hyrbil portugal

Hyra bil billigt i Portugal

När vi skulle hyra bil i Porto Covo blev det för dyrt till slut, så vi skippade det. Men i Setúbal blev det av, till ett riktigt bra pris!

Hyrbilspriserna styrs av efterfrågan. Precis som flygbiljetter. Vi har hittat ett par knep som i alla fall funkade fint för oss här i Setúbal.

Leta bästa pris

Hur hittar en då bästa priset? Vi kom på att ju mer vi sökte och letade desto mer steg priset, eftersom det signalerar att det är stor efterfrågan. Det var därför det inte blev någon bil till slut i Porto Covo. Priset ökade drastiskt de få dagar vi letade bil och blev till slut orimligt.

Det misstaget gjorde vi inte om, utan när vi var redo att faktiskt boka en bil så gjorde vi en sökning och bokade en liten bil för 3 dygn för SEK 225,- inklusive alla försäkringar utom olycksfall för oss som personer, för det har vi ju redan i våra egna försäkringar. Vi har också självriskskydd till en viss nivå i vår kreditkorts­försäkring. Viktigt att kolla upp  självrisker och försäkringar innan en hyr en bil för villkoren varierar enormt! Att hämta bilen med taxi kostade ca €8,- då ställplatsen ligger 5 km från stadskärnan Setúbal, där hyrbilsfirman vi använde ligger.

Boka direkt hos uthyraren

Vi ville hyra hos Avis då det är ett välkänt bolag som vi känner oss trygga med. Det brukar vara mycket dyrare bilar hos dem om en bokar via de olika biluthyrningssajterna. Så vi gick direkt till avis.com och bokade vår bil, det krävdes ingen förskottsbetalning och inte heller behövde vi ange några kortuppgifter! Hos Avis har vi de gånger vi hyrt fått riktigt fina och ganska nya bilar.

hyrbil i Portugal
Modern och välmående hyrbil!

Område & tidpunkt

Hade vi varit i ex. Algarve gissar vi det blivit dyrare, det var det i alla fall förra året när vi hyrde i Lagos. Vill en se Algarve så är det ju inte smart att åka till Setúbal och hyra så klart, men om en är som vi, ganska flexibla med var vi hyr bilen så är det bra att välja en tidpunkt samt stad eller område när det inte är så mycket turister och hög efterfrågan.

Hyrbilen, en Toyota Yaris, kostade till slut € 27,21 inklusive servicen att Avis även hanterar eventuella vägskatter med faktura till oss (så vi slipper gå till postkontor) – ja det är sant, så billigt blev det med en sprillans ny och trevlig liten bil i 3 dygn här i Setúbal!

Om en hyr en bil under en längre period går det säkert att få ner dygnspriset ännu lägre, men vi ville bara ha bil i tre dygn och tycker vi gjorde ett riktigt kap.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

7 svar till ”Hyra bil billigt i Portugal”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Väldigt bra pris för en så fin ny liten bil,Yaris är populär!
  Vi hyrde 1 dygn i San Agustin,fick böta 43 Euro,en VW
  Polo,rätt dyrt men inkl.alla försäkringar då!

  Ha det gott…….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gillade vår lilla Yaris!

 2. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Tittade också på hyrbilar och trodde först det var fel pris. ????
  Vi hyrde aldrig trots allt för vi fick information om att man måste ha kreditkort för att de drar en deposition, som sätts tillbaka om allt är bra när bilen kommer tillbaka. Vi har inga kreditkort????
  Fick ni också sådant förfarande?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja de drar en deposition på kreditkortet. Vi använder ju typ bara vårt KK till allt så det var inga problem tycker vi.

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Vi betalade €63 i Calahonda för två dygn. Med full försäkring. Inte billigt, men överkomligt ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi betalade typ €55 per dag när vi var i Malaga förra övervintringen 😀 Allt beror ju på vad en är beredd att betala och vad en jämför med.

 4. Profilbild för Marita
  Marita

  Precis

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.