nif nummer portugal

NIF nummer är nu fixat!

Steg ett för att överhuvudtaget kunna köpa en fastighet i Portugal är att ha ett så kallat NIF nummer.

Det har vi nu. Vi bokade tid på Finanças i Serpa och var där igår och fick våra NIF-nummer. Vi valde Serpa just för att det inte är en så stor stad, det är inte mycket turister och vi fick hjälp av campingpersonalen att boka tiden.

NIF = Número de Identificação fiscal

NIF är alltså Portugals nummer för skatteidentifiering. Det behövs bland annat för att öppna ett bankkonto och självklart även för att köpa en fastighet. Men för mycket annat också som en kan vilja/behöva göra i landet. Det har inget med att vara boende i landet att göra, så det går utmärkt att ha en adress i Sverige.

Hur skaffa NIF nummer i Portugal?

 1. Se till att du har ett nyutskrivet personbevis, gärna med stämplar och på engelska, från Skatteverket i Sverige. Ibland går det tydligen med ett bankutdrag där din adress framgår. Vi hade personbevis med oss från Sverige.
 2. Boka tid på ett Finanças i vilken stad som helst (i Corona-tider går det inte att bara dyka upp och hoppas på hjälp).
 3. Vid utsatt tid ta med dig ditt pass och personbevis med adress.
finanças portugal serpa
Finanças i Serpa

Enkelt fixat med engelsktalande person bakom luckan. Ordning och reda, vi väntade utanför på vår tur och gick en och en in i lokalen. Det är gratis! Ett A4 med stämpel och all möjlig information. Varsitt unikt NIF nummer (inte det som syns på bilden) har vi nu och kan därmed kryssa för steg 1 i processen att köpa oss en fastighet i Portugal.

Det går också att skaffa ett NIF-nummer utan att fysiskt vara i Portugal. Kontakta en jurist så hjälper de dig, när de har de underlagen de behöver kan de agera i ditt namn.

Nu kan vi gå över till steg 2 – öppna ett bankkonto. Frågan är bara vilken bank…

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”NIF nummer är nu fixat!”

 1. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  NIF nummer i Portugal skaftad jag för att kunna skaffa mig WiFi, så jag kunde betala månadsvis. (Ex Nos som jag köpte) Ja det var en ängel procedur!

  1. Profilbild för Anna

   Ja det krävs för lite olika saker har vi förstått. Så smidigt att fixa!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.