digital nomad

Digital nomad minsann, om ett år sticker vi till Europa

Äntligen är det dags att bli en digital nomad! Efter många års längtan att ge oss ut på en längre resa är det nu klart att jag och min man Roger spenderar nästa vinter (2018-2019) i södra Europa. 

Som jag tidigare pratat en hel del om så är förändring viktigt för mig (oss!) och nu kan vi äntligen berätta om vår planering som pågått ett tag bakom kulisserna. Som digitala nomader kommer vi tillsammans att jobba med VimleWebb och självklart blogga här på Webbtanten.

Att det är ett helt år kvar känns lite tufft, men samtidigt så har vi en hel del att ordna med innan vi kan dra iväg. Trots att jag är en mycket spontan person så inser vi ju att det här behöver förberedas ordentligt.

VimleWebb följer med på resan

Jag har i närmare 10 års tid drivit min WordPress webbyrå VimleWebb och det kommer jag fortsätta göra. Roger har tagit 6 månaders tjänstledigt från oktober nästa år, från glasmästeriet där han arbetar med bilrutor, och kommer under vår turné i Europa istället att arbeta med VimleWebbs kunders förvaltningsavtal. Mina arbetsdagar kommer med andra ord under vinterhalvåret 2018-2019 att fördelas mellan oss båda så vi har tid att även uppleva och njuta av platserna vi besöker.

Du som är kund till VimleWebb kommer självklart få mer information när det närmar sig, men du behöver inte känna någon som helst oro, du blir precis lika väl omhändertagen som vanligt!

Att inte vara fastvuxen på en specifik geografisk plats lockar mig hur mycket som helst. Att kunna flytta på mig och samtidigt sköta mitt jobb och serva mina kunder vore fantastiskt att kombinera. Så nu provar jag det!

Vaddå digital nomad?

Enligt engelska Wikipedia:

Digital nomads are people who use telecommunications technologies to earn a living and, more generally, conduct their life in a nomadic manner. Such workers typically work remotely—generally from foreign countries, coffee shops, public libraries, co-working spaces and even recreational vehicles (RVs)—to accomplish tasks and goals that traditionally took place in a single, stationary workplace

En digital nomad använder sig alltså av den digitala tekniken för att kunna leva sitt liv som en nomad – med andra ord att inte vara bofast.

Hur ser då planen ut?

Ja den är inte helt klar än. Men jag lovar ni kommer att kunna hänga med på både planeringen och resan, för självklart kommer vi också här på bloggen berätta allt när saker och ting efterhand faller på plats. Våra frågeställningar och svar. Våra funderingar och valda lösningar.

Svenskanomader.se har gett en del tips på vägen, men också att följa andra digitala nomaders bloggar och Instagramflöden. Fler tipsare och inspiratörer kommer jag samla ihop i ett inlägg längre fram.

Webbtantens blogg kommer fortsätta berätta om resor, entreprenörskap och det digitala, men under den här resan blir det troligen med lite andra vinklar. Hoppas också att jag kan ge er fantastiska bilder (ovan bild är från Pixabay) samt realistiska berättelser om hur livet som digital nomad är!

Hur kommer man på en sån här idé?

Det kommer krävas ett och annat inlägg om det för att försöka förklara. Men igår såg jag det här inlägget på ”Ett annat liv” och det är ett exempel på vad som inspirerar oss, okända och kända människor som följer sina drömmar. Det är verkligen livet så som vi vill leva vårt.

Sedan kan man ju lära känna mig lite mer genom att läsa min bloggserie om förändringar i Alingsås Tidning som jag skrev i somras.

Hoppas du vill hänga med!

Publicerat:

i:

23 svar till ”Digital nomad minsann, om ett år sticker vi till Europa”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Se där vi tänker i samma tankar

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vad roligt! Läser din blogg och ser Fram emot att fortsätta följa era äventyr. Hoppas våra vägar möts en dag, kanske i Europa rent av 😉

 2. Profilbild för Charlotte

  Första gången jag stötte på begreppet var när jag var med och arrangerade en skrivarkurs på Rhodos för några år sedan. Då var det två i gänget som kallade sig digitala nomader. Den ena är Camilla Leberth Hirvi (som du kan lyssna på i min podd här: https://lustochliv.blogspot.se/2015/07/7-100-podden-moter-camilla-lebert-hirvi.html ) och den andra Gösta Tingström som du kan lyssna på här… https://lustochliv.blogspot.se/2015/12/26-100-podden-moter-gosta-tingstrom.html

  Så varmt lycka till!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Åh toppen för länkar till andra som valt livet som digital nomad, ska absolut lyssna! Tack!

 3. Profilbild för Tess Mabon

  Ett sånt härligt beslut! Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni kommer älska allt, med alla fördelar och nackdelar. Att ni delar med er av tips och annat under vägen – det vet jag ju redan <3

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack Tess! Ja det känns gött i mage och hjärta. Självklart kommer vi hitta både för- & nackdelar och jag lovar dela med mig. Tack för hejarop!

 4. Profilbild för Annica

  Så otroligt givande det kommer att bara med och vad ni kommer få uppleva mycket.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Givande är rätt ord, det är jag övertygad om att det blir 🙂

 5. Profilbild för Gunnar FN

  Lycka till. Är övertygad om att det går bra, även om det säkert är stökigt ibland.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack! Klart det blir stökigt ibland, vad vore livet ytan dynamik 🙂

 6. Profilbild för Kristina Svensson

  Vad kul! Ser redan fram emot att följa er på färden via bloggen. Kanske kan vi mötas någonstans också beroende på vilket håll ni far (och var jag håller hus då).

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Självklart ska vi mötas någonstans, men förhoppningsvis ses vi innan dess.. 🙂

   1. Profilbild för Kristina Svensson

    Absolut! Jag har för mig att vi pratat om en flaska rödvin i Alingsås 🙂

    1. Profilbild för webbtanten
     webbtanten

     Japp, helt inställt på det!

 7. Profilbild för Helena Roth

  Coolt!
  Ser fram emot att följa er både inför/under och efter detta halvår som digitala nomader. Kommer husbilen vara en del av det också eller?

 8. Profilbild för Ewa

  Så kul! Men låt mig uttrycka en liten gnutt avundsjuka 😉

  1. Profilbild för Webbtanten

   Då kanske vi inspirerat lite om du känner avundsjuka 🙂

 9. […] härliga reaktioner och hejarop vi har fått på inlägget om vårt beslut om att bli digitala nomader nästa vinter.  Stor kram och hjärtligt tack för ditt engagemang, det värmer! Vi öser på med […]

 10. Profilbild för FREEDOMtravel

  Sååå härligt! Liiite avis är jag faktiskt, även om vi rest såhär förut också. Självklart kommer jag följa resan!

  1. Profilbild för Webbtanten

   Ja det ska bli ruskigt härligt! Om ni, som bl.a. inspirerat oss, blir lite avis så bekräftar det bara att vi gjort ett bra val 🙂

 11. […] gav oss sista pusselbiten för att kunna bli digitala nomader på vårt […]

 12. […] att prata med annars. Nya vinklar, nya tankar, nya vyer. Eftersom jag tack vare webben kan bli en digital nomad till våren så brinner jag enormt för de digitala tjänsterna som möjliggör det valet i mitt […]

 13. […] jag idag befinner mig räcker inte. Jag behöver mer. Kan livet som digital nomad vara min lösning för att leva livet utan behov av pauser? Ingen aning – men jag vill prova. […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
10°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 9°C
26°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.