klippa-klippas

Vara frisör eller gå till frisören?

Vi gör olika jag och Roger. Med vårt hår alltså. Vi gör dessutom helt annorlunda mot hur vi gjorde förut, innan vi flyttade in i FrankieBoy.

Innan vi flyttade in i husbilen klippte vi oss på en salong på samma gata som vi bodde, centralt i Alingsås. Var 6-8:e vecka lät vi frisörer göra sitt arbete med våra kalufser.

Håret växer så det knakar, och det känns som det växer fortare här på södra breddgrader. Men det är säkert bara en inbillning.

Rogers hår

Roger klipper sig hos frisör i Alingsås när vi är i Sverige. Alltså en gång om året. Då fixas även hans skägg ordentligt av samma frisör som även är barberare. Däremellan klipper jag hans hår, använder trimmer och sax. Tycker det är jättekul att klippa honom, har gjort det i omgångar genom åren, lite beroende på vilken frisyr han har haft.

Skägget klipper jag bara av på längden enligt hans tydliga instruktioner. En gång försökte jag smala av det lite också, men misslyckades helt så efter det är det bara längden jag justerar.

klippning
November 2018 – full fart att förstöra Rogers skägg. Foto Anette Fajersson.

Annas hår

Jag gillar när mitt hår är klippt ojämnt. Alltså när det spretar åt alla håll och när ingen längd är lik den andra. Det är en utmaning för en frisör, för min önskan är att de struntar i alla former de lärt sig. Jag har också experimenterat med en massa färger men nu tänker jag låta det gråa som börjat visa sig få ta precis så mycket utrymme som det önskar.

Mitt hår får växa vilt tills jag får ett ryck att göra något åt det. Och oftast styrs det av att det blir fort smutsigt för att det är för långt och tungt eller så styrs det av att det är omöjligt att få ur schampot ur alla tovor.

Jag fick ett ryck i söndags. Ställplatsen i Tavira ligger 500 meter från ett köpcentrum där det finns en frisör (hela köpcentrat är öppet 7 dagar i veckan). Jag gick in och frågade om det fanns en tid, det var nämligen ingen kund i någon av stolarna. Hade tur och fick en no-show tid. Klippning och tvättning för €18 minsann. Det var en positiv överraskning. Hade jag betalat mer hade jag fått styling också, men den brukar jag ändå göra om hemma så det hoppade jag över.

Håret blev kort i nacken medan längden behölls runt ansiktet. Så nu är jag klar för värmen, inget hår som ligger och klibbar i nacken och jag kan tvätta det utan problem.

Bilden är från solnedgången i Tarifa, Spanien – båda med väldigt oklippt hår 😀

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till ”Vara frisör eller gå till frisören?”

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Lustigt, jag satt och tänkte på hur snygg du var i håret igår, men vi avhandlades så mycket annat att jag inte fick med det. Riktigt snygg frissa och den klär dig mycket bra. Mitt eget hår lever sitt egna liv, inte ens lönt att försöka. Född som troll förblir troll ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anna!

 2. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Roligt att du klippt dej pinsamma salong som jag klippte mej på för ett år sen när vi var i Tavira . Blev också nöjd med frisyren. Nu är vi i alfa la mar såser kan eventuellt bli ett nytt besök där. Vår tv är dessutom på lagning i Tavira (om den nu går att laga) . Vet ni nånstans där man kan köpa en ny 12 v?? Vi har inte hittat nåt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag klippte mig hos Manuella (Nella) och hon var härlig att snacka med, och hon har varit frisör i nästan 40 år. Vi har ingen TV så kan dessvärre inte tipsa dig om var du kan köpa det. Har du provat tillbehörsbutiken CamperServ?

 3. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Tack för svaret . Vi har tänkt på den och får väl göra ett försök där om inget annat dyker upp. Ha det fortsatt bra i Tavira.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kan vara värt ett försök kanske. Tack!

 4. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Pinsamma ???? samma skulle det vara naturligtvis. Jag hade en trevlig yngre tjej .

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns säkert flera duktiga frisörer där.

 5. Profilbild för Marita
  Marita

  Visst är det skönt att ha det lite kortare. Gjorde detsamma innan vi åkte ner nu. Tar några minuter att blåsa torrt efter tvätt????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är jätteskönt. Föna håret gör jag aldrig 😀

 6. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Jag har klippt/trimmat Kents hår sedan några år tillbaka, praktiskt! Själv får jag mitt hår klippt av en frissa på Cutting Room i Paria de Luz när vi är här nere. Visst växer håret mera här nere i solen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt att du hittat en frisör nära er boplats här i Portugal!

 7. Profilbild för Lena Flink
  Lena Flink

  Visst växer håret mer i värmen.???? Klipper mig dagarna innan vi kör hos min frissa här hemma, men Kjell däremot hamnar på köksgolvet, jo på en stol???? och skynke om sig, sen klipper jag???? har jag gjort i 50 år????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är gött att få rå om sin partner 🙂 Jag tycker det är både mysigt och roligt att få fixa Rogers hår.

 8. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nä men har du den gamla bilden kvar ???? Göran har jag klippt i alla år, alltid. Och nu i vinter har jag faktiskt gått lös på min egen kalufs också. Frissan hemma får det bli en eller två ggr på sommaren

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Klart jag har! Har alla bilder kvar 🙂 Jag har klippt mig själv en gång med, skrämde slag på tanterna på ställplatsen som inte alls förstod hur jag kunde gör något sånt. Bara hålla huvudet upp och ner och klippa hej vilt. Blev jättebra, inte en tova och lätt att tvätta.

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.