Borta men inte glömd

Det är fredag och jag svarar på Elisamatildas fem frågor utifrån temat Borta men inte glömd.

Vaknade löjligt tidigt idag och när det händer hamnar mina fingrar alltid på tangentbordet. Har redan skrivit ett par andra inlägg och redigerat lite bilder. Och så dök veckans frågor upp hos Elisamatilda i Feedly och här är mina svar!

Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord?

Jag slår i mina tår titt som tätt. Ofta går det ju bra, även om det gör jätteont just när det händer. Men i går slog jag i så stortånageln sprack rätt rejält. Det kommer göra ont länge. Det önskar jag verkligen att jag kunde få ogjort!

När senast raderade du något?

För en liten stund sedan. Raderar lästa mejl direkt och när jag redigerar bilder raderar jag ur minneskortet på telefonen till exempel. Jag har inga problem alls med att radera och slänga.

När har du varit glad över inställda planer?

Glad är väl inte rätt ord, men vi ställde in en plan vi hade i veckan. Och jag känner att det var skönt. Jag älskar att vara hemma, mår aldrig så bra som just här. Men jag hade gärna kommit iväg på vår tänkta lilla tripp, så det får bli en annan dag.

Glädje av att få vara med på bild

Däremot blir jag glad av spontana grejer, som när vi besökte Casa Nirvana på påskhelgen. Och en av de som jobbar där blev också glad, särskilt av att få vara med på bild.

Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för?

Händer väldigt sällan. Men det har hänt att jag kommit på att jag vill ha med mig en flaska vatten och då gått in och hämtat det.

Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter?

Jag har system för sånt som ska kommas ihåg. På jobbet har jag Asana, ett projektverktyg. Privat har jag Påminnelser. Sånt jag behöver göra dagen efter läggs in i Påminnelser med morgondagens datum, då får jag notis om det. Samma app använder jag för att påminna mig om sånt som ska göras med ett visst intervall. T.ex. gödsling av specifika plantor i trädgården.

Idag är det fredag och jag har inga som helst planer. Det blir vad det blir och har vi riktigt tur så kommer det några mm med regn i eftermiddag och kväll.

Bilden visar en av våra vanliga insekter här just nu. Har inte lyckats att definiera den då den som kommer upp som förslag sägs trivas i ett fuktigt klimat. Och det passar inte här alls.

Publicerat:

i:

25 svar till ”Borta men inte glömd”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Fina foton! Gillar verkligen den första med insekten på. Super! Tjejen som bjuder på sig själv är så härlig! Vilken bild!
  Du är så härligt strukturerad, önskar jag hade ett litet uns av Anna-struktur i mig också 🙂
  Konstigt nog så har livet löpt på riktigt bra ändå, tack och lov.
  Ha en fin helg ni båda! <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja den insekten tänkte jag ha till fluga-utmaningen, men så läste jag att det inte var en fluga..haha Jag har den ådran av struktur och organisation, du har andra kvaliteter vännen. Så klart livet funkar utmärkt ändå. Detsamma till er! <3

 2. Profilbild för Violen
  Violen

  Aj, aj! Stackars din stortå som kommer att ha ont ett tag framöver. Härlig bild på den glada tjejen som gillar att vara med på bild.
  Ha det gott

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det kommer nog göra ont i stortån lite grann framöver, men det får en ta 🙂

 3. Profilbild för Susie på Stjärnarve...

  Var glad för att du endast spräckt stortånageln! Min gubbe tror att han brutit stortån för några dagar sen – så blir det inte bättre är han tvungen att ta sig till VC på måndag. För att åka till akuten i Visby under helgen tycker han verkar fånigt…
  KRAM-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Aj tusan för att bryta stortån! Hoppas han inte har alltför ont under helgen. Han kan ju prova att äta glass.. det brukar hjälpa mot det mesta, eller så kanske han behöver doppa tån i glassen 😀

 4. Profilbild för Marianne

  Ajajaj att slå i tårna är verkligen inte skönt, vissa säger skämtsamt att lilltån finns endast för det ändamålet.
  Jag raderar också direkt när jag läst om det inte är något jag vill läsa igen, det händer ibland, de foton jag inte vill ha raderar jag också nästan direkt. Glömmer gör jag hela riden, oftast solglasögon eller mobil.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja mina lilltår har verkligen varit ”i vägen” under åren. Men nu var det stortån den här gången (och förra också..).

 5. Profilbild för znogge

  Att slå i tårna gör så vansinnigt ont att det knappt är sant! Spricker dessutom nageln blir det inte bättre. Hoppas du har breda och sköna skor som inte sitter åt.
  Vissa mail raderar jag direkt men vissa mail sparar jag, bland annat mail som rör brukshundsklubbens verksamhet,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag använder foppa-tofflor mest hela tiden så det går ingen nöd på mig 🙂 Tack! Visst behövs en del mejl sparas, men skönt att rensa bort annat.

 6. Profilbild för Susjos

  Så glad hon ser ut att få vara med på bild, ja hela fotot är så färgglatt och fint!
  Hoppas du snabbt blir bra i din tå!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja hon såg att jag fotade något och ville vara med i bild så jag tog en till. Den känns redan mycket bättre, tack!

 7. Profilbild för Paula Merio

  Autsch, det gör ont när tån slår i! Jag går sällan barfota, även på sommaren har jag sandaler på fötterna, (berätta inte för någon men helst vill jag ha strumpor på också, tsss)
  Vilken härlig inredning det var där på kafeet! Flerfärgade pinnstolar med avskav, inte fel alls, förstår att servitrisen trivs! Trevlig helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag går jämt barfota 🙂 OMG sockar i sandaler är ju förbjudet har jag hört, men jag bryr mig inte, ta på dig vad du vill och mår bra av. Det är en otroligt mysig inredning där. Har bloggat om det tidigare med fler bilder.

 8. Profilbild för Kina

  Skuggan av insekten ser ut som en kvinna som går bortåt med en skir klänning som blåser bakom henne. Såå fin! Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härlig tolkning av dig av bilden! Detsamma

 9. Profilbild för LillaSyster

  Slå i tårna gör ju så ooooont.
  Stackars dig.
  Borta bra men hemma bäst ♡

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det gör ont, men mkt bättre idag, tack!

 10. Profilbild för Ajli

  Mmm, jag har olika system för att komma ihåg ”riktiga” saker och har enkelt att radera saker. Jag har aldrig fulla minneskort, så fort något är publicerat raderas det och jag tycker att det är skönt. Min blogg är också ett sätt att minnas, för jag har naturligt dåligt minne, och om jag inte skriver det så är det som att det, max ett år senare, aldrig har hänt. Så jag är glad att jag tycker att det är så roligt att skriva blogg och lägga in bilder, för på så vis minns jag åren! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har också dåligt minne och älskar att skriva. Så bloggen är perfekt för mig också.

 11. Profilbild för A ROOM OF MY OWN

  jättefin header! synd om din stortå. det kan nog ta en stund innan den blir bra igen. jag skriver lappar och gör listor i min almanacka. det fungerar bäst för mig.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den verkar läka fort, var inte så illa som jag trodde tror jag. De gäller ju att hitta sitt sätt.

 12. […] Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Nina, Paula, Nilla, Anna, Ejmis, […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.