Att välja domännamn

Det är svårt att välja företagsnamn när man startar nytt företag, man måste även tänka på att det ska fungera bra på webben! Går du i tankarna om att köpa dig ett domännamn?

Då är vårt tips: Läs Simon SEO-tips angående domäner

 

Publicerat:

i:

5 svar till ”Att välja domännamn”

 1. Profilbild för Pagmyrskan

  Hej hej!
  Har läst lite ang detta med att skaffa ett webbhotell och ett domännamn som är knuten till min blogg. Är detta något från en ”liten simpel” bloggare som jag? Har så svårt om det räcker med det ena eller båda….
  Tack för alla bra inlägg.
  Pagmyrskan

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Hej! Tack för din kommentar 🙂
   Ett eget domännamn och webbhotell är aktuellt om du vill påverka din sajt mer utseendemässigt. Om du vill ha kontrollen själv. Men om du ”bara” vill förmedla text och bild och interagera med dina besökare behövs det inte. Det är en smaksak. Många väljer att blogga som du på wordpress.com och nästa steg är att skaffa ett eget domännamn. När du är redo för det kan bara du bestämma.

 2. Profilbild för Cool
  Cool

  Hej och tack för en bra sajt.

  Vi ska precis starta en hemsida (via WordPress) med webbhotell och domännamn. Vi har sedan tidigare påbörjat en sida i WP, men överväger att göra en helt ny, för vad händer egentligen med permalänkar etc vid omvandlingen till ett nytt domännamn, ändrar sig alla länkarna automatiskt eller måste dessa ändras manuellt?
  Finns någon bra guide för hur man ska gå tillväga, då man precis har fått sitt hotell/domän och ska skapa en helt ny wp-sida? Vilken turodning bör allt göras på? Tips och fallgropar/guide?

  Vänliga hälsningar
  /Cool

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Hej Kia!

   Nej, länkarna ändrar sig inte automatiskt. De måste man manuellt fixa antingen i .htaccess eller via plugin. Googla på 301 redirect så hittar du hjälp.

   Hälsningar Anna

   1. Profilbild för Cool
    Cool

    Tack för svar om länkarna.
    Då startar vi en ny wp-sida. 🙂
    Hälsningar
    /Cool

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.