Vi gör olika jag och Roger. Med vårt hår alltså. Vi gör dessutom helt annorlunda mot hur vi gjorde förut, innan vi flyttade in i FrankieBoy.

Innan vi flyttade in i husbilen klippte vi oss på en salong på samma gata som vi bodde, centralt i Alingsås. Var 6-8:e vecka lät vi frisörer göra sitt arbete med våra kalufser.

Håret växer så det knakar, och det känns som det växer fortare här på södra breddgrader. Men det är säkert bara en inbillning.

Rogers hår

Roger klipper sig hos frisör i Alingsås när vi är i Sverige. Alltså en gång om året. Då fixas även hans skägg ordentligt av samma frisör som även är barberare. Däremellan klipper jag hans hår, använder trimmer och sax. Tycker det är jättekul att klippa honom, har gjort det i omgångar genom åren, lite beroende på vilken frisyr han har haft.

Skägget klipper jag bara av på längden enligt hans tydliga instruktioner. En gång försökte jag smala av det lite också, men misslyckades helt så efter det är det bara längden jag justerar.

klippning

November 2018 – full fart att förstöra Rogers skägg. Foto Anette Fajersson.

Annas hår

Jag gillar när mitt hår är klippt ojämnt. Alltså när det spretar åt alla håll och när ingen längd är lik den andra. Det är en utmaning för en frisör, för min önskan är att de struntar i alla former de lärt sig. Jag har också experimenterat med en massa färger men nu tänker jag låta det gråa som börjat visa sig få ta precis så mycket utrymme som det önskar.

Mitt hår får växa vilt tills jag får ett ryck att göra något åt det. Och oftast styrs det av att det blir fort smutsigt för att det är för långt och tungt eller så styrs det av att det är omöjligt att få ur schampot ur alla tovor.

Jag fick ett ryck i söndags. Ställplatsen i Tavira ligger 500 meter från ett köpcentrum där det finns en frisör (hela köpcentrat är öppet 7 dagar i veckan). Jag gick in och frågade om det fanns en tid, det var nämligen ingen kund i någon av stolarna. Hade tur och fick en no-show tid. Klippning och tvättning för €18 minsann. Det var en positiv överraskning. Hade jag betalat mer hade jag fått styling också, men den brukar jag ändå göra om hemma så det hoppade jag över.

Håret blev kort i nacken medan längden behölls runt ansiktet. Så nu är jag klar för värmen, inget hår som ligger och klibbar i nacken och jag kan tvätta det utan problem.

Bilden är från solnedgången i Tarifa, Spanien – båda med väldigt oklippt hår 😀

/Anna & Roger