Ibland händer saker i livet som är svåra och slitsamma. Som tar tid att bearbeta. Som sänker mig. FrankieBoy ger bättre förutsättningar till läkning.

Gillar du inte när jag bjuder in dig till mitt innersta så ska du inte läsa detta inlägget. Idag är det bara Anna vid tangenterna. Vi berättar ju mest om hur fantastiskt den här livsstilen är, bland guld och gröna skogar. Och det är det. Men livet är inte alltid på topp för det.

När ledsamheten kommer och livet känns orättvist är närhet ännu viktigare för mig. En uppväxt med mycket ensamhet har präglat mig på olika sätt. Jag har blivit en stark person som står upp för mig själv, jag tar ingen skit längre och bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. Men det har också gjort mig väldigt sårbar på några punkter. Att känna mig ensam eller bortvald slår undan benen på mig.

Älskar nästan allt med denna livsstilen och det är också helt fantastiskt att bo i husbil med den jag älskar när marken gungar. När tårarna inte slutar rinna finns han där. Han kan ju till och med sköta sitt jobb samtidigt som han finns där för mig.

Lyhördheten växer i husbilslivet

Eftersom vi alltid är nära och intill så ser vi varandra mer. Vi ser ansiktsuttryck, miner och ryckningar. Kroppens olika signaler blir tydligare på kort avstånd. Vi lär oss lyssna till varandras tysthet på ett nytt sätt. Lyhördheten utvecklas.

När jag blir ledsen gråter jag. Men innan tårarna kommer brukar jag försvinna in i en stillsam och stirrande position. Den är inte så tydlig, men Roger ser den så klart. Om han är i närheten. Och i husbilen går den inte att undvika ens om han skulle försöka. Hans armar finns omkring mig innan tårarna kommer. Hans kärlek för mig visar sig ännu starkare när jag är svag och ledsen. Han vet när jag behöver honom nära. Han är oerhört lyhörd för mina behov.

Att bo på en liten yta gör att jag blir ledsen mer sällan, för jag kan hantera smällar på ett annat sätt när jag inte är ensam. Han finns här och säger orden jag behöver höra innan mina tankar skapat stora spöken av ledsamma känslor. Han håller om mig och bedyrar att jag är den bästa för honom, att mina värderingar gör skillnad för världen och att jag inspirerar andra.

Vi har varit tillsammans i 23 år i år. Ändå fördjupas vår relation fortfarande. För varje förändring vi gör utvecklas vi och vår kärlek. Att bo i husbil är det bästa beslut vi tagit! Och för mig som är enormt känslig och i stort behov av lyhördhet och närhet är det fantastiskt att bo på denna lilla, bekväma och mysiga yta.

Och ja, det är en tuff och känslosam tid just nu. Känslorna ligger på utsidan av huden men jag kommer igenom detta också, det är sån jag är. Jag reser mig, är inget offer och tänker inte låta mina tankar intala mig något annat. Jag är en överlevare som vill leva och uppleva mitt liv, på mitt sätt.

Bilden är från Denia.

/Anna