Bara sport, bara massor utav sport

Vi kollar på sport på TV, på sommaren är det Formel 1 som gäller och på vintern är det längdskidor och skidskytte. Och så är det handboll också…

Och för oss är det bra att alla dessa sporter sänds så vi kan titta på dem. Skidskytte sänds ju på svensk TV med Vinterstudion, men Formel 1, längdskidor och handboll sänds på ViaPlay vilket vi betalar för varje månad.

Det brukar inte krocka heller! För helgen efter att Formel 1 kört säsongens sista race så börjar världscupen i längdskidor i Ruka. Ofta är det skidskytte och längdskidtävlingar samma helger, men inte alltid, men då kan jag ha dubbla skärmar ifall tiderna krockar. Och skulle det inte funka så väljer jag längdskidor före skidskytte.

Formel 1

Detta är ju Rogers intresse, jag kan se något lopp emellanåt, men han ser allt. Kval och race. Och sprintrace som de också börjat med. Pågår mars-november och är ungefär varannan helg, med uppehåll i augusti.

Handboll

Just nu har vi full koll på handbolls-EM för damerna, det är så otroligt spännande och vi gillar båda två att sitta och titta på det. Ikväll är det dags för Sveriges damer att möta Kroatien.

Och 11-29 januari är det VM för herrar, spelas i Sverige och Polen och 30 november till 17 december spelas VM i handboll för damer i Danmark, Norge och Sverige.

Skärmdump från handbollslandslagets webbplats.

Längdskidor

Den här vintersäsongen är det VM i längdskidor (Planica, Slovenien) den 21 februari till 5 mars. Det brukar påverka vilka som ställer upp under årets världscupstävlingar, men hoppas ändå att det blir en givande säsong både i VC och i VM. VM i längdskidor körs vart annat år.

Detta är mitt intresse, Roger ser inga tävlingar i längdskidor.

Skidskytte

VM i skidskytte är den här säsongen i Oberhof, Tyskland. Skidskyttarna har VM varje år som det inte är OS. Jag har inte kollat på Skidskytte varje år men jag tycker det har blivit allt roligare igen i takt med att svenska resultaten blir bättre.

Jag kollar på sport som ren underhållning. Jag minns inte resultat och jag kan inte allt om sporten heller. Men jag älskar spänningen!

Kollar du på sport? Vilken/vilka i så fall?

Översta bilden är från när vi kollade Formel 1 live i Belgien.

Publicerat:

i:

20 svar till ”Bara sport, bara massor utav sport”

 1. Profilbild för Ditte

  Vi är också sportintresserade i stor utsträckning.
  Fri idrott, skidskytte, fotboll i större sammanhang, handboll, längd och utför på skidor, gymnastik m.m..
  Maken också Formel 1. Har varit med i Monaco ett par gånger och tittat på plats men inget jag skulle se på tv-
  Har för egen del sysslat mycket med sport men numer är det inte så mycket som fungerar längre. Men åkte en del utför förra säsongen. I år är det mer tveksamt om rygg och atrosen i höfterna vill hänga med.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har också sysslat med en massa sport, handboll är väl det som höll i sig längst. Tills knäna pajade. Åka skidor är jag inte alls intresserad av (hatar ju snö och kyla) men att se på TV är kul!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Vi tittar också ofta på sport, följer med Eurosport. Uffe tittar mera än vad jag gör som har flera järn i elden men sport är kul och inspirerande. Tennis är det som vi allra helst följer, samt skidskytte, långlöpning etc. Vintersport överlag är kul.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tennis har jag aldrig fastnat för har t.o.m provat själv några gånger men kan inte sikta med ett racket så bollarna hamnar ju på helt fel ställen… hahaha. Ja vintersport är kul att titta på, men inte göra själv (fel klimat ju..)

 3. Profilbild för Ingrid

  Jag har varit ”tvångsmatad” med sport, mest fotboll och ishockey, under 51 år, men nu slipper jag det och ser i princip aldrig på några sportprogram på teve.
  Ha en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du kanske fått en överdoser av sport genom åren så intresset inte utvecklats, så skönt att du nu kan välja själv. Detsamma!

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  sport på tv är makens grej, jag sportar på riktigt 🙂
  Min 90-åriga mor följer med en hel del och har koll på svenskar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Sport engagerar verkligen, det tycker jag är roligt! Härligt med din mammas intresse.

 5. Profilbild för Znogge

  Mitt sportintresse har av någon anledning dalat med åren. Förr såg jag mycket på TV men numera blir det sällan.
  Husse däremot sitter som limmad när det är Formel-1 och avviker inte en tum från teven.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske du har utvecklat andra intressen som tar den tiden? När vi bodde i husbilen så kollade jag inte alls lika mycket på längdskidor för det fanns liksom inte tid (och det gick väldigt dåligt för svenskarna de åren…). Allt handlar ju om prioriteringar. Då vet jag hur din söndagar ser ut 🙂

 6. Profilbild för LillaSyster

  Skidskytte är ju hur spännande som helst =) det svänger ju fort i resultatlistan. Och många duktiga har vi ju just nu. Längdskidor är också kul att titta på. Simning tittar vi också på. Det vi följer slaviskt är ju Tour de France =) Ha en bra eftermiddag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jasså ni kollar på cykling minsann, det har jag aldrig fastnat för. Simning har jag kollat på tidigare men det blir sällan numera. Sport är kul helt enkelt!

 7. Profilbild för Micke

  Är ju en hel del sport som sänds på tv, inte mitt största intresse kanske här i livet men är det sverige mot finland i tex ishockey så sitter man ju där, obligatorisk närvaro. 😉

  Såg skidskyttet lite jag och frugan, lite spännande var det ju, frugan gillar det verkligen.

  Ha nu en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hockey kollade jag mycket på för ett par decennier sedan 🙂 Men det föll bort när vi flyttade från Göteborg. Annat kom ivägen och det är väl så det ska vara. Prioriteringarna förändras under livets gång. Detsamma!

 8. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Tänk vad olika vi människor kan vara! Jag har inte det minsta intresse av att titta på någon typ av sport, och har heller aldrig varit intresserad. Inte ens på den gamla goda tiden då Herr Stenmark kastade sig utför pisterna på vinterhalvåret så tittade jag på TV för att följa honom. Och trots att jag har idkat en del sporter själv, så har jag inte tittat på TV för att följa dessa.
  Men det är ju tur att vi är så olika. Det är ju det som berikar livet då just variationen som gör livet intressant.Tänk om alla tyckte likadant om allting!
  För ett antal år sedan erbjöds vi ett antal sportkanaler gratis, då vi ansågs vara ”bra kunder”. Min dåvarande fru tackade nej och då frågade damen, som jag tror var från NOS, om inte min fru skulle fråga maken först. Hon frågade mig och jag tackade också nej! Vi var nog de första att tacka nej till detta så ”fantastiska” erbjudandet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så att våra olikheter berikar! Finns ju ingen anledning att ha en massa kanaler om en inte tittar på det. Gratis är inte alltid rätt.

 9. Profilbild för Susjos

  Formel 1 är min man galen i, tyvärr inte jag, och ljudet av bilarna med min nya hörsel är hemsk! Tur vi har två TV-apparater. Han är sugen att se Formel 1 live, jag följer gärna med till t.ex Monaco, men vete tusan om jag skulle vilja vara med och se tävlingen? Han ser också så mycket han kan av Tour de France där jag är helt ointresserad!
  Ishockey är min grej, allra helst under uppväxten, är ett stort Leksands fan! Men numera blir det inte att jag ser så mycket hockey heller. Fotboll har blivit kul mer och mer, allra helst stora mästerskap, min man gillar det och där hänger jag på, roligast är om man är ute och reser och kan sitta på en sportbar och se en match!
  Längdsskidor/skidskytte tittar jag gärna på och en del friidrott. Handboll kan jag inget om, men sonens sambo har spelat handboll och ser gärna matcher på TV.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att flera av mina bloggvänners män också gillar Formel 1:) Kan förstå att ljuset är svårt för dig. Svårt att åka till racet i Monaco utan att uppleva det, eftersom det körs mitt i stan. Då sitter vi bänkade i vinter vid samma tider när det är skidtävlingar.

 10. Profilbild för Ewa
  Ewa

  Vi är nog väldigt sportintresserade. Förutom intresset att se på många av vintersporterna så har jag följt amerikansk fotboll sedan slutet på 1980-talet, snooker i 30 år och cykling (inte bana) de senaste 15 åren. Har i år även blivit en del tennis, till och från. Rally är kul att se på TV (men inte F1). Och sen har vi då maken som är kalenderbitare och läser tidningarnas sportresultat varje dag (och dessutom kommer ihåg resultaten 🤭).
  Det är ju så bra numera när vi, under längre perioder inte är i Sverige, att kunna streama sporterna oberoende av TVkanal. #älskarchromecast

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt bra att kunna se vad en vill se, oavsett var en befinner sig! Vi ser olika sporter ser jag 🙂

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.