Vi har två citrusträd och vi uppfattade det som att det ena var ett citronträd och det andra ett tangerinträd (clementinvariant). Men så är det nog inte.

Det trädet vi trodde var citron doftar helt fantastiskt, så vi har inte ifrågasatt om det är citron eller inte. Nu har frukterna blivit stora som pingisbollar och vi har insett att den karaktäristiska citronformen saknas. De är helt runda.

Dessutom har jag både hört och läst att citroner mognar fram successivt, så att en ofta har frukter hela året. Men vårt träd har massor av lika stora frukter nu och ingen har varit mogen på de sex månader vi bott här.

Kanske det är lime? Jag delade en av de omogna frukterna och den var ganska torr, inte bitter men ganska sur. Skalet var väldigt tjockt. Eftersom de är omogna så är det väl ingen hjälp till att namnge vårt träd… Försöker hitta information om hur lime mognar, men har inte hittat något. Vet du om det är alla frukter på en gång eller mer som citronerna? På bilder av limefrukter så verkar de också ha den där karaktäristiska knoppen i ena änden, fast mycket mindre i storlek än citronen.

Vad sjutton är det för fruktträd vi har? Det ska bli väldigt spännande att se hur det här utvecklar sig. Kanske det är apelsin? Eller clementin? Eller något helt annat 😀

Kom gärna med inspel!

Edit: Jag länkade inlägget i en grupp på FB och fick en del svar. Nu tror jag det är ett apelsinträd eftersom skalet är tjockt och frukterna inte luktar lime alls.