köpa ruin i portugal

Att köpa en ruin i Portugal

En ruin i Portugal är detsamma som gamla hus som i dagsläget inte är beboliga utan behöver renoveras. Det kan bli aktuellt för oss istället för att bygga från grunden.

Vi har varit inställda på mark hela tiden, men ju mer vi läser och lyssnar till andra som redan bor i Portugal så verkar längtan vara stor i landet till att alla de övergivna husen tas om hand.

Och Portugal har andra regler när det gäller ruiner. Vi har massor kvar att lära oss, både om markköp och om vi istället väljer att köpa en ruin.

Vår kravspec på marken är densamma, oavsett om det står en ruin på marken eller inte. Och vi är fortfarande bara intresserade av ett litet hus.

Ruin byggd före 1951

Har deltagit i ett webinar där vi fått lära oss att om vi köper en ruin som är byggd före 1951 så krävs inget bygglov, så länge vi bygger samma yta som ruinen är. Vi kan dock bygga mindre och använda annat material än ursprunget.

Men det kan finnas begränsningar vad gäller utseendet. Det finns nämligen särskilda områden vilka är skyddade av lag vad gäller utsidans utseende av huset, färger och byggmaterial kan då vara förbestämda.

Vi fortsätter att leta!

Photo by Luc Constantin on Unsplash

Publicerat:

i:

2 svar till ”Att köpa en ruin i Portugal”

  1. Profilbild för Reiselinda

    Ska bli trevligt att följa detta äventyr också! Har ni koll på «The Indie Projects» på Youtube? De rustar en gammal lada i Portugal nu.

    1. Profilbild för Anna

      Välkommen! Ja vi har koll på dem, och flera andra 🙂

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.