Janssons frestelse

Ingen jul utan Janssons tycker många. Visst är det gott med Janssons men bara om det inte smakar för mkt ansjovis säger jag. Så vill du ha en stark smak av det ska du inte göra det här receptet, men söker du en smarrig Janssons frestelse som inte bara smakar fisk så kanske det här funkar för dig! Å andra sidan är det ju bara att öka mängden ansjovis om du vill ha mer av den varan i smaken.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • ca 50 gram smör
  • 1/2 burk (125gr) ansjovisfiléer (men allt spad)
  • ca 8 hg mjölig potatis
  • ströbröd

Gör så här

Skala och skär potatisen i stavar ca 8mm tjocka. Hacka ansjovisen och spara all spad!

Skiva löken och stek den mjuk i smöret. Lägg några klickar smör i botten av formen och sedan varvar du potatis, ansjovis och lök, men avslutar med potatis.  Häll över ansjovisspadet samt grädden. Strö över ströbrödet och lägg några klickar smör överst.

Grädda i mitten av ugnen i 165 grader i 45-60 minuter. Prova med sticka så potatisen är klar!

 

 

 

Publicerat:

i:

Translate »