Det sociala livet ser annorlunda ut

När en bor i husbil och har vänner som gör detsamma så ser det sociala livet lite annorlunda ut.

Vi älskar att hänga med våra kompisar, oavsett om de bor i husbil eller inte. Men när vi är med de som bor i husbil blir det på ett lite annorlunda sätt.

Med vänner utan husbil är det oftast bestämt att vi ska ses en viss tid, göra något bestämt och sen skiljas åt ett antal timmar senare, tills nästa gång vi ses. Vilket kan vara nästa dag, men oftast dröjer det längre tid mellan gångerna. När vi hänger med husbilsvännerna så blir det oftast så att vi träffas under flera dagar eller till och med i veckor.

Använder eget ”porslin”

När vi fikar med andra husbilister så tar vi alltid med oss våra egna muggar, och det gör de som kommer till oss också. Samma med vinglas om det är den drycken som ska användas. Om vi t.ex. bjuder på middag säger vi ”ta med egna vinglas” eller ”vi har glas, ni behöver inte ta med er”. Det är liksom bra att förtydliga för vi alla verkar återanvända muggar och glas, och diska i onödan är inte intressant för nån av oss. Tallrikar brukar vi inte bära med oss, om det inte efterfrågas vill säga.

Sitter i egna stolar

De flesta har stolar som räcker för det antal som brukar bo/åka i husbilen. Det finns inte stolar för gäster av förklarliga anledningar eftersom utrymme i garage och viktmarginal är en bristvara för de flesta. Så stolarna bär vi helt enkelt runt beroende på var vi ska fika. Ibland har vännerna inga stolar, då sitter de på vår matta 😀

Mat sekundär

När vi träffar vänner som inte bor i husbil blir det lätt att vi samlas kring en fika eller måltid av något slag. En promenad kan det också bli eller besök på ett event nån gång. Men oftast blir det hemma hos någon och i kombination med något att äta.

När vi hänger med husbilister så ses vi olika platser, vi gör aktiviteter ihop och visst fikar vi/äter middag tillsammans ibland, t.ex delar grill, men det är definitivt inte centralt med något ätbart. Maten är verkligen sekundär i det sociala husbilslivet, vi äter oftast själva medan tiden mellan måltiderna fylls med aktiviteter och häng med vänner.

Hänger när det passar

Vi är ju ofta grannar på de olika boplatserna med vänner, antingen nyfunna eller ”gamla”. Det betyder inte att vi måste vara tillsammans hela tiden. Vi spenderar så mycket tid vi kan utomhus och det gör våra vänner också. Men de kan sitta vid sin husbil och vi är vid vår. Vi respekterar varandras egentid och vi öppnar famnen för umgänge när det passar båda parter. Inga krav eller förväntningar. Spontana aktiviteter älskar vi!

Konvoj med Frost…

Konvoj ibland

Vi förflyttar oss till nya boplatser tillsammans med vänner också. Nej, det blir oftast inte i konvoj, utan vi bestämmer att vi ska till en viss plats och så ses vi där. Men vi har åkt konvoj också, då kan det bli rätt kul bilder, såna vi själva aldrig skulle kunna ta.

Vi har bott nära olika vänner under en ganska lång tid nu och det gillar vi! Och det lär fortsätta framöver också, för vi är en del som rör oss i ungefär samma område här nere i södra Europa nu.

Översta bilden är den goda banoffiepajen som Karen bjöd oss på i Denia, på deras porslin!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

9 svar till ”Det sociala livet ser annorlunda ut”

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Verkligen igenkännande och det är nog det som gör det här med vänner så bra! Möjlighet till umgänge allt som oftast om man vill och har lust.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Och kanske vi får chansen att hänga med er igen en stund imorgon? 😀

   1. Profilbild för bmlarsreseblogg

    Visst är umgänget med husbilsvänner som regel okomplicerat och enkelt. Man har som du skriver egna stolar och glas, har man något att bjuda på tar man med det, eller också äter vi tillsammans men vår egen mat. Det som är skönt är att det inte finns några måsten…

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Precis så, inga måsten, bara härligt och ofta spontant.

   2. Profilbild för Anna Viebke
    Anna Viebke

    Hoppas jag ????

 2. Profilbild för Christel

  Det är just det som gör detta livet så härligt. Allt umgänge blir så otvunget på något sätt. Det var på samma sätt när vi seglade och bodde i båt. Då samlades vänner i sittbrunnar eller på gemensamma grillplatser. Fast vi upplever det lite som svårare med husbil. Kanske har vi inte träffat rätt umgänge?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är ju massor av folk omkring en hela tiden, det gör för oss att vi ibland kryper in istället. Är ju inte alltid sugna på socialt umgänge. Och precis som du säger, det gäller ju att träffa rätt människor, såna en trivs med och kan känna en otvungen relation med.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Husbilslivet är enkelt och okomplicerat. Det är lättare att bara ”slinka in” till varandra. Vill jag sitta och läsa göra jag det, vill jag hänga med grannarna gör jag det (under förutsättning att de vill förstås)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det verkligen!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.