Vi väljer Alentejo istället för Algarve

Vi väljer Alentejo istället för Algarve

Alentejo är regionen som ligger norr om Algarve och som har den nordliga kuststräckan av Sydvästra Alentejo och Costa Vicentina naturpark.

Vi hängde i Algarve ganska länge förra året, hyrde bil och såg oss omkring. Så kände inte något behov av att vara där länge den här gången. Klimatet är fantastiskt, om en har tur med vädret, och klippformationerna i Portimaõ är ljuvliga.

Kanske det är otippat att lämna det området som alla hänger i och som vi ju trivdes i förra året. Men det är en av anledningarna faktiskt, att ”alla” är där. Det är mycket turister och husbilister precis överallt. Vi söker en stillsammare plats nu. Vi vill ha kontrasten.

kontraster
Denna bild tog jag när vi stod still i kö utmed N125 i Algarve. Tycker den passar nu, då det ju är kontraster vi söker. (Tänkte på dig Barbro när jag tog denna!)

Alentejo regionen

I år vill vi istället ge kusten i Alentejo mer tid, vi vill vandra utmed det dramatiska havet igen och kika ner från de branta klipporna in i de små sandstrandvikarna. Vindarna brukar vara kallare utmed västkusten, men vårvärmen har kommit och vi hoppas den stannar, vi njuter av sol i shorts och T-shirt på dagarna och värmepumpen har inte startat på natten sen vi kom hit.

Altentejo
Härligt färgglada fält i utkanten av Porto Covo

Alentejo är så mycket mer än kuststräckan, det är en stor region. Vi kommer kanske hyra en bil och utforska även inåt land lite. Evora besökte vi som hastigast förra året, men gissar det finns mycket annat att uppleva som vi kan göra dagsutflykter till.

Vi får se vad vi hittar på, vi ska göra lite research och så ska vi njuta av stillheten. Samtidigt som vi ska jobba en hel del. Men Algarve hoppade vi mer eller mindre över den här övervintringen och det känns bra. Det ligger ju kvar om vi är mer sugna nästa gång vi rör oss i det området. Att undvika turistmagneter och intensitet känns viktigt för oss just nu.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till “Vi väljer Alentejo istället för Algarve”

  1. Det är friheten att kunna göra som man vill, som främst lockar med husbilslivet. Att sedan leva utifrån det är styrkan som många inte har hittat än. Njut vänner! ????????

Translate »