husbilsliv perfekt

När livet känns svårt är husbil perfekt

Ibland händer saker i livet som är svåra och slitsamma. Som tar tid att bearbeta. Som sänker mig. FrankieBoy ger bättre förutsättningar till läkning.

Gillar du inte när jag bjuder in dig till mitt innersta så ska du inte läsa detta inlägget. Idag är det bara Anna vid tangenterna. Vi berättar ju mest om hur fantastiskt den här livsstilen är, bland guld och gröna skogar. Och det är det. Men livet är inte alltid på topp för det.

När ledsamheten kommer och livet känns orättvist är närhet ännu viktigare för mig. En uppväxt med mycket ensamhet har präglat mig på olika sätt. Jag har blivit en stark person som står upp för mig själv, jag tar ingen skit längre och bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. Men det har också gjort mig väldigt sårbar på några punkter. Att känna mig ensam eller bortvald slår undan benen på mig.

Älskar nästan allt med denna livsstilen och det är också helt fantastiskt att bo i husbil med den jag älskar när marken gungar. När tårarna inte slutar rinna finns han där. Han kan ju till och med sköta sitt jobb samtidigt som han finns där för mig.

Lyhördheten växer i husbilslivet

Eftersom vi alltid är nära och intill så ser vi varandra mer. Vi ser ansiktsuttryck, miner och ryckningar. Kroppens olika signaler blir tydligare på kort avstånd. Vi lär oss lyssna till varandras tysthet på ett nytt sätt. Lyhördheten utvecklas.

När jag blir ledsen gråter jag. Men innan tårarna kommer brukar jag försvinna in i en stillsam och stirrande position. Den är inte så tydlig, men Roger ser den så klart. Om han är i närheten. Och i husbilen går den inte att undvika ens om han skulle försöka. Hans armar finns omkring mig innan tårarna kommer. Hans kärlek för mig visar sig ännu starkare när jag är svag och ledsen. Han vet när jag behöver honom nära. Han är oerhört lyhörd för mina behov.

Att bo på en liten yta gör att jag blir ledsen mer sällan, för jag kan hantera smällar på ett annat sätt när jag inte är ensam. Han finns här och säger orden jag behöver höra innan mina tankar skapat stora spöken av ledsamma känslor. Han håller om mig och bedyrar att jag är den bästa för honom, att mina värderingar gör skillnad för världen och att jag inspirerar andra.

Vi har varit tillsammans i 23 år i år. Ändå fördjupas vår relation fortfarande. För varje förändring vi gör utvecklas vi och vår kärlek. Att bo i husbil är det bästa beslut vi tagit! Och för mig som är enormt känslig och i stort behov av lyhördhet och närhet är det fantastiskt att bo på denna lilla, bekväma och mysiga yta.

Och ja, det är en tuff och känslosam tid just nu. Känslorna ligger på utsidan av huden men jag kommer igenom detta också, det är sån jag är. Jag reser mig, är inget offer och tänker inte låta mina tankar intala mig något annat. Jag är en överlevare som vill leva och uppleva mitt liv, på mitt sätt.

Bilden är från Denia.

/Anna

Publicerat:

i:

30 svar till ”När livet känns svårt är husbil perfekt”

 1. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  *KRAM* sänder en kram för att jag känner igen mig i det du skriver. Sårbarheten inuti en ”stark” person, Glädjen av att bo i husbil. Mina bortblåsta höstdepressioner., som ändå gör sig påminda då och då. Känslan av ensamhet och att bli bortvald är även för mig svår att hantera. Då är man tacksam för att man lever nära nära en varm famn. Underbart att läsa dina inlägg om ert liv.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för din omtanke och ord Marquerite! Exakt det dör att vara sårbar trots att en är stark, det är inte alltid lätt att hantera, varken för en själv eller andra. Bortblåsta höstdepressionerna, härligt!

 2. Profilbild för Tone

  Gode klemmer til deg, – vi har jo alle våre ”ups and downs”, det er endel av livet. Og imorgen kommer det en ny fin dag ????. Godt at dere har hverandre ❤️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Tone! Visst är det så, i rätt sällskap mår en liksom bra även dåliga dagar <3

 3. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Att visa sig svag för sin andra hälft är starkt. Att berätta för världen att en är svag är allt utom. Det är bara den starkaste som klarar. Men det är skönt att få lov att visa den svaga sidan, det gör oss lugna, trygga och ännu starkare.
  Så vara bara Du ❤️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anna! Kan inte vara någon annan än jag, och jag duger alldeles utmärkt som jag är (peppar mig själv). Oftast stark, ibland svag <3

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  ❤️ Skickar bara en kram, du vet vad jag sa förut ❤️

 5. Profilbild för Yvonne
  Yvonne

  ???? för att känna lycka måste man känna ledsamhet ???? härligt att kunna dela sina känslor som ofta är svårt

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Helt rätt Yvonne, det är som vädret, utan regn skulle vi inte uppskatta solen lika mycket. Tack!

 6. Profilbild för Christel

  Ja du, livet är inte alltid lätt och vi har våra ryggsäckar att bära runt på. Jag tycker du gör det väldigt bra och ger en massa till oss andra. Att ha en partner som förstår är ju värt allt. Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel! Ja de där ryggsäckarna har vi alla och det är egentligen inte innehållet som är det tunga utan hur vi förhåller oss till det. Och jag vill övervinna, överleva och njuta. Kram!

 7. Profilbild för Lena

  Sänder bamsekramar! ????????????????Känner igen mig totalt. Sen kan hjärnspöken göra en höna av en fjäder, när man ligger där klarvaken mitt i natten. Då är det skönt att ha sin livskamrat nära. Kan man sedan kliva rakt ut i solskenet på morgonen, så känns allt genast lite bättre. ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vännen, du har så rätt. Solen hade gärna fått lysa och förgylla fler dagar.. väldigt grått och disigt nu. Men snart så!

 8. Profilbild för Malin
  Malin

  Mitt undermedvetna visste väl att du behövde närhet igår när jag ringde. Även om jag förstår att du inte orkar prata. Alla vänner och nära relation hjälper dig, vännen. Du är stark! ❤️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så var det säkert! Vi pratar snart vännen ????

 9. Profilbild för Gösta Evén

  Anna: starkt att du delger oss din känslor. Det brukar ofta hjälpa att få tala / skriv ut!

  Många tror att vi HB:kare är i ett enda lyckorus.

  Men vi som bor permanent i våra HB är ju alltid hemma. Ingen skillnad på att bo i lgh, radhus, villa eller HB.

  Känslor är desamma. Men naturligtvis lättare att bemästra om man är två i HB:n. Närheten finns ju där på en eller två meter.

  Många varma kramar
  Gösta

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Gösta! Ja visst har vi känslor avsett var vi befinner oss.

 10. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Kära, Goa Anna, så skönt att Roger finns vid din sida o kan läsa av hur du mår. Precis som du skriver har jag upplevt den senaste tiden och inte kunnat förstå varför. Så glad att jag har Kent vid min sida som oxå ser mina down perioder och stöttar mig. Ser verkligen framemot att träffa er båda i morgon. Stor varm kram tills vi ses.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Imorgon lyfter vi taket och skrattar tillsammans igen, äntligen. Kram!

 11. Profilbild för Camilla Hiller

  Jag älskar dig fina människa!
  Den där närheten och utvecklingen, underbart!
  Det unnar jag dig alltid!
  Tack för att du är du!
  Kram! <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Älskar dig med vännen, tack <3

 12. Profilbild för jill
  jill

  Igenkänning på det du skriver. Jag brukar kalla mig stark/skör. Och är skör just i de sammanhang du beskriver så fint. Du är så bra på att sätta ord på känslor.
  Varm cyberkram från mig till dig.
  Så underbart att du har Roger vid din sida.
  Imorgon är en annan dag. ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Jill! Jag är väldigt glad och tacksam för att han finns här, nära.

 13. Profilbild för Anki

  Jag vet ju inte vad som hänt, men jag skickar dig en styrkekram! Livet är inte alltid lätt och det är bra att du har förmågan att skriva om dina känslor och framför allt att du har Roger som tröstar och stöttar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anki! Livet är inte lätt, ska inte vara det heller tänker jag, men vissa smällarna är svårare att hantera än andra.

 14. Profilbild för Karin Eklund
  Karin Eklund

  Hej Anna!
  Det är roligt att följa er och ert liv i husbil. Vi har nyligen blivit med husbil sedan drygt ett år tillbaka och hunnit med att byta upp oss till en större modell Sunlight.Vi tycker det är toppen att resa runt o se världen. Du skriver så fint och delar med dig i vått o torrt.
  Många kramar till dig????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Karin! Kul att ni oxå är med husbil, frihetens fordon & hem 🙂

 15. Profilbild för Nina
  Nina

  Känner igen mig.
  Jag berättar om mitt liv i min podd. ( Kanske ni vill lyssna? )
  Inte perfekt, men duger ändå, heter podden.
  Vi har varit tillsammans sedan 1989 och har gått igenom mycket elände, men det har stärkt vårt förhållande ännu mer.
  Vi älskar husbilslivet.
  Många kramar och tack för att du delar med dig!
  <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Husbilslivet kanske antingen för människor närmare eller skapar friktion? Vet inte, men för oss är det iaf det bästa i alla situationer. Glad att läsa att det är fantastiskt även för er. Poddar är jag värdelös att lyssna på dock.. men noterat ner. Tack!

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.