boendet som digital nomad

Boendet som digital nomad

Hur ser boendet som digital nomad ut? När vi väl bestämt oss för att vi skulle bli digitala nomader kom ju genast problematiken med hur vi skulle bo. Hyra lägenhet? Kollektiv?

Vilka härliga reaktioner och hejarop vi har fått på inlägget om vårt beslut om att bli digitala nomader nästa vinter.  Stor kram och hjärtligt tack för ditt engagemang, det värmer! Vi öser på med lite till när vi ändå är igång.

Hur är boendet som digital nomad?

Det finns många olika lösningar för hur boendet ser ut för en digital nomad. De flesta har inte möjlighet att bo på hotell, för livet som digital nomad innebär oftast inte särskilt hög inkomst utan det är upplevelser man blir rik på!

Många digitala nomader bor i olika kollektiva lösningar, vandrarhem, hos kompisar, hyrda lägenheter, i tält och husbilar. Yasmine hos Svenska Nomader skrev ett inlägg om flera olika boenden i torsdags, läs gärna det om du är sugen på att testa nomadlivet.

Hyra lägenhet i varje by/stad

Jag är ju väldigt kräsen med var jag sover, så kollektiv och vandrarhem var inget alternativ för oss. Jag har verkligen  blivit mer kräsen med åren, jag sov ju i vindskydd intill myrstackar på scoutlägren som tonåring. Det är inte heller ett alternativ att bo på hotell de sex månaderna i Europa så klart.

Därför var vi från början helt inställda på att hyra lägenheter och köra runt i vår lilla och gamla sommarbil. Att bo några veckor här och någon vecka där. Men vi insåg att vi skulle behöva lägga en hel del tid på att leta efter boenden. Att hitta rätt lägenhet i rätt by/stad skulle bli en utmaning eftersom man inte i förväg vet om varken byn eller lägenheten är rätt. Dåliga sängar, oroliga områden och… ja vi såg till slut fler problem än lösningar med att hyra lägenheter.

En av de stora anledningarna till att vi till slut valde bort lägenhetsboende är att vi insåg att det kommer vara kontrakt som styr vårt liv, inte våra viljor och önskan om frihet. Och det är ju frihetskänslan vi vill uppnå!

Bo i husbil vårt val, till slut

I alla år som vi har diskuterat att köpa en husbil har det ju handlat om våra sommarsemestrar och friheten att resa mer på helgerna. Tankarna på att bli digitala nomader har kommit de senaste åren och när vi slog ihop tankarna om nomadlivet med semesterdrömmarna blev det väldigt tydligt för oss att det en husbil vi ska ha! Därför testade vi att bo i en husbil i somras. För att se om det kändes tryggt, riktigt och bra, vilket det ju gjorde. Och köp blev det, du kan läsa om våra förberedelser kring husbilsköpet. Tids nog kommer inlägg om vilken husbil vi köpt!

Vi har läst många inspirerade inlägg av bloggare, bl.a. Freedom Travel som ofta reser ner i Europa på längre resor med sin husbil, men också en hel del artiklar om livet i en husbil. Vi börjar få en bra koll på var vi hittar ställplatser i Europa och var man hittar aktuella lagar för olika länder. Så det känns väldigt mycket enklare och bättre än att bo i olika lägenheter. Att spontant under resan kunna välja var vi vill stå och hur länge är en frihet som vi känner passar oss!

Det finns så klart massor kvar att läsa och lära, men vi har börjat resan, för planeringen är ju en stor del av vårt äventyr. Men boendet som digital nomad är i alla fall nu bestämt, så var huvudet ska landa varje kväll behöver vi inte alls fokusera på!

Följ gärna med i livet med att bo i husbil på vår livsstilsblogg!

Publicerat:

i:

9 svar till ”Boendet som digital nomad”

 1. Profilbild för Annica

  Men vilken frihet! 🙂 och så skönt också att ha tid att planera allt nu.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja friheten är så otroligt lockande. Och olika vyer. Mycket kan vi planera, men vi väljer att inte planera var vi ska bo utan genom att bo i husbil behöver vi inte planera var vi ska stå, finns mycket att välja på.

 2. Profilbild för Karin

  Fantastiskt med husbil! Man tar liksom med sig en bit hemma och flyttar runt den. Trygghet och äventyr på en gång.
  En nackdel är att den är stooor ibland när man ska parkera i små städer. Eller tänker ni ställa den och färdas kollektivt?

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja vi åker gärna kollektivt, men framför allt har vi ju cyklarna med oss.

   1. Profilbild för Karin

    Aha! Det missade jag! Blir kanon!

    1. Profilbild för webbtanten
     webbtanten

     Jag var nog lite otydlig, så jag uppdaterade i texten. Tack för din input 🙂

 3. Profilbild för Tomas Wilhelm
  Tomas Wilhelm

  Härliga planer;-)
  Tänker lite likadant i min husbil. Jag vet var mitt hem är = i husbilen, men jag vet sällan på morgonen var jag ska parkera när dagen drar sig mot sitt slut;-)
  Lycka till

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Eller hur 🙂 Sån frihet att bara göra det man känner för, för dagen. Välkommen hit Tomas!

 4. […] 1 maj börjar vårt digitala nomadliv med boende i husbilen […]

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.