Blåbärsbumlingar

Blåbärsbumlingar & salta bildäck

Sötsugen som sätter in ibland är stört omöjligt att motarbeta. Men efter år av bantande har jag äntligen slutat få dåligt samvete av att falla för frestelser. Visst behöver jag skärpa mig ibland och träna på att stå emot, och det gör jag, men jag äter godis när andan faller på.

Idag var andan här och hälsade på. Godistarmen skrek när jag närmade mig Gott-Land i Partille. Mitt f.d. stamställe, där vi alltid handlade ungarnas lördagsgodis och jag själv ofta stannade och frossade ner både det ena och det andra i påsen. Det var inte ovanligt att godis till mig själv kostade över hundra kronor. Dessutom åt jag upp allt själv. Fort. Den tiden är dock förbi! Nu köper ja mkt mer sällan och mycket mindre mängd.

Men på Gott-Land har de verkligen otroligt gott godis. Sånt godis som inte finns att hitta i Herrljunga. T.ex. Blåbärsbumlingar som är min absoluta favorit! Salta bildäck är Rogers favorit och det finns på väldigt få ställen. Men på Gott-Land finns det!

Så nu sitter jag och jobbar med en härlig godispåse intill mig, känner att det är fredag och njuter av nervarvningen (fast uppvarvningen i blodsockret).

Vad är ditt favoritgodis?

Publicerat:

i:

3 svar till ”Blåbärsbumlingar & salta bildäck”

 1. Profilbild för Giesela
  Giesela

  Efter år av avståndstagande av allt vad kolhydrater heter har jag fått bort mitt godissug… men blåbärsbumlingar är klara favoriter även om jag idag är nöjd med en, på sin höjd två….

  Mycket av det jag gillade förut har jag, när jag har smakat nu, fått helt avsmak för… Smaken har ändrats till att gå över i att gilla salt!!! Och då särskilt salt lakrits!

  Så det är klart mitt favoritgodis nu!

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Skönt att du har hittat en balans som funkar för dig Giesela!
   Då hade du gillat Rogers godispåse, för han fick en del bildäck 🙂

 2. Profilbild för Lotta Abrahamsson

  Salta bildäck, salta bildäck!

  Jag hittade din sida just nu när jag googlade efter bilder på läckerheterna, för jag ska också blogga om godis. Eller rättare sagt, om salta bildäck och varför de är så svåra att hitta. Kika in på http://www.livsklok.se/bloggen, så får du snart se.
  Allt gott från lotta

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.