Chokladmuffins

Goda muffins som inte blir torra. Stark chokladsmak dessutom!

ca. 15 st.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • florsocker till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Vänd till sist ner matfettet.

Ställ muffinsformarna på en plåt och fyll dem till 3/4 med smet.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna i formarna och sikta över lite florsocker innan servering.

 

Publicerat:

i:

Translate »