Porto Covo

Behöver stå still ett tag igen

Att rulla runt och uppleva nya platser och insupa atmosfärer är fantastiskt. Men inte just nu.

För när glädjen inte riktigt infinner sig lika intensivt som vanligt så känns det faktiskt bara jobbigt att rulla till nya platser eftersom då energi behöver läggas på att hitta rätt boplatser. Det är något vi brukar tycka är roligt, men när det av olika anledningar inte är kul att leta eller när vi inte hittar rätt boplats så väljer vi oftast att stanna och invänta rätt känsla för att kunna välja.

Vi provade det i Tavira, förlängde till totalt 8 nätter medan vi funderade på vart vi skulle åka för Tavira var inte rätt plats för oss att hänga på längre än så. Vi svängde förbi Lagos, handlade hos grönsakstanten, shoppade lite i surfbutiker och njöt av pizza samt fina samtal med goa vänner, innan vi morgonen efter rullade vidare.

I Porto Covo, 10 mil från Lagos, trivdes vi väldigt bra förra året. Då stod vi på en ställplats i byn, men den finns inte längre, så nu blev det camping. Närheten till naturen med de ljuvliga klipporna, vandringslederna utmed havet, de små och spännande strandvikarna och lugnet som omger denna platsen på lågsäsong lockade oss hit igen.

Vi har bokat plats på denna campingen i två veckor, vi får se om det blir längre. Just nu känns det väldigt bra att vara här!

Bilden är från förra årets besök i Porto Covo.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Behöver stå still ett tag igen”

 1. Profilbild för Christel

  Åh nu blir jag riktigt avis, det är säkert rätt ställe att bara vara på. Jag ser fram emot att få se foton därifrån. Ta hand om varandra!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen ett lugnt och stilla samhälle här. Kommer foton, lovar!

 2. Profilbild för Chatrine

  Hamnade på ett av era gamla inlägg – bra att slinta ibland ????
  ”Däremot den ljuvliga fågelsången som väckte mig! Det ljudet vill jag inte vänja mig vid. De vill jag höra. Och njuta av. Deras sång och läten vill jag känna. Mer fågelsång till folket!”

  Det är just såna texter som gör er blogg så fin. Även i en vardaglig text kan de där viktiga insikterna dyka upp. Tack ❤️

  Hoppas livet rätar upp sig för er inom kort. Kram go vänner

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hamnar på gamla inlägg. Och ja, den meningen stämmer verkligen fortfarande! Tack Chatrine, försöker att inte censurera mig själv 😀 Kram!

 3. Profilbild för Eva

  Vi ”pratat” för en tid sedan om saker jag kanske skulle sakna med ett liv ständigt på rull. Här kanske en gnutta av det finns – vardagen? Det där att komma hem och bara vara i en miljö där allt känns igen och finns till hands. Barnen, tvättmaskinen, full frys, tv-program. Dofter, smaker, ansikten. Att hitta bland hyllorna i affären när det är bråttom, att ha en granne som kan rasta hunden när vi får ett infall att gå på bio….och framförallt, att längta till helgen/semestern då vi har möjlighet att lämna vardagen bakom lås och bom.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag kan förstå att sånt kan saknas, men inte vi. Vi har andra saker i vår vardag i denna livsstilen och vi som gillar och behöver förändring tänker inte alls på de bitarna som du nämner. Vi kan uppskatta att återvända till platser vi gillat och känner igen.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.