Det bidde lite mycket…

Det bidde lite mycket…

Vi har två firmor som säljer byggmaterial med utkörning hit till oss. En i Ourique och en i Castro Verde.

Vi har sedan vi flyttade hit köpt väldigt mycket grus, en variant av bergkross i storlek 0-60mm ungefär, kallas ”tout venant” här. Vi har lagt det på fiberduk på nerfartsvägen, parkeringen, vid dränering, i gångar och i köksträdgården. Det ska sen täckas av ett snyggare grus…

Det har kommit ett antal lastbilslass hit med 4-5 kbm varje gång, det är var den närmaste byggfirmans (Cortes i Ourique) lilla bil lastar.

Men den andra byggfirman är vår byggväns favorit, den ligger i Castro Verde och heter Brito Camacho. Så när han skulle isolera taket beställde han isolering från dem och eftersom vi trodde vårt hus var större invändigt än det var, så blev det för mycket isolering levererat. De kom och hämtade det när de hade vägarna förbi och en kreditnota dök upp i mejlen till slut.

Eftersom vi inte håller på och bygger något nu (och inte vet när och om vi kan bygga garage och pool) så tänkte vi att vi nyttjar den krediten till att köpa grus av dem. För första gången.

Jag kikade på en faktura från Cortes för att se hur mycket grus vi skulle få för beloppet på kreditfakturan och jag läste av fakturan fel för jag tänkte att vi får nog ungefär 3 kubik för den summan.

Så jag beställde Tout Venant för hela beloppet på kreditfakturan. När de kom med den stora lastbilen och lastade av 9 ton (ca 7 kubik) blev jag ganska överraskad.

Jag är ju nästan klar med första lagret av grusbeläggning i köksträdgården och vi kan inte göra fler gångar förrän grävmaskinen forcerat norra delen av vår trädgård för att gräva för poolen, så högen blir nog liggande ett tag.

Norra delen av trädgården som får stå orörd tills poolen är byggd. Vilken vi vill ha där jag står och fotograferar.

Men lite kan vi nog använda på annat håll. Det behövs en del för att fylla upp vid den lilla muren vid parkeringsplatsen. Det finns ställen där vi tidigare lagt grus som nu packats ihop och skapat gropar som behöver jämnas ut. På andra ställen har vi lagt lite för tunt, så där kan vi fylla på.

Men det blev helt klart för mycket på en gång. Det är lätt hänt trots att jag är utbildad inköpare :). Jag är glad att det bara drabbar oss själva!

Publicerat:

i:

,

14 svar till “Det bidde lite mycket…”

  1. Hahaha! Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, men ni kommer säkert att ha användning för alltihop! 🙂

  2. Vissa överraskningsmoment kan det ju bli- Men nu har ni ju gruset på plats för kommande behov. Och kan ju sälja vidare…

  3. Oj, det var ju lite mycket, fint att man kan spara det för framtida bruk iallafall.
    Sådant kan ju hända den bästa känner jag.

    Ha en fin eftermiddag nu. 🙂

Translate »