i regnet och kopplade bort stuprännorna som leder ner i tankarna. Vi har extra stuprör som vi sätter fast istället och som leder vattnet ut på ängen. Inget jag bloggat om.

Berättade i ett inlägg om hur vårt värmesystem funkar när solen inte lyser och så skrev jag om hur vi förberedde inför regn och blåst.

Fin soluppgång från soffan

Projekt

Vi byggde ett katthus. Se senaste dagarna har Assi sovit där en del, men Sombri har inte fattat tjusningen än. De älskar båda däremot att hänga på katthustaket.

Poolområdet blev också klart i oktober!

Utflykter & vänner

I oktober kör våra vänner som har husbil förbi oss på vägen till sina övervintringar. Och den här månaden har vi fått njuta av härliga dagar tillsammans med Anette & Göran, G & K samt Karen & Myles.

Vi var iväg på en härlig marknad i São Luis i Odemira kommun och så var vi på shoppingrunda i Algarve en dag.

Vår eukalyptus fick stå modell en morgon.

Bilder & fotografering

Jag är nyfiken på flatlayfotografering, inte praktiserat så mycket än på grund av dåligt ljus. Men jag bloggade om min nyfikenhet för den tekniken. Dessutom beskrev jag om frustrationen när jag i två dagar höll på med Adobes support när Lightroom Classic kraschade.

Jag publicerade flera inlägg med bilder i fokus

min tidslinje med bilder blir det inte så mycket längre, eftersom jag inte använder mobilen till foto nästan något överhuvudtaget. Känner att det där flödet börjar bli överflödigt för mig, så kommer inte fylla på med bilder där mer. Jag använder sökfältet längst ner på varje sida när jag vill hitta något. Men jag är glad jag har alla bilder från när jag använde Instagram samlade här på bloggen.

Trädgård & odling

Jag visade bilder på hur trädet marmelo ser ut från blomknopp till mumsig efterrätt. Och så blev det ett inlägg på Träden Carob & eukalyptus.

Ett inlägg handlade om att nu har en ny odlingssäsong börjat och det är dags att börja rycka ogräs, flytta växter och arbeta i trädgården igen.

Katterna

Att tämja de vilda kattungarna är ett ständigt pågående arbete. Jag skrev ett inlägg där jag berättade om närheten. Jag skrev om avmaskning och att jag bokat tid för kastreringen (som nu är utförd, inlägg om hur det gick i november).

Jag tolkade ordet ”väg” genom att fota katterna när de var på väg någonstans i trädgården. Dessutom berättade jag om Assis och Sombris personligheter.

Knäkatt och surkatt – blev ett inlägg med framstegen och hormoner.

Mest lästa inlägget

Det har blivit 31 inlägg i oktober och det mest lästa är det där jag berättade att vi lämnat över många av våra kunder till en annan webbyrå, snart är vi helt arbetsbefriade.

Här i arkivet kan du hitta alla inlägg jag publicerat i oktober.

Publicerat:

i:

22 svar till ”Oktober (outobro) 2023”

 1. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Det är fint med dina återblickar för varje månad som har gått. Jag som brukar följa dig dagligen har inte haft varken tid eller energi till det den senaste tiden (språkkursen) och känner att jag har missat en del. Däremot har jag fångat upp din nedstämdhet, din oro. Sånt fångar jag utan att ha läst på. Hoppas att allt går att få på ”rätt köl” att allt ändrar på bästa sätt utan att jag behöver veta mera. Önskar dig allt, allt gott, både dig och Roger. Varma kramar från ön i havet!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju bra att du kan använda mina tillbakablickar om det är något du vill läsa i efterhand. För som du säger, ibland blir allt inte läst. Tack för omtanke, fina ord och kramarna!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  En bra månad verkar det som, låter trevligt med språkkurs.
  Själv har jag suttit ute på altanen hela oktober och ätit frukost, mysigt, kallt ibland, sällskap av fåglar, men nu går jag in och packar ihop trädgårdsmöblerna 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   November i Sverige inomhus låter som en bra grej 🙂

 3. Profilbild för Marianne

  Oktober försvann snabbt! Trots att jag läser dina inlägg varje dag är det kul att få återblicken.
  Hoppas du känner dej mindre nedstämd snart,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst gjorde den, bra du gillar min återblick. Det hoppas jag med, kram!

 4. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Gillar din återblick trots att jag läst inläggen. Styrkekramar

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra systra mi, tack! Kram!

 5. Profilbild för Mamma C

  En fin återblick på din oktobermånad.
  Carin

 6. Profilbild för znogge

  Även om månaden i sig känns fin så kan vissa månader innehålla saker som påverkar sinnesstämningen lite negativt. Det måste i alla fall vara skönt att katterna nu är kastrerade så att den biten är avklarad.

  Önskar en god kväll nu!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är väldigt skönt att två av tre är avklarade 🙂 Hur vi ska göra med Semlan är något jag funderar mkt på. Skön söndag önskar jag dig!

 7. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Som vanligt trevligt med en återblick och man påminns om hur mycket som händer under en månad. Nu får vi hoppas på en fin november. Här uppe med snö, lite kyla och sol och hos er kanske ni vill ha lagom varmt och inte så mycket regn.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det vore skönt om vi kunde få solen nu, den är vi bortskämda med så när den inte lyser påverkar det mig. Kram

 8. Profilbild för LillaSyster

  Du har hunnit med mycket under oktober. Hoppas att du får en lugnare och soligare november. Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det hoppas jag med! Kram

 9. Profilbild för Micke

  Jo, mörkret kommer ju här och på topp är man ju inte antar jag, regn och rusk, hujeda mej.
  Bara att härda ut och hoppas på att solen återvänder för er i denna november.

  Ha nu en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Solen kommer, frågan är bara när? 🙂 Önskar dig en fin söndag.

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Alltid roligt med en tillbakablick och som vanligt fattar jag inte att det återigen gått en månad…
  Ni har verkligen fått en höstmånad och mycket nederbörd, så nu får vi hoppas på en fin november både vad det gäller väder, ljus och sinnesstämning. Skönt ändå att kastreringen är avklarad så det är ett bekymmer mindre att fundera över.
  Kramar från ett helgrått Västergötland med ett envist duggregn…..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, vi hoppas på en finfin november på alla sätt. Kram

 11. Profilbild för Carita Liljendahl

  Här fanns mycket intressant!
  Dels det portugisiska namnet på månaden, språk intresserar alltid.
  Och väder likaså. Kanske inte så vanligt med sånt där höstrusk hos er.
  Hos oss regnade det och blåste HELA dagen igår, lördag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har inte varit roligt med vårt höstrusk, men samtidigt behöver vi alla droppar vi kan få för att fylla på dammarna. Så vi klagar inte, även om det inte är så roligt 🙂 Hoppas ni får en skön söndag, vi har haft sol nu ett par timmar och jag har lapat i mig varje stråle!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.