Benidorm

Benidorm är en positiv överraskning

Tacksam för att vi lockades hit av våra vänner, annars hade vi nog aldrig besökt Benidorm. 

Avskräckta från New Yorks alla höghus (i alla fall Anna) så kändes det helt fel att besöka Benidorm. Den stora staden med alla höghus. Det var så vi tänkte. Det var vår bild. Innan. Vi hade fel.

Har precis betalat en vecka till här, på grund av annalkande oväder så tycker vi det är bäst att vänta ut det. Och vi byter normalt inte boplats på helgen så därför blev det en hel vecka till. Men vi är glada ändå, vi har inte bråttom någonstans och vi trivs här!

Häromdagen kunde du läsa om campingen vi står på, nu vill vi ge er en bild av Benidorm.

Vi gillar Benidorm

När vi pratat med andra ifall de gillar Benidorm eller inte så har flera berättat att de var väldigt skeptiska, precis som vi, innan de satte sin fot här. Men när de väl kommit hit så har de stannat ett tag. Trodde aldrig vi skulle tycka om Benidorm, men det gör vi.

Visst har första veckans festligheter gett vår upplevelse ett härligt skimmer, men även alla andra dagar då vi inte blandat oss med utklädda engelsmän eller sprakande fyrverkerier har varit härliga. Kyla och regn under vecka minskade vårt utforskande, men inte vår lust och glädje. Sen kom solen åter och vi njöt av värmen. Och nu laddar vi alltså för några dagars oväder.

Aigüera Park
Aigüera Park
park benidorm
Parken precis utanför campingen
Benidorm
Benidorm från utsiktsplats

Om en gillar en vinteraktiv stad med många restauranger och ett trivsamt klimat är Benidorm inte alls fel! Och de där höghusen ger en annan dimension till staden, de avlöser inte heller varandra utan är placerade med lägre hus och byggnader emellan. Väl i stan upplever vi inte höghusen som något negativt, konstigt nog. Det finns också en härlig gammal stadsdel, flera utsiktsplatser, fina stränder och flera parker.

Staden Benidorm

Vår uppfattning om de olika områdena av Benidorm.

karta över benidorm
Karta över Benidorm

Du ser på kartan ovan var vår camping ligger, rosa markering uppe till höger. Alltså i utkanten av den östra delen av staden. Nere till höger ser du utsiktsplatsen vid korset som vi cyklade upp till första veckan. Rakt ner från campingen ligger början av stranden Levante, hela den vägen ner är kantad av restauranger, pubar och affärer.

gata benidorm
Gata från stranden Levante inåt land
levante beach
Stranden Levante och sandavsköljare.

Levantestranden sträcker sig fram till gamla stan som ligger vid den lilla utkiksplatsen och Balkongen mitt i kartan, där den lilla stranden Cala del Mal Pas ligger, vilket också är markerat i kartan. Utmed strandpromenaden vid Levante samt på gatorna innanför, ligger mängder av restauranger där det spelas musik och alltid är folk i farten. Detta är definitivt den engelska delen av staden. Flaggorna pryder gatorna och det är engelska pubar överallt. Vill en ha fest är det dit en ska ta sig har vi förstått.

Benidorm
En av de mysiga gatorna i. gamla stan i kvällsljus.
Benidorm
En lite öde gata för omväxlings skull. I den gamla stadsdelen.

I gamla stadsdelen, vid Balkongen finns det mängder av tapas restauranger men också en hel del affärer. Massor av turister strosar här bland de lägre husen och i de trånga gränderna. Balkongen renoverades när vi var där, men det gick ändå att gå dit och uppleva staden lite ”utifrån”.

När en tar sig vidare västerut, gåendes på strandpromenaden eller cyklandes på de rödmarkerade cykelbanorna i eller vid vägen, känns det tydligt att en lämnar det pulserande Benidorm. Vi hör fler människor som talar spanska än engelska. Mycket färre restauranger och de som finns har inte alla öppet, i alla fall inte i samma utsträckning som i den engelska delen av staden.

Alla stadsdelar har sin charm och karaktär. Här finns något för alla och det tycker vi som alltså inte hänger på pubar eller söker partylivet.

Strandpromenden
En del av strandpromenaden vid stranden, Platja de Ponent
Platja de Ponent
Benidorms västra del, sett från balkongen.

Alla är välkomna

Vi känner oss varmt välkomna av både engelsmän och spanjorer. Kanske det är den starka känslan av inkluderande som vi alltid upplever i London som finns även här.

Staden verkar också väl anpassad för permobiler, vilka kan hyras både för en och för två personer. Det är inte bara rörelsehindrade som hyr, utan även de som förmodligen tycker det är ett kul alternativ till cykel.

permobil
Gillar att se så många permobiler på gator och strandpromenaden.
permobil benidorm
Permobiler är parkerade lite överallt.

Omgivningarna

Bergen bäddar in staden och ger väldigt vackra vyer vart en tittar. Några promenadturer blev det men som vanligt sitter vi helst på cyklarna. Utöver alla turer i stan så cyklade vi även till Albir, Villajoyosa och upp till utsiktsplatserna i varje ände av Benidorm.

Altea, Calpe och Alicante är lätt att ta sig till härifrån med tåg, buss eller på cykeln, Massor av cykelvägar och vandringsmöjligheter finns i närområdet.

Benidorm blev en positiv överraskning för oss. Vi lär definitivt återkomma för att bland annat uppleva Fancy Dress Party igen och vi tror nog att vi skulle kunna trivas i staden och dess omgivningar i några veckor till.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Benidorm är en positiv överraskning”

 1. Profilbild för Rolle o Carina
  Rolle o Carina

  Verkar vara en mysig stad vid medelhavet och fin badstrand med!
  Har ju hört mycket gott därifrån,skulle ju va gott att vara där 🙂

  Trevlig 1:a Advent på er…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så tycker vi 🙂 Detsamma!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Roligt att ni också hittat ert ställe!
  Ha en fin första advent

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har iaf hittat ETT ställe 🙂 Detsamma!

   1. Profilbild för Marita
    Marita

    Låter trevligt. Vi noterar och spar
    information till senare resor. Ha det fint!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ok, kul om ni tycker om också! Detsamma Marita!

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vad kul när man får ändra sina uppfattningar till det mer positiva.
  Vi har inte heller haft någon längtan till Benidorm med sina höghus men kanske får vi ge staden en chans någon gång.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Blir kul att höra om ni oxå blir positivt överraskade av Benidorm om ni åker hit.

 4. Profilbild för Ama de casa

  Vilken fin beskrivning av Benidorm – vi älskar den stan och har återkommit många gånger för en natt eller två. Fast vi hotellcampar. Det går bra det med 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Hotellcamping är ju ett utmärkt alternativ 🙂

 5. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vi hade lite liknande upplevelse. Var tveksamma, men gillade ändå Benidorm 🙂 Permobilernas popularitet hade med nån TV-serie att göra vad vi förstod …

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Just det, det stämmer nog med TV-serien, det hörde vi något om också, nu när du säger det minns jag det.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
27°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.