tända lampor automatiskt

Lampor som tänds och släcks automatiskt

Våra lampor tänds och släcks automatiskt. Internet of things skapar många nya möjligheter till att utnyttja den digitala tekniken i t.ex. hemmet. 

Nu när hösten kommer och det blir mörkare vill jag gärna tipsa om lampor som tänds och släcks automatiskt! Teknik tycker vi är roligt och därför har vi sedan ett par år använt Philips Hue (kolla in deras sajt för video och teknisk beskrivning) för våra lampor i lägenheten. Så himla smidigt så jag måste ju berätta om det!

Så här har vi gjort

När skymningen faller tänds våra lampor i fönstren, till förvald styrka – vi har valt 50% varmvitt ljus. Om vi tycker det är för sent så tänder vi dem själva manuellt via app i telefonerna eller Apple-klockorna.

På vardagar klockan 06.00 tänds lamporna automatiskt, de dimmas upp under 30 minuter från ledljus till 50%. Så när Roger går upp på morgonen så lyser det redan i kök och vardagsrum. I ett svagt ljus, så han inte bländas i sina morgontrötta ögon.

I hallen har vi en rörelsedetektor som tänder ljuset när någon rör sig inom sensorns radie och ljuset slocknar automatiskt 7 minuter efter att rörelsen upphört. På natten är ljuset i hallen väldigt svagt, så om man passerar sensorn på väg till toaletten till exempel så blir det bara ledljus.

Olika scheman för olika behov kan man lätt programmera in. Vi har t.ex. ett schema som heter TV. När vi aktiverar det så släcks vissa lampor, de som stör TV-bilden helt enkelt.

Om du ser en blandning av blått, rött, gult och grönt ljus i våra fönster när du passerar förbi så har vi inte disco. Vi visar nog bara funktionen för kompisar som hälsar på 🙂

Bilden föreställer ljusrampen i hallen

Publicerat:

i:

6 svar till ”Lampor som tänds och släcks automatiskt”

 1. Profilbild för Linda Brolin

  Vad smart. Detta skall jag kolla på. Har alltid önskat att lampor bara var tända när jag vill.

  Linda

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Eller hur! Det är så mkt smidigare än timers.

 2. Profilbild för Annica

  Men så smart. Och ett bra tips. 🙂

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Kul att du tycker det! Mycket skönt att komma hem till en lägenhet som inte är becksvart.

 3. Profilbild för AngelicasVärld

  Vi har timers kopplade till vårt larm som vi kan tända och släcka via våra Iphones även när vi är utomlands…jag kan tom dra på tvn när jag inte är hemma för att det ska se ut som om någon är det!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Grymt bra! Använder ni det när ni är hemma oxå? Som att tända lamporna när du närmar dig hemmet för att det ska välkomna dig mer?

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.