Vi har flugskydd för fönster och dörrar. Vi gör allt för att slippa flugor, men framför allt myggor och spindlar inne i FrankieBoy.

Jag gillar inte de där krypen med åtta ben, inte heller mår jag bra av myggbett då jag svullnar upp ganska illa. Om det är en mygga inne i husbilen när vi ska sova så somnar inte jag förrän den är förintad. Och vaknar jag av en mygga så ligger jag med lampan tänd tills jag dödat den. Jag drabbas faktiskt av lite panik när obehagliga djur hittar in i vårt hem.

Därför är våra flugskydd så otroligt viktiga. Men vi upptäckte redan från början att det är en glipa mellan mörkläggningsdelen och flugskyddsdelen. Det är klätt med något filtmaterial, men det är ändå inte helt täckt.

Det har vi, läs Roger, nu åtgärdat med glastätningsband, s. k. EPDM-list. En list är fastsatt på flugskyddet och en list på mörkläggningsgardinen, de har självhäftande tejp på baksidan så det är enkelt monterat. När delarna förs ihop så får en ta i lite mer numera, för att trycka ihop de båda listerna så det blir tätt och fint. Det kommer inte in någon ovälkommen gäst den vägen mer i alla fall!

Enkel lösning för en före detta glasmästare 🙂

/Anna & Roger