Hur ser boendet som digital nomad ut? När vi väl bestämt oss för att vi skulle bli digitala nomader kom ju genast problematiken med hur vi skulle bo. Hyra lägenhet? Kollektiv?

Vilka härliga reaktioner och hejarop vi har fått på inlägget om vårt beslut om att bli digitala nomader nästa vinter.  Stor kram och hjärtligt tack för ditt engagemang, det värmer! Vi öser på med lite till när vi ändå är igång.

Hur är boendet som digital nomad?

Det finns många olika lösningar för hur boendet ser ut för en digital nomad. De flesta har inte möjlighet att bo på hotell, för livet som digital nomad innebär oftast inte särskilt hög inkomst utan det är upplevelser man blir rik på!

Många digitala nomader bor i olika kollektiva lösningar, vandrarhem, hos kompisar, hyrda lägenheter, i tält och husbilar. Yasmine hos Svenska Nomader skrev ett inlägg om flera olika boenden i torsdags, läs gärna det om du är sugen på att testa nomadlivet.

Hyra lägenhet i varje by/stad

Jag är ju väldigt kräsen med var jag sover, så kollektiv och vandrarhem var inget alternativ för oss. Jag har verkligen  blivit mer kräsen med åren, jag sov ju i vindskydd intill myrstackar på scoutlägren som tonåring. Det är inte heller ett alternativ att bo på hotell de sex månaderna i Europa så klart.

Därför var vi från början helt inställda på att hyra lägenheter och köra runt i vår lilla och gamla sommarbil. Att bo några veckor här och någon vecka där. Men vi insåg att vi skulle behöva lägga en hel del tid på att leta efter boenden. Att hitta rätt lägenhet i rätt by/stad skulle bli en utmaning eftersom man inte i förväg vet om varken byn eller lägenheten är rätt. Dåliga sängar, oroliga områden och… ja vi såg till slut fler problem än lösningar med att hyra lägenheter.

En av de stora anledningarna till att vi till slut valde bort lägenhetsboende är att vi insåg att det kommer vara kontrakt som styr vårt liv, inte våra viljor och önskan om frihet. Och det är ju frihetskänslan vi vill uppnå!

Bo i husbil vårt val, till slut

I alla år som vi har diskuterat att köpa en husbil har det ju handlat om våra sommarsemestrar och friheten att resa mer på helgerna. Tankarna på att bli digitala nomader har kommit de senaste åren och när vi slog ihop tankarna om nomadlivet med semesterdrömmarna blev det väldigt tydligt för oss att det en husbil vi ska ha! Därför testade vi att bo i en husbil i somras. För att se om det kändes tryggt, riktigt och bra, vilket det ju gjorde. Och köp blev det, du kan läsa om våra förberedelser kring husbilsköpet. Tids nog kommer inlägg om vilken husbil vi köpt!

Vi har läst många inspirerade inlägg av bloggare, bl.a. Freedom Travel som ofta reser ner i Europa på längre resor med sin husbil, men också en hel del artiklar om livet i en husbil. Vi börjar få en bra koll på var vi hittar ställplatser i Europa och var man hittar aktuella lagar för olika länder. Så det känns väldigt mycket enklare och bättre än att bo i olika lägenheter. Att spontant under resan kunna välja var vi vill stå och hur länge är en frihet som vi känner passar oss!

Det finns så klart massor kvar att läsa och lära, men vi har börjat resan, för planeringen är ju en stor del av vårt äventyr. Men boendet som digital nomad är i alla fall nu bestämt, så var huvudet ska landa varje kväll behöver vi inte alls fokusera på!

Följ gärna med i livet med att bo i husbil på vår livsstilsblogg!