Bovetesallad

Bovetesallad

Det varken ser eller låter så gott kanske, men det här är en av mina favoriter av den rawfood jag hittills ätit. Jag gör en stor bytta och har i kylen, så finns det alltid lunch eller middag att ta till.  Utelämnar man frukten så håller den längre, men den står utan problem 3-4 dgr i kylen.

Jag anger inga mängder utan du blandar till det som du själv önskar för att hitta din smak.

Ingredienser

  • hel bovete
  • blötlagda russin
  • russinvatten
  • tranbär
  • blötlagda valnötter
  • blötlagda mandlar
  • kanel
  • honung el. agavesirap
  • päron i bitar
  • riven ingefära

Ett dygn innan du ska göra salladen ska du blötlägga bovetet, efter 12 timmar sköljer du väl och slår av vattnet. Låt sedan bovetet stå för att börja grodda.
Ett halvt dygn innan, alltså när du sköljt och hällt bort vattnet av bovetet, så lägger du russin, valnötter och mandlar i blöt.

Se till att bovetet och nötterna är mycket väl sköljda innan du använder dem! Dela nötterna i 2-3 delar, hacka inte sönder dem för mycket. Skala päronen och dela dem i tärningar.

Blanda alla ingredienser i en stor skål i önskade mängder. Häll på russinvattnet på slutet för att safta till det. Inte för mycket så det blir alldeles blött. Men det är gott när russinvattnet blandar sig med kanelen och gör en söt och smakfull kanelsörja.

Ät och njut och ställ in resten i kylen i en burk med tätslutande lock.

Publicerat:

i:

Translate »