När vi skulle hyra bil i Porto Covo blev det för dyrt till slut, så vi skippade det. Men i Setúbal blev det av, till ett riktigt bra pris!

Hyrbilspriserna styrs av efterfrågan. Precis som flygbiljetter. Vi har hittat ett par knep som i alla fall funkade fint för oss här i Setúbal.

Leta bästa pris

Hur hittar en då bästa priset? Vi kom på att ju mer vi sökte och letade desto mer steg priset, eftersom det signalerar att det är stor efterfrågan. Det var därför det inte blev någon bil till slut i Porto Covo. Priset ökade drastiskt de få dagar vi letade bil och blev till slut orimligt.

Det misstaget gjorde vi inte om, utan när vi var redo att faktiskt boka en bil så gjorde vi en sökning och bokade en liten bil för 3 dygn för SEK 225,- inklusive alla försäkringar utom olycksfall för oss som personer, för det har vi ju redan i våra egna försäkringar. Vi har också självriskskydd till en viss nivå i vår kreditkorts­försäkring. Viktigt att kolla upp  självrisker och försäkringar innan en hyr en bil för villkoren varierar enormt! Att hämta bilen med taxi kostade ca €8,- då ställplatsen ligger 5 km från stadskärnan Setúbal, där hyrbilsfirman vi använde ligger.

Boka direkt hos uthyraren

Vi ville hyra hos Avis då det är ett välkänt bolag som vi känner oss trygga med. Det brukar vara mycket dyrare bilar hos dem om en bokar via de olika biluthyrningssajterna. Så vi gick direkt till avis.com och bokade vår bil, det krävdes ingen förskottsbetalning och inte heller behövde vi ange några kortuppgifter! Hos Avis har vi de gånger vi hyrt fått riktigt fina och ganska nya bilar.

hyrbil i Portugal

Modern och välmående hyrbil!

Område & tidpunkt

Hade vi varit i ex. Algarve gissar vi det blivit dyrare, det var det i alla fall förra året när vi hyrde i Lagos. Vill en se Algarve så är det ju inte smart att åka till Setúbal och hyra så klart, men om en är som vi, ganska flexibla med var vi hyr bilen så är det bra att välja en tidpunkt samt stad eller område när det inte är så mycket turister och hög efterfrågan.

Hyrbilen, en Toyota Yaris, kostade till slut € 27,21 inklusive servicen att Avis även hanterar eventuella vägskatter med faktura till oss (så vi slipper gå till postkontor) – ja det är sant, så billigt blev det med en sprillans ny och trevlig liten bil i 3 dygn här i Setúbal!

Om en hyr en bil under en längre period går det säkert att få ner dygnspriset ännu lägre, men vi ville bara ha bil i tre dygn och tycker vi gjorde ett riktigt kap.

/Anna & Roger