censurerad av instagram

Jag blev censurerad av Instagram!

Jag la ut en bild som inte följde reglerna och blev censurerad av Instagram, men det finns väldigt många andra bilder som borde bli borttagna om man ser till Instagrams regler.

Instagrams regler

Instagram har regler så klart. Och många andra har blivit censurerade många gånger. Så här står det på punkt 2 av Instagrams regler, frågan är om de efterlevs av Instagram själva och vad de egentligen menar.

Du får inte publicera våldsamma, nakna, delvis nakna, diskriminerande, olagliga, hatiska, pornografiska eller sexuellt anspelande foton eller annat innehåll via tjänsten. Du får inte heller publicera innehåll som utgör ett intrång i andras rättigheter.

Bilden jag publicerade var den vänstra nedanför, som hänger ihop med inlägget ”Jag var inte värd mer när jag var smal”. Ja det är halvnaket, så jag accepterar att jag blev censurerad av Instagram. MEN…

Varför censurerad av Instagram?

… om jag jämför ovanstående bilder så tycker i alla fall jag att bilden på mannen också borde vara censurerad av Instagram om deras regler ska gälla alla. Bilden på mig är censurerad men inte bilden på honom. Har du någon tanke om varför det är så att hans bild får vara kvar men inte min?

Äg ditt eget flöde

Jag skulle vilja lyfta att ni bör se till att äga era egna flöden! Facebook, Instagram, Blogger och Twitter t.ex. kan ju plocka bort ert innehåll när de vill. Man befinner sig i deras händer och regler. Så även om de tjänsterna bidrar till ökad spridning av ditt innehåll och har en massa fördelar så bör man vara medveten om nackdelarna.

Genom en egen webbplats, på egen domän och med full kontroll på filerna, har man själv äganderätten till allt innehåll. Det passar säkert inte alla eller allt innehåll, men jag hoppas du i alla fall gör ett aktivt val kring om du ska ha en egen webbplats eller inte. Så om du blir censurerad av t.ex. Instagram har du via din egen plattform ändå möjlighet att nå ut med ditt innehåll.

Hur ser framtiden ut? Kommer vi acceptera att vara i händerna på andra aktörer hela tiden?

Publicerat:

i:

8 svar till ”Jag blev censurerad av Instagram!”

 1. Profilbild för Lina

  Hm. Intressant att läsa!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vad bra 🙂

 2. Profilbild för Gunnar F Novik

  Problemet med moral är att det oftast inte finns en gemensam överenskommelse, bara en dikterad. Och att den moralen upplevs som delvis orättvis. För egen del anser jag Instas censur felaktig (speciellt i ditt fall), men… kanske ändå korrekt, eftersom den är noggrant angiven?

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja enligt deras regler ska min bild censureras. Men även mannens bild.

 3. Profilbild för Dorotea Pettersson, tidscoach

  Bröst får inte visas. Inte bra. Nej nej! Väldigt underligt att det är okej med en naken överkropp på en man inte på en kvinna.

  Jag har också funderat på det här med att äga det man lägger upp och vet ju att jag enbart äger det jag har på min egen hemsida. Jag har en känsla av att detta kommer att kräva en förändring med tanke på tex influencermarknaden.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ska bli spännande att se vad som händer framöver i båda de aspekterna.

 4. Profilbild för AngelicasVärld

  Galet att det ska vara skillnad på bröst och bröst…att vi 2017 inte kommit längre!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja det är otäckt tycker jag.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.