Bilder från oktober

Massor av bilder från mina promenader finns i mitt bildarkiv. Idag blir det bilder jag tagit på våra omgivningar i oktober.

Eftersom jag nu precis avslutat julen tycker jag det passar utmärkt att fokusera på annat, till exempel vår hemmiljö. Så idag blir det några bilder härifrån trakten, från oktober månad.

När jag är ute och går så njuter jag av våra vyer varje gång. Blicken kan nästan alltid försvinna bort i horisonten, sällan blockeras min syn av hus, träd eller berg. Men allt det finns ändå i mitt blickfång. Precis så som jag vill ha det.

Som du kan se på bilderna är det i oktober fortfarande ganska torrt, men det har kommit regn som därmed börjat färga fälten gröna.

Vårt lilla hus ganska exakt mitt i bilden
Vårt hus södragavel syns lite till höger i mitten.
Norra gaveln på vårt hus till vänster

Kommer ett liknande inlägg med bilder från november också, då var det avsevärt mycket grönare!

Publicerat:

i:

26 svar till ”Bilder från oktober”

 1. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

  Nej men wow så häftig omgivning, ser verkligen helt fantastiskt ut 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi trivs väldigt bra i dessa omgivningar. Gillar ju landsbygden!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Ni bor vackert och har en strålande utsikt åt alla håll och kanter som jag ser det. Jag har alltid tyckt att oktober är en fin månad , ljuset är lite annorlunda, mera mättat med nyanser mot det dämpade mogna.
  Tack Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tycker oxå vi bor vackert 🙂 Visst är oktober månad en fin månad, luften lite klarare och ljuset annorlunda helt klart.

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  grönare i november…? annorlunda där 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är annorlunda. Torka på sommaren och frodigt på vintern 🙂

 4. Profilbild för Ingrid

  Så vackra vyer du visar! Här är det en väldigt mörk och trist dag, så det lättade upp sinnet att få se lite blå himmel.
  Tack för det!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vad roligt att kunna ge dig lite ljus. Idag ska vi få 22 grader och strålande sol, precis som i går. Skönt efter allt regn vi haft.

 5. Profilbild för LillaSyster

  Ni bor vackert där ute på landet. Vackert även när det inte är så grönt. Ha en bra onsdag ♡

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med, och jag älskar faktiskt de guldiga fälten när det är sommar och snustorrt 🙂 Detsamma!

 6. Profilbild för znogge

  Ni bor verkligen vackert och jag gullar färgen på jorden. Det blir liksom vackert även om det inte är jättegrönt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja jag gillar hur vi bor. Den röda jorden är på andra sidan byn, precis där vi har vår tomt är det inte riktigt lika rödbrunt.

 7. Profilbild för Ditte

  Fina bilder! Och ni bor ju verkligen i en vacker och lantlig miljö. Här märks det ju tydligt att det varit ordentligt torrt- För egen del dras jag ju ständigt till vatten och hav och vill ha det i min närhet och inom synhåll. Men kan tänka mig att det kan vara knepigt att hitta ett hus vid havet med lantliga omgivningar. Å andra sidan önskar en sig olika saker med sitt boende och viktigast är ju att en trivs och känner sig hemma.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja vi njuter ordentligt av vår lantliga miljö. Vi dras också till vatten, som du vet. Men vi har inte råd att på med havsutsikt och dessutom blir det då i ett naturreservat om vi vill bo lite lantligt, vilket är för begränsande för oss. Så det här är perfekt, obegränsade vidder över fält ger mig nästan lika mycket som vidderna vid havet.

 8. Profilbild för Micke

  Så fantastiska vyer ni har där, väl värda att förevigas online enligt mig.
  Här är det ju bara mörkt och trist denna tid på året, en stor skillnad där.

  Tillönskar dig en fin onsdag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, tack! Ja det är inte så kul väder i Sverige på vintern, inte enligt mitt tycke i alla fall.. detsamma!

 9. Profilbild för Marianne Cargus

  Så vackra öppna vyer du har runtomkring dej, det blir många foton förstår jag, man kan inte se sej mätt på naturen och man ser alltid något på ett nytt sätt, jag är likadan. Vill ha öppna ytor och det ljuset som blir där.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så! Älskar dessa öppna landskap, där det böljar av kullar och sticker upp korkekar och olivträd lite här och där.

 10. Profilbild för Kraka

  Det är fint där du bor. men just nu är jag helt nöjd med att bo i kalla Sverige. Minus trafikproblem då förstås. Förstår inte att de inte kan få tågtrafiken att fungera och bli pålitlig. Billigare behöver den bli också. För miljöns skull. Som det är nu är det inget alternativ. Kollade för januari och det kostar nästa tre gånger så mycket att åka tåg till Jönköping som i egen bil, trots att jag reser ensam. Det är ju vettlöst.

  Ha en fin onsdag! Jag ska strax ta tag i mina studier. Nallat av ostbågarna har jag gjort också… De lever farligt och finns knappast kvar till kvällen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Blir glad av att du är nöjd med ditt boende 🙂 Tåg har alltid varit dyrt tycker jag, är den dyrare nu så går det ju verkligen åt fel håll. Detsamma, njut av ostbågarna!

 11. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Så vackert med de här vida vyerna! Ni valde verkligen platsen för ett boende med omsorg. Det var härligt att se de här fina bilderna en dag som idag när vädret varierat mellan ymnigt snöfall, regn, dimma och grått, grått!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det gjorde vi verkligen! Vad roligt att bilderna gav lite skön känsla en grå dag.

 12. Profilbild för Madde

  Så vackert, så rofyllt. Förstår att du trivs där.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det gör vi verkligen!

 13. Profilbild för Jag

  Vackra bilder från vackra omgivningar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.