Jag är grymt sur!

Inte i humöret utan min kropps ph-värde är alldeles för surt. Det har det troligen varit den större delen av mitt liv.

Vi arbetar hårt för att minimera försurningens av våra sjöar men vi agerar inte så mycket kring försurningen av våra egna kroppar, som innehåller 70% vatten. Det tänker jag göra nu och genom rawfood kommer mitt ph värde att neutraliseras.

I drygt tre veckor har jag ätit nästan uteslutande rawfood.

Sjuk jämt

Jag har varit sjuk sedan i oktober. Många infektioner, värre allergi och ständig trött. En pencillinkur i januari underlättade men sen kom det tillbaka igen.

Jag har varit allergisk så länge jag kan minnas. Mitt första astmaanfall fick jag i 9 års ålder.

Maktlösheten av att inte bli bättre och frustrationen över att ständigt öka min allergimedicinering har nu fått bägaren att rinna över. Jag måste prova något annat!

Inspiration

Har länge varit nyfiken på rawfood. Men har haft den förutfattade meningen att jag inte skulle få i mig allt kroppen behöver. Lustigt att jag aldrig tänkte så när maten bestod av mestadels spannmål för några år sen.

I slutet av februari anordnade TrollaboKvarn en rawfood föreläsning! Annelis från Falköping kom och berättade sin historia om hur hon gick från orörlig i reumatism med mängder av mediciner till att nu leva helt frisk utan några mediciner alls.

För bra för att vara sant

Det lät för bra tänkte jag i början när hon berättade, det kändes lite sektliknande. Men ju mer hon berättade desto mer kände jag igen mig. Dessutom var maten hon bjöd på väldigt god!

Har inget att förlora

Det känns som jag inte kan bli tröttare. Inte direkt sjukare heller. Så om nu det här med rawfood bara är rappakalja så har jag inte förlorat nåt. Bara lärt mig mer.

Samarbeta med kroppen

Grundfunktionen i kroppen är att när det finns mycket energi så vill den göra sig av med sånt den inte vill ha. Ex slem i lungor och bihålor. Det är en av anledningarna till att vi blir sjuka på semestern. Då vi vilar, badar, går långsamma promenader och njuter av att bara vara. Då passar kroppen på att göra sig av med skräpet, men vi vill inte vara snoriga så vi köper nässpray och kroppens egna reningsverk motarbetas och stannar.

Genom att äta rawfood så stoppar jag bara in sånt som kroppen vill ha. Den behöver inte lägga energi på att hantera det som kroppen tycker är gift.

Logiskt

När jag sett filmer och läst böcker om rawfood så tycker jag faktiskt det är ganska logiskt.

Dessutom är det ingen som tjänar pengar på om jag äter raw. Jo grossisten som säljer ekomandlar och dadlar etc. Nu har jag inget emot att företag tjänar pengar. Men det gör teorin mer hållbar för mig om det inte är en ekonomisk drivkraft bakom.

Effekter redan

Jag har slutat med all medicin och jag mår inte sämre. Jag får allergireaktioner men sätter mig då och vilar och låter kroppen ta hand om det. Har funkat fint hittills. Några gånger har jag fått ta astmaspray bara. Vet inte hur lång tid det tar att balansera allt och få ut allt från medicinerna ur kroppen, ska läsa på mera om det. Är inte otålig, det här får ta den tiden det behöver.

Dessutom verkar kroppen vilja göra sig av med även överflödigt fett så jag går ner i vikt också. Det gör ju inget.

Maten då?

Jag äter jättegott! Snabbt att laga, lätt att förbereda etc. Är just nu inspirerad av Karin Haglunds nya bok.

Faktum är att jag aldrig trodde jag skulle klara av att äta rawfood eftersom det är så mycket nötter i recepten. Är ju allergisk mot nötter. Men det går faktiskt fint!

Idag ska vi till svärfar som fyller år, jag tar med mig lite chokladbollar så finns det fika till mig oxå!

Jag lär berätta mer om den här resan mot ett förhoppningsvis friskare liv!

Här är en bild på en middag vi åt i förra veckan.

20130324-082316.jpg

Publicerat:

i:

6 svar till ”Jag är grymt sur!”

 1. Profilbild för Johan Lange

  Härligt att det fungerar! Som en av mina kunder säger ”man kan alltid prova på försök!”

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Ja Johan, jag är fortfarande grymt hoppfull 🙂

 2. Profilbild för Veronica
  Veronica

  Väl skrivet och kul att du ser fördelarna redan. Jag äter en fusion av rawfood och vegankost. Funkar finfint för mig.

  En annan fördel du kommer att märka är ökat fokus och flow i det du arbetar med. You just wait!

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Tack Veronica, ser fram emot alla fantastiska förändringar som är på G 🙂

 3. […] återhämtning i kombination med cortison och andra allergimediciner jag intagit i snart 40 år, startade jag att äta rawfood och här kan du se hur en dag med rawfood kan se ut. Jag åt 100% rawfood i 6-8 månader ungefär […]

 4. […] återhämtning i kombination med cortison och andra allergimediciner jag intagit i snart 40 år, startade jag att äta rawfood och här kan du se hur en dag med rawfood kan se ut. Jag åt 100% rawfood i 6-8 månader ungefär […]

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.