Det måste vara flamingons år i år. Har du sett några flamingos i dina flöden i sommar? Kanske en rosa uppblåsbar badkompis? En badring? Jag har sett mängder av varianter på flamingos i mina flöden. 

I den kinesiska astrologin finns 12 djur och flamingon är inte en av dem. Så när jag säger att det är flamingons år så menar jag inte motsvarigheten till hundens eller apans år. Utan jag syftar på alla varianter av flamingos som är precis överallt.

Vilka flamingos har du sett?

Gissar du också märkt i dina flöden och på stränder t.ex. att det verkar vara flamingons år i år. Du kanske rent av själv har en? Jag har i alla fall bekanta som har en flamingostaty i trädgården och igår såg jag att en i mina flöden har köpt både tyg och lakan med flamingomönster. Men hela sommaren har jag sett massor av uppblåsbara flamingos, både badringar, flottar och luftmadrasser. Solglasögon, kaffemuggar och klänningar dekorerade med flamingos har jag också sett. Självklart ett och annat mobilskal men också bilder på riktiga flamingos har dykt upp i flödet.

Vad har du sett för flamingos i dina flöden eller i din närhet?

Det måste vara flamingons år i år

Bilden ovan är från en av mina bakgrundsbilder på datorn och i sommar bytte jag till den. Det var innan jag insåg att måste vara flamingons år i år. Jag är självklart påverkad av alla flamingos i mina flöden, helt utan att jag tänker på det. Jag är inte så förtjust i färgen rosa, så jag hade inte valt den om det varit en väldigt rosa bild, som det ju oftast är när det är ett rosa djur 🙂 Så tack vare den milda färgtonen har jag också hakat på trenden på flamingons år i år.

Det tycker det är fascinerande när det tar fart så här. Jag brukar aldrig själv hänga på såna här trender, men tydligen har jag gjort det i år, dock lite i skymundan med min bakgrundsbild. Och helt omedvetet.