badrummet plåtis

Badrummet -> plåtis kontra husbil del 5

Den största skillnaden mellan husbilen och plåtisen är badrummet. I alla fall storleksmässigt. Hur står sig Vega i konkurrensen mot FrankieBoy?

I FrankieBoy hade vi separat dusch, och vid ett toalettbesök stängde vi en dörr som delade av badrummet mot salongen, i husbilens fulla bredd så att säga. Det blev då ett badrum med dusch och toalett, även om en bara skulle använda toaletten. Det gick inte att sitta på toalettstolen med stängd dörr på annat sätt.

Dessutom hade vi en skjutdörr som om den var stängd gav badrummet en helt avskild yta, även från sovrummet. Den använde vi ytterst sällan. Här kan du se bilder från FrankieBoys badrum.

Vega har en dörr med helspegel på både ut- och insidan. Det är mer privat att gå på toaletten i Vega än i FrankieBoy. Det hörs inte vad som sker där inne alls, trots att den som inte är där sitter närmare än vad en gjorde i FrankieBoy. Det är en tätslutande dörr, det var det inte i Frankie.

Plast och vädring

Det är väldigt bra att allt i badrummet är plast, vi behöver inte tänka på att skydda trädetaljer från vatten. Vilket vi var tvungna att göra i FrankieBoy. Väldigt mycket snyggare badrum med trädetaljer så klart, men inte särskilt praktiskt. Vi har ett skydd som sätts för dörren vid dusch i Vega, men det är inget duschdraperi som klibbar fast sig på kroppen.

Torkställningen i Vega är toppenbra, i FrankieBoy hade vi svårt att få till och med de små handdukarna torra. Takfönster i båda badrummen. Väldigt bra för vädring när en duschat. Värmegolvet i Vega gör att golvet torkar upp fort efter dusch. Men vi funderar på att fixa någon litet trädäck att lägga in när vi duschat för att slippa de blöta fötterna som det annars kan bli.

Vi har ingen SOG i toaletten på Vega, känner inte att det behövs, inte än i alla fall. Vi använder båda två toaletterna till alla besök som behöver göras och det gjorde vi i Frankie också, men trots inbyggd SOG luktade det mer från kassetten där. Kanske det har med hur gammal kassetten är, vi får väl se. Men i så fall kanske vi hellre byter ut kassetten 🙂 I FrankieBoy hade vi en keramiktoalett, något vi inte alls saknar. Toalettstolen i Vega är mycket bättre utformad, lättare att hålla rent också.

Det är två avloppshål i golvet både i duschen på Frankie men också i Vega.

Vårt plastiga och trånga men riktigt väl utformade badrum.

Det är trångt i Vega

Självfallet är utrymmet i FrankieBoy mycket större än i Vega. Men eftersom en inte sitter på toaletten samtidigt som en duschar så är det helt okej för oss att det är i samma utrymme. Däremot är det trängre både att sitta på toalettstolen och att duscha. Toalettstolen funkar utmärkt som benpall att lyfta upp benen på när en duschar så det kan bli ordentligt rent mellan tårna.

Båda handfaten är små, men Vegas är minst. Men det är tillräckligt stort.

Det finns för- och nackdelar med båda badrummen. Vi tycker Vegas badrum är toppen men visst är det skönt med lite mer svängrum i just badrummet. Så jo, FrankieBoy får poängen för badrummet, även om Vega inte ligger långt efter.

/Anna & Roger

Andra inlägg i serien om jämförelser

Del 1 – köregenskaperna
Del 2 – sovrummet
Del 3 – köket
Del 4 – driften
Del 6 – förvaring
Del 7 – salongen

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Badrummet -> plåtis kontra husbil del 5”

 1. Profilbild för Anita Gustafsson
  Anita Gustafsson

  Hej! Blir inte allt blött i Vega-bilen när ni duschar, toarulle, burkar, tandborstar, handdukar mm?

  Mvh
  Anita

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jo det som inte plockas ut blir ju blött. Men det var samma sak i FrankieBoy, duschen där använde vi till återvinningsstation 🙂

 2. Profilbild för Ann-Charlotte+Rådendal

  Grön såpa i toaletten eller fönsterputs och lukten är borta.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har inga problem med lukter i Vega.

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.