pyreneerna

Astrid & Anna – bästa kartläsarteamet

I FrankieBoy har Astrid & Anna största ansvaret för att vi kommer fram dit vi tänkt och att vägen dit är lämplig.

I Europa är det Roger som kör, och i Sverige kör vi båda två. Den främsta anledningen till att Roger kör är att jag är bättre kartläsare. Sen är han en tryggare chaufför än jag så den uppdelningen passar oss utmärkt. Jag tycker det är viktigt att jag kan köra FrankieBoy också, och det gör jag som sagt, men när vi kör på utländska vägar och mot okända mål är jag bättre med näsan i Google Maps och Roger vid ratten. Och dessutom så gillar jag att fotografera, även när vi åker. Bilden ovan är från Pyreneerna.

Men vem är Astrid då?

Vår GPS i bilen heter Astrid, hon sitter inbyggd i stereon. Hon är av modellen Alpine W987D och vi har truckversionen så vi kan lägga in vikt, längd och höjd så hon kan anpassa sin vägbeskrivning utifrån FrankieBoys mått.

Men ibland gillar Astrid att åka genvägar. Och tycker också ibland vi ska köra in i en stad fast vi kan använda ringled. Hon är inte alltid pålitlig, men hon gör sitt bästa och vi är nöjda ändå. Har hört mycket konstigt om andra kartläsare så vi behåller Astrid! Hon har nyligen fått den senaste programvaran och vi hoppas det kanske blir mindre äventyrliga förslag från henne framöver.

Anna kompletterar

Känns lite avigt att prata om sig själv i tredje person 🙂 Men rubriken blev liksom bättre om jag använde mitt namn istället för att skriva ”jag”. Nåja. Jag kompletterar Astrid genom att sitta med Google Maps i telefonen och dubbelkolla hennes navigering. Sen jag började med det har vi inte hamnat tokigt en endaste gång faktiskt!

Så det är ett bra sätt att arbeta och skapa trygghet i FrankieBoy. Astrid & Anna – bästa navigeringsteamet!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Astrid & Anna – bästa kartläsarteamet”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi har samma uppdelning på körandet och navigerandet. Våran Astrid är en riktigt galen kärring. Litar inte mer än 25% på henne. Max. Trots uppdateringar och installationer enl konstens alla regler. Därför kompletterar vi med appen Sygic på plattan, där Jansson får ett ord med i laget. Sen är ju jag kartnörd och sitter med kartan i knät och fyller i med överstrykningspenna Ja jag vet det är gammalmodigt, men riktigt kul att ta fram, när vi får frågan ”vilken väg vart bäst från A till B” Och för oss själva med förstås.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förstår att du sitter med alla hjälpmedel om Astrid är så opålitlig. Vi laddade FrankieBoy med papperskartor innan vi åkte söderut i höstas. Nu har vi lämnat in alla kartor till en loppmarknad istället, så de får glädja någon annan. Vi öppnade dem bara en gång och då hittade jag inte vägarna vi skulle köra enligt Astrid. För dåligt detaljerad i mitt tycke.

 2. Profilbild för Kenneth
  Kenneth

  Hej
  Följer era äventyr .
  Hur gör ni med internet uppkoppling när ni kör och läser tex. Google Maps utomlands?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej, och tack för kommentaren. Vi har Telenor abonnemang på 100GB som vi nyttjar. Har funkat jättebra!

   1. Profilbild för Kenneth
    Kenneth

    Hej
    Å det funkar även i utlandet?
    Dyrt då?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja det funkar i utlandet. Vi har företagsabonnemang och tycker inte det är dyrt, då det är vårt viktigaste verktyg i allt vi gör så det betalar vi gärna för. Du kan se priser hos de olika telefonföretagen.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi kör både med GPS och även kartor,och även kartan i huvudet! 🙂

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Grymt att ha en karta i huvudet också 🙂 Den använder vi bara i Sverige, ute i Europa har vi inte tillräckligt med erfarenhet. Än.

 4. Profilbild för Tone

  Bra med god arbeidsfordeling :-). Hos oss er det Finn som kjører og jeg leser kart. Vår GPS gjør også noen underlige valg innimellom, men da får vi gjerne se noe spennende og annet 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Himla bra när en gör det som en är bäst på tänker jag. Visst får vi lite oväntad sightseeing ibland, på både gott och ont 🙂

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Den där uppdelningen känner jag igen även jag har både telefon och papperskarta framme.
  Vi har testat olika namn på vår ”Astrid”, men inte hittat något som riktigt passar. Trots att hon är uppdaterad och med husbilsprofil kan hon ibland försöka få in oss på ”genvägar”?, som vi får avvärja så gott det går. I större tätorter och städer brukar hon dock lyckas riktigt bra att få oss till rätt adress.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad bra att er GPS hjälper er oxå. Och att komplettera med andra varianter verkar vara en trygghet som vi är flera som söker.

 6. Profilbild för Ama de casa

  Haha! Som av en händelse skrev jag just ett inlägg om hur vi blev ”lurade” av vår GPS igår (egentligen var det ett vägarbete som blockade vägen och ställde till det, inte lätt för GPS-en att veta) och jag fick ta till mina skills som kartläsare igen 🙂
  Har alltid papperskartor med i bilen också, ibland är dom ovärderliga. Dels när GPS-en ”har fel” och dessutom för att hänga med lite mer översiktligt.
  Jag har inte kört bil på många år (vilket är jättedumt, jag vet) men jag hjälper alltid till från passagerarsidan (vilket Anders oftast tycker är jättedumt 😉 ).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kan bli väldigt spännande ibland när de stänger av vägar och en kör blint efter GPS:en 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.