Barnledig el. barnberövad?

Jag vet att jag har berättat om uttrycket ”barnberövad” tidigare, men nu finns det anledning att beröra det ämnet igen. Jag tycker att jag är barnledig när barnen är borta över en helg eller ett lov, även om vissa kan tycka sig vara barnberövade. -Men nu i jul kan jag hålla med de personerna.. för visst känns det tomt att inte ha några barn hemma på jul. Så nu är jag snart barnberövad.. närmare bestämt om 2 timmar..

Men.. man måste ju samtidigt hitta ett nytt sätt att fira jul, barnen har ju egna liv och snart har lånetiden gått ut.

Så även om det är tomt utan barnen börjar jag nu se fram emot 9 dagar utan barnen hemma. Visst kan det låta grymt, men likaväl som de har ett eget liv så har även jag det. Dessa dagarna kan jag gå omkring i nattlinne hela tiden om jag vill, jag kan gå naken ur duschen, jag behöver inte laga varm mat om jag inte vill, jag kan träna när jag har lust till det,  jag behöver inte vara ”föredömlig” (fast det vet jag inte om jag är, även om jag försöker), men framför allt kan jag vara mer spontan och mer hustru/kvinna/vän när jag kan lägga mamma-rollen åt sidan i några dagar.

Om ni kära barn läser detta: Jag längtar till den 27:e när ni kommer hem allihop! Tro inget annat!!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Barnledig el. barnberövad?”

 1. Profilbild för Cornelias Cottage

  Ja, visst är det så… de börjar ju få sina egna liv nu. Lilla Gumma är hemma på julafton i alla fall och det är jag glad för =) Hon har beställt egna kräftstjärtar på julbordet som bara är hennes (för moster äter så mycket…) Motivering: ”men mamma, det är i alla fall min födelsedag!” Och det har hon ju rätt i, så egna kräftstjärtar det blir!

 2. Profilbild för Teresia

  Känner igen mig, skönt när dom åker, men ännu sköna´re att få hem dom!

 3. Profilbild för Eva-Lena
  Eva-Lena

  Jaa det är inte klokt vad åren tar vägen, kommer ihåg när T o D var små knattar och dom firade jul med dig hemma i Jonsered, det var då det. Men som sagt dom kommer ju hem den 27 då får du mysa med dom hur mycket som helst och skämma bort dom med mat och många glada skratt. Sen så ses ju vi den 3 januari ska bli superkul.
  Kram från systeryster och P.
  Vi åker ju upp till Gällivare på söndag ska bli superkul, tyvärr har jag fortfarande kvar huvudvärken sedan hjärnskakningen och har ett gröngultlila blåmärke vid höger öga men det kunde ju ha gått värre jag lever ju och mår bra även om huvudet bankar emellanåt.
  GOD JUL ALLA SOM LÄSER ANNAS BLOGG.
  Pussa grisarna o Nippe.

 4. Profilbild för Erica

  Underbar inställning! Jag hoppas du OCH barnen får 9 fantastiska dagar, på var sitt håll!
  Jag som fortfarande har en liten (7) har svårt att förstå att den dagen kommer – men jag är inte helt naiv utan inser att min vår tid också kommer. Då ska jag också gå runt i kalaskostymen, äta popcorn till frukost, titta på film hela dagen (ingen tidsbegränsning!), osv. Men det känns ändå helt ok att det dröjer 🙂 Stor julkram till dig! Erica

 5. Profilbild för huga

  javisst är det precis så! det är både och med allting…men visst känns det extra tufft utan barn på jul just..hoppas det ska gå bra hursomhelst!
  kram på dej.

 6. Profilbild för Lotten

  Det känns redan nu som om det är lånad tid, att de fortfarande upplever julen som en fantastisk högtid. När de sen försvinner *brr*. Då är det väl bara att vänta på barnbarnen;-)

  Men kan man njuta som du, så glädjer det nog barnen också!

  Kram

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
33°C / 15°C
36°C / 17°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.