hemma hemma

Bloggat varje dag i ett år

Det var inte planerat så. Men det har blivit så att jag bloggat varje dag. Eller rättare sagt publicerat ett inlägg varje dag. Det är kul och så klart något jag vill uppmärksamma.

Idag är det ett år sedan jag publicerade det första inlägget i det som oplanerat skulle bli ett år utan avbrott. Ett år där jag publicerat ett inlägg varje dag.

Började blogga 2007 och har haft varierad frekvens under åren.

Varför publicera varje dag?

Det är faktiskt inte ett mål. Det är inte något jag känner att jag behöver göra. Inte alls. Men när jag har så mycket att berätta och dokumentera så blir det så. Vissa dagar har det faktiskt blivit två inlägg.

Eftersom jag inte har något annan röd tråd än att blogga om det som faller mig in så verkar det inte bli någon bloggtorka.

På en blogg som är nischad på resor, katter eller Portugal till exempel så är ju bloggaren styrd av att skriva om just det som besökarna är där för att läsa. På ett kattblogg så skulle det kanske inte uppskattas om det helt plötsligt började dyka upp inlägg om resor (om det inte var katter med på resan då). Eller om det på en reseblogg dök upp inlägg om sömnad eller virkning.

En dagboksblogg kan ju publicera inlägg varje dag, då det berättas vad som hände under föregående dag.

Men min blogg är ju varken nischad eller en dagbok, så att publicera inlägg efter något mönster har inte varit min grej. Utan jag tidsinställer de inlägg jag gör och ibland har jag inlägg för två veckor framåt utan att jag ens vet hur det gått till.

Oftast är det så att jag blir sittande i flera timmar och skriver. Då blir det flera inlägg. Jag skriver alltså inte blogginlägg varje dag, utan när andan faller på.

Fortsätter jag med inlägg varje dag?

Som sagt, det är inte en plan eller en målsättning att publicera varje dag. Men jag fortsätter skriva och publicera det jag vill berätta om. Antingen i ord eller bilder. Om det blir varje dag framöver vet jag inte. Men om jag har inlägg så publicerar jag. Om jag inte har något, så blir det inget.

Eftersom jag fotograferar så mycket så har jag ju många bilder, och det är roligt att dela med mig av dem. Så det bidrar så klart också till att det blir många inlägg.

Inga krav. Inga måsten. För mig är det bara glädje och avkoppling att blogga.

Sen kan en ju verkligen undra hur jag hade koll på det här om jag inte tycker det är viktigt. Och det är en relevant fråga, men det var WordPress som gav mig en notis om hur många dagar i rad jag bloggat. Så då gick jag tillbaka och letade upp det datumet som jag inte publicerat ett inlägg på senast. Och det var den 19 september 2022.

För det är ju ändå kul att hitta något att fira!

Hur resonerar du kring ditt bloggande? Är din blogg nischad? Hur ofta vill du blogga?

Mobilbild, vår utsikt från balkongen

Publicerat:

i:

40 svar till ”Bloggat varje dag i ett år”

 1. Profilbild för Tony

  Jag kan uppskatta bloggar som svävar ut i olika inriktningar – vad skriver hen om idag?!
  Jag uppskattar också din layout med lättläst och relativt stort teckensnitt. Många har alldeles för litet teckensnitt, trots att jag ser bra blir det ibland lite svårläst.
  Jag skulle vilja ha fler idéer eller tankar om vad som skall bloggas. Men jag känner också att ev. läsare inte hänger med i uppdateringarna om de blir för ofta. Varannan eller var tredje dag känner jag kan vara bra för min blogg, om jag har något att blogga om vill säga.
  KulTur i Natur har kanske med åren blivit mer nischad. För att ha den mer nischad har jag också plockat bort inlägg/kategorier genom åren.
  Några trogna besökare kommer in och kommenterar trots att besöken ligger på 300-400 varje dygn.
  Känner kanske lite att bloggandet är lite på utdöende, folk orkar inte läsa utan vill ha några bilder och ett par rader text.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du uppskattar min layout. Håller med om att många har alldeles för litet teckensnitt och även dålig kontrast. Jag bloggar ju mest för mig själv, men så klart också för de som väljer att läsa och inspireras här. Gör mig inget alls att inte varje inlägg läses av alla. Roligt att du har så många läsare.

 2. Profilbild för Znogge

  Min blogg är väl en typisk dagboksblogg skulle jag vilja säga. Jag bloggar varje dag och det har helt enkelt blivit en rutin som jag trivs med. Sedan är det upp till var och en att göra precis som man vill. Det finns inget rätt eller fel och det finns inte heller några måsten, i alla fall inte som jag ser det.
  Allt som firas kan ska firas tycker jag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag uppfattar din blogg som en dagboksblogg också. Verkligen inga rätt eller fel, vi gör var och en så som en vill!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Kul! Sonen sa för många år sedan att bäst med bloggare som återkommer regelbundet. Eftersom jag bloggar om böcker så finns det hela tiden något som intresserar mig och jag gärna vill blogga om 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med din son. Kan tänka mig att du alltid har någon bok att blogga om 🙂

 4. Profilbild för Anita

  Mycket roligt att läsa dina bloggtankar. Tänk att det blivit ett inlägg per dag under ett helt år för dig utan att du egentligen planerat det. Jag tycker det är extra roligt att följa då du skriver så mycket om ditt fotograferande men även andra ämnen som hur det är att bo i Portugal t.ex.. Katterna älskar jag och din översta bild i dagens inlägg är magisk med sitt vackra ljus!

  Jag har själv dragit ner betydligt på bloggandet mest för att jag började få problem med nacken. Annars var min blogg från början en trädgårdsblogg men det är den inte längre utan mer en blogg som redovisar lite om vad som hänt. Tyckte inte om att nischa mig då jag var med på olika trädgårdsportaler och nästan kände att jag fick dåligt samvete om jag skrev om något annat. Så nu är det ”bara en blogg” där jag skriver mest om mina promenader i skog och mark och illustrerar med foton. Naturen är ju mitt stora intresse så det är helt naturligt att det blir så 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Anita! Jag har också haft nischade bloggar, men det här är så mycket friare och roligare. Tycker om dina inlägg, glad jag hittat din blogg!

 5. Profilbild för Ulla

  Mitt bloggande går numera lite upp och ner.
  Jag hade tidigare en blogg som var nischad där jag bara skrev om växter, främst då växter som passar att odla i uterum. På växtbloggen fick jag många frågor som jag försökte besvara efter bästa förmåga. Men oftast så fick jag ingen respons på mina svar. Ingen återkoppling alls från dem som frågat. Det gillade jag inte riktigt så jag tröttnade.
  Min nuvarande blogg är helt kravlös och det känns bra.

  Jag gillar din blogg, du skriver så bra och väldigt lättläst och fina bilder därtill! 😀
  Väldigt vacker bild i din header, så varmt och fint ljus!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår absolut att det inte var så roligt när du inte fick någon återkoppling. Jag har också haft nischade bloggar, en odlingsblogg också. Men att nu blogga om det som känns kul är en stor frihet. Roligt du tycker om att hänga här med mig 🙂 Gillar dina inlägg också!

 6. Profilbild för Emma Ek

  Jag tycker din blogg har en väldigt trevlig blandning.
  Jag har egentligen inte heller någon nisch, men det blir ju såklart mycket fokus på fotograferande/fototeknik/bildredigering… Dock har jag väldigt spretande intressen, men försöker att integrera dem med fotointresset så gott det går.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du tycker det Emma. Vi har ju precis börjat följa varandra, det är kul!

 7. Profilbild för Mamma C

  Grattis då till ettårsdagen för ett blogginlägg.
  Jag gillar din blogg att det är lite utav varje som du gör inlägg om.
  Jag själv har bloggat sedan 2008 och sedan vi flyttade till Spanien har det blivit ett inlägg varje dag. Och det beror väl på att tiden finns till för det och jag tycker det är skoj.
  Ha en fin onsdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket 🙂 Roligt du hänger med här. Jag gillar att läsa hos dig också, roligt att jämföra Spanien och Portugal också 🙂

 8. Profilbild för Märtha

  ”OrdOdlarens tema är att det inte finns något tema”. Så har jag tänkt från första början, även om jag fick rådet ”bloggen bör nischas för att få läsare”. Jag tänkte äh, det är Får jag läsare är det ok. När Stina Ekblad gett ut sitt första dikthäfte som tonåring och undrade om nån kommer att läsa sa hennes mamma: ”Om en person har läst en av dina dikter har du inte skrivit förgäves”.
  där Minnesbilden av när jag kom från en lektion där jag undervisat fördjupande om Freud till travbanan och diskuterade med en romsk karl vilket ben en häst haltar på, för att sen åka hem och steka strömming beskriver mig ganska bra. Då skall bloggen inte vara nischad. Jag vill berätta historier, beskriva platser – och gör en hel del research innan jag skriver. Därför blir det sällan fler än två per vecka. Ungefär.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Om en ska marknadsföra sin blogg och tjäna pengar på den är det nog bra om den är nischad. Om besökarantalet är viktigt. Men om en har andra målsättningar med sin blogg så spelar det ingen roll alls tänker jag 🙂 Gillar jämförelsen med Stinas dikthäfte. Om folk vill läsa är de välkomna, men jag skriver mest för mig själv – men självfallet också som inspiration för de som önskar. Tack för att du delar med dig av hur du tänker! Jag kikar in hos dig på lördagarna som regel i alla fall.

 9. Profilbild för Barbro

  I längden passar ett varierat inläggsutbud mig bäst.
  Visst är det kul med människor som har ett specialintresse, men då får man nästan vara lika ”nördig” själv – för att kunna upprätthålla intresset.
  Minns att jag tyckte det var superkul att skriva texter redan som ung, men något har hänt under livets gång (kanske utmattningen, som fortfarande spökar), och numera blir det mer bild än text för mig.
  Önskar att jag kunde väcka till liv den där skrivande flickan inom mig…
  Med andra ord; din blogg passar mig perfekt. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Detsamma känner jag. Vad glad jag blir Barbro! Hoppas ditt skrivande vaknar igen, skulle vara väldigt kul att läsa lite texter av dig. Tänker de nog är lika målande och intressanta som dina bilder.

 10. Profilbild för Marianne

  Jag börjar med att kommentera Semlan, vilken stil, sover hon eller lämnar hon doftmärken? Min gula kisse kunde sova i alla möjliga konstiga ställningar.
  Jag läser hellre en blogg med blandat innehåll och inte för många inlägg per dag, om en ändå inte bryr sej om att svara på kommentarer.
  Min första blogg som jag startade 2005 var en hästblogg, den försvann efter några år, då övergick jag till den jag har nu, den fanns redan då som låst. Min blogg är min dagbok och den kanske kan bli lite för personlig ibland, jag vill helst skriva ett inlägg varje morgon, men jag har tappat rutinerna och det blir lite hipp som happ med tiden.
  Ha en fin fortsättning på denna onsdag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hon lämnar doftmärken 🙂 Ja du skriver ju dagboksinlägg och jag gillar ju när du blir personlig, det tilltalar mig att lära känna dig mer. Kram!

 11. Profilbild för Ingrid

  Grattis till jubileet!
  /Ingrid

 12. Profilbild för LillaSyster

  Som sagt lite av varje….. dumt att måla in sig i ett hörn =)
  Bloggen är helt kravlös, känner jag för det så bloggar jag annars så får det vara. Underbara bilder på katterna. Och vilket ljus du har i första bilden=) Ha en bra eftermiddag! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, hörnet vill en inte vara i, inte jag heller. Skönt du har samma frihet i din blogg. Kram

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag är imponerad av alla som har tillräcklig energi och inspiration att komma ut med ett nytt inlägg varje dag. Jag förstår att du inte känner några krav och att du skriver för att det är kul. Där är vi likadana för jag vill ha ett kravlöst bloggande och vill skriva när jag tycker att det känns kul 😀 Ibland blir det längre uppehåll och ibland kommer det inlägg varje dag. Lite efter hur jag mår och om jag tycker att jag har något att skriva om. Men jag tycker om att ha koll på er andra även om jag inte själv alltid är så aktiv. Jag hade en temablogg som handlade om leversjukdomen och väntan på en ny lever. Jag ville dokumentera den resan utan att blanda in för mycket av den i min ordinarie blogg. Men den bloggen behöver jag inte längre så nu är allt jag vill skriva om samlat i samma blogg. Och visst är det skönt att känna att man kan skriva om det som faller en in 😀 Som sagt, det ska vara kravlöst.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tycker det är viktigt med det kravlösa annars så kommer jag tappa sugen. Jag gläds i alla fall åt dina inlägg, oavsett hur ofta eller sällan de kommer. Tack för att du delar med dig.

 14. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Här uppskattar vi dina dagliga inlägg. Det hör numera till morgonrutiner innan jag kliver ur sängen att läsa några bloggar. Det blandade innehållet är mysigt och så tycker vi om dina inlägg om foto eftersom det är ett intresse för oss också. Vi har ibland tänkt på att bmlarsreseblogg inte bara är en reseblogg men sedan har vi alltid haft underrubriken ”Dagboksanteckningar från våra resor och upplevelser – långt borta och nära” så då tycker vi det är ok med inlägg från hemmaplan också. Vi känner inga krav på att producera inlägg, när vi som nu är ute på resande fot blir de mer frekventa än i vardagslunken hemma av helt förståeliga skäl.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att få vara en del av din morgonrutin! Det är roligt att hänga med på era äventyr, både hemma och borta.

 15. Profilbild för Susjos

  Jag har bloggat varje dag i jag vet inte hur många år. I början var det lite sporadiskt, men sen slutade jag att skriva dagbok (som jag gjort varje dag sen 9-års åldern tror jag?) och då tog bloggen över som dagbok. Det är fantastiskt att kunna gå tillbaka och se när man gjorde saker, blir också förvånad hur mycket man hinner med på ett år, kul också att ha bilder med. Kul är också med alla nya bloggvänner som man får en speciell relation till, och även träffar irl! Att blogga ska vara kul!
  Roligt att du bloggat varje dag i ett år, gillar dina fina foton också!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ja dagboksbloggar, som din ju är om en ska kategorisera den, förväntas det nog att det kommer inlägg på dagligen. Men visst är det det viktigaste att det är roligt! Och andra bloggare som en träffat har en absolut en särskild relation till. Detsamma!

 16. Profilbild för JoY

  Grattis till dina 1-års-dagliga-inlägg. Dessutom att du inte har reflekterat över att det blivit så, är lite roligt tycker jag.
  Bloggandet får inte bli ett tvång för mig, det måste finnas glädje när jag skriver annars är det ingen ide. Den har varit till stor hjälp ett antal gånger, när vi behöver komma ihåg saker och ting. Det är ju det där med att minnas datum och år, när man gjorde vad osv. Då kan man leta lite i bloggen och förhoppningsvis hitta det man söker. Bloggen är lite hipp som happ och om ditt och datt.
  Din blogg är trevlig att läsa och alltid med fina bilder. Första bilden, är verkligen så vacker och att ni jämnt har den utsikten, grattis till den också.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Det är bra du söker glädjen med bloggen också. Tror det märks ganska snart om en börjar blogga av tvång 🙂 Tack för att du delar med dig!

 17. Profilbild för Anni

  Min blogg är inte nischad även om det blir väldigt mycket resedagbok över den när jag har rest någonstans. Vet att många letar tips om resor hos mig och gillar själv att kunna se tillbaka på resor jag gjort.
  Hinner inte med att lägga in allt annat som jag gjort/gör, utan det få bli någon form av samlingsinlägg senare. Vilket nog är bra. men EFIT vill jag inte missa och då kommer ju ett ögonblicksinlägg av en dag i alla fall.
  Det ska vara kul att blogga!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Gillar verkligen dina resereportage, så personliga och välskrivna. Jag blir inspirerad ofta! EFIT är kul att läsa om oxå. Jo, jag läser nog allt hos dig 🙂

 18. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Grattis!
  Intressant med dina tankar kring bloggande.
  Ha det bra!

 19. Profilbild för Matilda

  Roligt att du har så mycket att vilja berätta om och att du får inspiration till så många inlägg! 🙂 Det ska ju vara roligt att blogga – det är ju vitsen med det (tycker jag).

  Själv går det verkligen i perioder. När jag får en idé (eller ett mysterium) så publicerar jag det inte nödvändigtvis samma dag, ofta blir det lite längre fram för att ha en ”buffert” till när inspirationen tryter. Jag har en nisch, men tillåter mig utsvävningar för att kunna blogga om det jag tycker är spännande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är kul att blogga! Bra du gör som du vill och inte håller slaviskt på din nisch. Jag tyckte t.ex. det var roligt att läsa om er resa som du berättade om nyligen.

 20. Profilbild för Paula Merio

  Din blogg har jag ju börjat följa på senare tid, kanske inte tittar in varje dag, vissa dagar hälsar jag inte på några andra alls, men då läser jag ikapp senare. Jag tycker om variationen du har i din blogg, dessutom känns den familjär och mysig.
  Min dotter tjatade hål i huvet på mig när jag gick i förtidspension att jag skulle börja blogga. Hon fixade en gammal pc och såg till att jag kom igång. Det har jag aldrig ångrat. Bloggade på en borttagen portal i början, så mina två första år finns inte kvar, tyvärr. Jag har tagit bloggpauser när något allvarligt hänt i livet och jag inte orkat, men ofta har ju bloggen tvärtom fungerat som en ventil även när man haft problem eller sorg. Jag är dessvärre impulsiv och inte så välstrukturerad, ibland har jag inlägg på lut men det är sällan jag skriver flera inlägg för att lägga upp vid senare tillfällen. Hur som helst är det fortfarande skoj att blogga, och att fota, kombon är svårslagen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker du har stor variation på din blogg också. Jag är glad att din dotter tjatade och att jag hittade dig. Håller med till 100% både blogga och fotat är kukl en grym kombo. Tack, och roligt du hänger med här.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.