Blogsy för ipad

För att kunna blogga via paddan testar jag lite olika bloggverktyg.

Webbtanten är byggd på WordPress och det finns en WP-app till ipad o iphone. Dessvärre är den inte alls bra att blogga med, tycker jag. Att hantera kommentarer funkar däremot bra.

Detta inlägg är skrivet med Blogsy, en bloggapp för ipad som funkar för både WordPress och Blogger bloggar. Jag gillar verkligen enkelheten. Att dra bilder från olika källor, skapa länkar på ett smidigt sätt och dessutom är det enkelt att skriva innehållet med paddans tangentbord.

Det medföljer filmer med tydliga beskrivningar som jag tycker man bör se för att snabbt komma in i de smidiga lösningarna för att få till länkar och infoga bilder t.ex.

En sak klarar Blogsy dessvärre inte, och det är WordPress som är ansvarig för det. I Webbtantens tema används funktionen ”utvald bild” för de avlånga bilderna över texten. För att få med den bilden måsta jag även infoga bilden i inlägget. Vilket jag normalt inte gör. Jag kan stå ut med det tills vidare.

Vi får hoppas att WordPress ser till att fixa sin API, reglerna som möjliggör kommunikation med andra programvaror, snart. Det är där kruxet ligger angående ”utvald bild”.

En annan sak som jag får justera i efterhand via datorn är att fylla i SEO-uppgifterna för inlägget i pluginet ”All in one SEO” som är inkopplat på Webbtanten.

Jag publicerar det här inlägget tidsinställt, så jag kan testa den funktionen hos Blogsy också.

Summa kardemumma: Jag är mycket nöjd med Blogsy, men skulle gärna se att fr. a. ”utvald bild” funkar snart. Bloggar du mycket så är en dator att föredra, men för att skiva ett inlägg då och då när man är ute och far tycker jag funkar fint på Blogsy.

Jag hoppas publiceringen funkar bra och att inlägget blir snyggt, annars får jag tänka om vad gäller min åsikt. Som vanligt uppskattas en knapptryckning nedan om du gillar inlägget.

Publicerat:

i:

7 svar till ”Blogsy för ipad”

 1. Profilbild för Sessan

  Ett inlägg jag satt stor pris på!!
  Måste genast testa denna app. Sliter som en tok om dagen med mina bloggverktyg + mitt mindre vetande om djupet av WP :p

  Efter ett host byte strular massa. Bilder måste tvingas att vara mittställda från macen när jag bloggar från min iPad eller iPhone. Jag använde blogpress till blogging & WP till moderering av kommentarer.

  Nu ska jag genast ladda ner Blogsy.

  Tusen tack för dina goda råd & tips

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Vad roligt att det var till hjälp för dig! OM du behöver hjälp med var du ska hosta din WP-sida så är det bara att kontakta mig på anna @ vimle . se

   Hoppas du gillar Blogsy 🙂

 2. Profilbild för Katinka
  Katinka

  Tack för inlägget som inte hjälper mig men det är inte ditt fel 😉 . Efter uppdatering av paddan funkar inte Bloggpress längre i läget Manage, vilket betyder att hela inlägget jag just skrev och sparade som ”Save as local draft” är helt försvunnet. Eller inte? Kan man kanske hitta det någonstans? Jag har tidigare hämtat Blogsy, men orkar/hinner inte lära mig ett nytt verktyg nu, ska precis ge mig ut på resa.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Bloggpress har jag inte provat så det känner jag inte till alls. Kan inte hjälpa dig där tyvärr! Förstår om du inte hinner lära dig Blogsy innan du åker. Men kanske du behöver skingra tankarna när du skriver på din bok och då kan du ju kika på det :). Men du har väl datorn med dig så behovet är väl inte så överhängande på resan.
   Tack för att du kommenterar!

   1. Profilbild för Katinka
    Katinka

    Nej, jag tar INTE med laptopen till Las Palnas 🙂 Bara paddan med externt tangentbord. Men nu har jag upptäckt att det faktiskt går precis lika bra att blogga från paddan via Safari, precis på samma sätt som jag bloggar från datorn i vanliga fall. Det behövs ingen app helt enkelt. Verkar det som hittills i alla fall…

 3. Profilbild för Katinka
  Katinka

  Nej, jag hade fel. Det funkar inte lika bra att blogga via Safari. Det går inte att lägga in bilder. Men vissa saker som jag hittills inte kunnat göra på resande fot funkar på Safari. Tex redigera och ta bort spam kommentarer. Så nu kommer jag att använda en kombination av Blogsy (som jag hjälpligt har lärt mig ikväll) och wordpress admin via Safari. Vi hörs!

 4. Profilbild för Rickard
  Rickard

  Jag fick nytta av programmet Blogsy, på min nyinskaffade ipad kan jag inte se texten i mina inlägg alls i Blogger. Jag ska starta en blogg framöver var tanken, och plattan var tänkt som platform för en stor del av det arbetet. Jag startade på en bärbar mac innan men blev frustrerad av att inte Safari i ipad fungerar i Googles Blogger.
  Ditt tips fick mig upp på banan igen! Tack! Andra (kommentarer) hade ju noterat andra problem med Safari så jag tänkte att det absolut var värt trettioåtta kronor att försöka.
  Nu håller jag på att lära mig Blogsy och det verkar ju inte så dumt alls, ett mindre instabilitetsproblem noterade jag men efter omstart av plattan så gick det bra igen. Överhuvudtaget så tycker jag att plattan är en aning instabil, om man jämför men en större dator, men det duger hittills bra.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.