Coleslaw

Ett av de absolut godaste tillbehören jag vet är coleslaw. Jag har provat massor av recept detta är det jag helst gör. Dessutom gillar vi när det är kladdigt så det är ganska mycket dressing, men det kan du ju minska om du vill.

Ingredienser:

  • 1 mellanstort vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 stor rödlök
  • en bit ingefära ca 5 cm
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • peppar efter smak

Gör så här:

Strimla vitkålen, jag använder en osthyvel för att få tunna strimlor. Krama vitkålen med händerna så att den blir mjukare. Riv moroten grovt, finriv ingefäran och finhacka rödlöken. Blanda i en stor skål.

Blanda ingredienserna till dressingen och blanda ner den bland grönsakerna.

Ställ coleslawen i kylskåpet, gärna över natten men i alla fall i några timmar för att få en riktigt smakrik coleslaw.

Smakar ljuvligt till allt grillat!

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.