Citronkräm med varm ananas

Citronkräm med varm ananas

Publicerat:

En av min makes favoritdesserter när vi träffades. Min svärmor gav mig receptet så jag kunde servera hans favorit. Det var längesen jag gjorde denna, men blir allt lite sugen igen nu när jag skriver ner receptet igen.

Ingredienser:

  • 1 citron
  • 2 äggulor
  • 2-3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk skivad ananas (225 gr)
  • 50 gram mörk choklad

Gör så här:

Tvätta citronen väl. Riv det gula skalet på rivjärnet. Pressa ur saften. rör äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal och citronsaft. Vispa grädden i separat skål. Blanda försiktigt samman äggsmeten med grädden. Häll krämen i en större skål eller i portionsskålar. Låt dem stå kallt i 2-3 timmar.

Hetta upp ananasen i sitt spad i en kastrull, men låt den inte koka! Hacka blockchokladen. Strö chokladen över citronkrämen och servera med den varma ananasen.

 

Translate »