Coronaviruset påverkar våra val

Nej, vi är inte hysteriska på något sätt. Alls. Men corona påverkar våra val.

Coronaviruset märker vi inte av alls här. Men vi följer ju utvecklingen i nyheterna och på WHO. I Portugal fanns det igår 30 41 kända coronasmttade enligt WHO. Siffran ökades igår kväll.

Skippar Lissabon

Vi hade tänkt åka in till Lissabon när vi lämnar Setúbal. Hoppade ju över Lissabon förra året och i år tänkte vi det skulle vara roligt att se den storstan.

Men faktum är att vi nu reviderat det. För varför ska vi utsätta oss för en massa människors eventuella smitta när vi inte måste. Vi behöver inte alls se Lissabon just nu. Det ligger kvar och vi kan uppleva den staden nästa gång vi passerar. Så även om Portugal generellt klarat sig bra (hittills) så känns det onödigt att besöka platser med mycket folk då det så klart ökar risken. Och Lissabon är ett populärt resmål, vilket kan ändra scenariot väldigt snabbt om smittade personer kommer dit.

Vi ser ingen anledning till panik, men det finns heller ingen anledning att nonchalera viruset. För corona vill vi inte ha. Men Lissabon vill vi uppleva. En annan gång.

Undviker buss, tåg och båt

Dourodalen med tåg och båt stod på vår planering för april. Det har vi faktiskt strukit. Likaså tänkte vi ta oss över till Troia med färjan. Men även det skippar vi i år. Att hålla 1,5 meter distans känns bra. Vi tänker att vi njuter och lever vårt vardagsliv i ett skönare klimat och kanske gör mindre utforskande den här våren än vad vi planerat, på grund av corona.

Vår bucket list lever och vi lär återvända till Portugal så då har vi ett gäng pärlor kvar att besöka.

Bilden visar den vilda vackra blomman Cistus ladanifer (tack för namnet Gunnel!) från vår vandring i Sesimbra.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

24 svar till ”Coronaviruset påverkar våra val”

 1. Profilbild för Lena
  Lena

  Undrade så när du skulle skriva om Coronaviruset????gäller nog att inte bli hysterisk och ta det på allvar med allt vad det innebär????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Allt har sin tid 😀 Finns mycket som vill ut ur fingertopparna. Ingen oro, men medvetenhet och försiktighetsåtgärder är vår metod.

 2. Profilbild för Christel

  Ni gör alldeles rätt tror jag, framför allt att inte låta oron och hysterin ta över. Det gäller nog att sitta lugnt i båten som vi brukar säga. Personligt ansvar får alla ta på sitt sätt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja sitta lugnt och göra de enklaste åtgärderna med avstånd, två och vatten så klarar vi oss tänker vi.

 3. Profilbild för Maggan

  Det gör ni rätt i……undvik folksamlingar. Vi gör detsamma och besöker endast de platser där det finns minst med folk. Matvaruaffärerna är ett måste, men det är gott om plats på Mercadonan. ???? Hoppas nu på att klara hemresan om en vecka och slippa få något på flyget. Under tiden njuter vi av (korta) promenader, sol och värme.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Läser hos er (men kan dessvärre inte kommentera) och ser att ni är i Spanien utan husbilen 😀 Ja Mercadona har verkligen utrymme i butiken! Kanske det även är väldigt lite folk på flyget, då många verkar ställa in sina resor.

 4. Profilbild för Tone

  Hei, vi holder med de valgene dere har tatt. Vi ligger i ro her i Foz do Arelho og avventer situasjonen. Vi hadde tenkt oss innom Santiago de Compostella og andre steder på vei oppover, men ikke nå. Vi vet ikke helt når vi drar nordover, men tenker da at vi kan fylle opp med mat her vi er, og kun gå ut av bilen for å fylle diesel. Unngå ferger, kjøre broene og via Sverige hjemover. Vi er heller ikke hysteriske, men tar våre forholdsregler og er forsiktige. Synes det er skremmende og man må være forsiktig.
  Kos dere der dere er, og som du sier – det kommer tider seinere for å besøke steder man unngår nå.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns ingen anledning att utsätta oss onödigt, med vår livsstil har vi ju friheten att vara där vi vill. Glad att ni också tänker klokt 😀 Kanske vi hinner ikapp er i Foz, vem vet!

   1. Profilbild för bmlarsreseblogg

    Vi resonerar ungefär som ni, försiktighet men ingen hysteri.
    Vi hade bokat hotellnätter i Valencia under Las Fallas, men de avbokade vi, för trängas med många 10 000-tals människor behöver i inte göra. Murcia regionen där vi bor är relativt förskonade och man märker ingenting i dagsläget. Nu hopas vi bara att inte råka ut för något på flyget hem, så blir det nog väl.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Läste idag att hela Las Fellas är inställt i Valencia. Hoppas ni klarar er på flyget hem, det kanske är mer eller mindre tomt i kabinen?

 5. Profilbild för Kors och Tvärs

  Kloka val och beslut. Som vanligt. Det känns skönt med egen lägenhet och husbil. Är inte orolig för egen del, tänker mer på barnen därhemma. Säkerhetsavstånd, tvål och vatten och inga folksamlingar så ska det nog gå bra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vännen. Är inte heller orolig, men som astmatiker behöver jag vara extra försiktig så klart. Exakt de försiktighetsåtgärderna vi tar.

 6. Profilbild för Chatrine

  Det här är ju bara ännu ett exempel på att ni äger ert liv. Ni kan välja vad och hur ni formar det och även vad ni inte väljer. Det är frihet på riktigt <3

  Önskar er en fortsatt fin dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, vår frihet är enorm, helt fantastiskt! Detsamma, kram 😀

 7. Profilbild för Luna

  Jag åker inte heller buss längre.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tänker att just på tåg och buss sitter en ganska tätt med andra. Känns bra att undvika.

 8. Profilbild för Eva

  Bra tänkt! Ingen hysteri men steget före (skriver den gamla kabeägaren).

  Vi har resa till Rom bokad i maj och planera…de för Italien hela sommarsemestern. Ännu har vi inte gett upp hoppet, men en plan b…och kanske c behöver vi nog fundera på inom kort.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Aj då, ja kanske plan d också behövs…

 9. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Tack för ditt kloka svar på frågan jag ställde mig i natt! Undrade hur ni hade det med coronan. Så kom svaret, som känns bra.
  Må väl båda två!
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så bra du fick svar på dina nattliga funderingar! Tack detsamma! Kram

 10. Profilbild för Elisabet D
  Elisabet D

  Håller helt med, utan att drabbas av hysteri bör man vara försiktig. Vi kör hem lite tidigare än beräknat för att undvika att kanske hamna i karantän. Efter 2 månader i solen är vi ändå rätt nöjda ☀️????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Okej, ja det kanske är risk för att fastna i karantän, inte ens tänkt den tanken faktiskt. Har iofs inte planerat att åka hem riktigt än.

 11. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Vi gör som tjuren Ferdinan, tar det lugnt under korkeken o luktar på blommorna.
  Visst är det en helt fantastisk blomma, ännu inte kommit så nära den för att känna om den doftar lika gott som den är vacker!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag kommer inte ihåg om den luktade… så mycket som luktar fantastiskt i naturen just nu!

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.