Det sprakar av färg i trädgården

För varje vecka händer det något i trädgården nu, träd och buskar knoppar sig, blommor slår ut. Solens strålar är underbart varma och temperaturen i poolen var i helgen uppe över 16 grader.

Då tog jag mig ett skönt eftermiddagsdopp, satt i solen och torkade. Jag njuter av att vara utomhus och den här veckan har vi haft kanonväder! Fotografering blir det så klart och här är en hög med bilder från färgen som strålar i trädgården just nu.

Solnedgången är faktiskt från juni förra året… den låg som opublicerad och så kan vi ju inte ha det!

Att kunna njuta av färger året om är verkligen något vi uppskattar, och med solens varma strålar så väcks nu fler plantor efter vintervilan och fåglarna hörs mer, ungefär som våren upplevs i Sverige. Den här veckan har vi haft sköna temperaturer mellan 20-25 grader på dagarna hela veckan men våren är inte här officiellt förrän på vårdagsjämningen. Men oavsett vilken årstid det är så märks en skillnad i trädgården nu. Men idag och framöver så sjunker temperaturen till runt 16-18 grader igen, en temperatur som är mer vanlig för februari.

En riktigt nära bild på den afrikanska daisyn får avsluta det här färgsprakandet som LillaSyster håller i där hon uppmanar oss att fylla bloggarna med färg på fredagarna!

African daisy

Översta bilden är de sista knopparna och blommorna på succulenten grisöra som jag nu har på flera ställen. Ursprungsväxten blir bara större och större så jag behöver beskära den hårt. Därför så har den hamnat i både krukor och på andra platser i trädgården och därmed blommat lite olika tider den här våren. Den bilden är fotad med huset som bakgrund.

Publicerat:

i:

42 svar till ”Det sprakar av färg i trädgården”

 1. Profilbild för Emma

  Vilken härlig färgprakt du har fångat! Ser verkligen fram emot våren och allt trevligt den för med sig. 🙂
  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vären är en vacker årstid i Sverige, något att längta till efter grå, grå, grå 🙂 Tack detsamma!

 2. Profilbild för Anki
  Anki

  Härligt färgsprakande blommor … och som alltid fantastiska bilder!
  Clementinblomman är ljuvlig i sin enkelhet.
  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket Anki! Såg att det knoppar sig på apelsinträdet nu också, så det blir snart blommor därifrån med 🙂 Detsamma!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Härligt! Här stormar det!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nämen usch för storm! Särskilt om det dessutom är blöta och kalla vindar.

 4. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Varma sköna temperaturer du pratar om och varma härliga bilder på sprakande blommor. Tusen tack! Ha nu en bra fredag och trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Varsågod 🙂 Önskar dig en fin helg också!

 5. Profilbild för Mareijke

  Ja vilken färgprakt vi har här i Portugal just nu. Det tittar upp nya blommor hela tiden.
  Poolen här på campingen håller 18 grader nu. Lite kallt är det men när man suttit i solen ett par timmar är det gott att bli lite avsvalkad.
  Jag bara njuter.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en vacker tid här. Ni har ju lite jämnare temperaturer över dygnet så förvånar mig inte att ni har det varmare i poolen. Gött att du njuter!

 6. Profilbild för Jag

  När vinden viner och regnet piskar i anskitet när man hämtar tidningen är det välkommet med lite färg. Hos oss tittar snödropparna fram men i vätan som råder kan man inte ligga och fota dem. Även julrosorna anmäler sin ankomst under fjolårslöven i rabatten. Vacker bildserie, jag väljer som Anki den lilla clementinblomman som favorit och även den fina lavendelbilden och den på inkakragen.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad fint att kunna ge lite färg till dig när du mest har regn och rusk. Vi får väl se om det blir några clementiner i år, har inte fått en enda hittills. Tack detsamma!

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så härligt att se all denna färgsprakande blomsterfägring denna fredag då regnet piskat på fönstret under natten och nu blåser det med storm i byarna även här i inlandet.
  Vi hyser ändå hopp om den vår som ska komma, hoppas det blir inom en snar framtid….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Har förstått ni har riktigt ruskväder nu, så det var ju bra att jag fick möjligheten att färga dagen lite. Det blir snart vår med besked hos er. Läste hos någon att första tranan har kommit!

 8. Profilbild för Znogge

  Ljuvliga och färgsprakande bilder samt dopp i poolen! Mycket bättre än så kan det knappast bli. Här visar sig solen lite då och då och våra krokusar är färgsprakande men vi ligger långt efter er.

  Ha en njutbar fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju ändå härligt att krokusarna har kommit upp! Tack detsamma!

 9. Profilbild för Lillan Kind

  Åh så underbart att få njuta av blomsterprakt redan i februari! Här blåser det så hårt att jag nästan får stoppa stenar i fickorna innan jag går ut. Dessutom är det slaskigt och lerigt. Några snödroppar tittar fram, men har inte riktigt slagit ut än.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har ju blomningar här året om, men nu tar det lite mer fart särskilt när temperaturen är lite behagligare 🙂 Våren kommer snart, det gör den varje år fast det känns motigt när en väntar.

 10. Profilbild för Mamma C

  Superfina färgsprakande bilder på er blomsterprakt.
  Visst är det kul att se hur det ändras i sin trädgård varje dag nu denna årstid.
  Här blåste det som sjutton i morse men nu är det lugnt och soligt ute.
  Såg att vi hade 15,5 i poolen hos oss när jag gick och kastade sopor igår.
  Ha en fin och härlig fredag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har sluppit den hårda vinden, det är inte vindstilla men vi behöver inte hålla i hatten heller. Snart dags att hoppa i poolen för dig också då? Detsamma, kram!

 11. Profilbild för Ingrid

  Så vackert det är i din trädgård redan och vilken färgprakt. En liten pelargon har du på gång också.
  Ha en fin helg1
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag försöker få till en fin blomning i trädgården. Faktiskt har jag två pelargoner, de jag köpte förra våren, de har stått ute hela vintern och blommade häromveckan, då klippte jag ner dem och planterade ut dem i lite skuggigt läge. Får se om de gillar det bättre än där de stod i krukan förra sommaren. Detsamma!

 12. Profilbild för Sara i Barcelona

  Åh så ljuvliga blommor 🙂 Min pelargon ser exakt likadan ut 😀 Lavendel är en favorit för mig, det skulle jag vilja ha många av 🙂 Den blomman högst upp, med djupröda klockor växer mycket uppe mot bergen, väldigt vacker tycker jag 🙂
  Tack för fin blomsterprakt, och tack för ditt fina mail också <3
  Stor kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vill gärna ha massor av lavendel, men inte lyckats med dem jag haft hittills, mer än denna ganska nyinköpta, får se om den överlever… De har det nog för bra i mina rabatter, tror de vill ha lite kargare miljö. Vad roligt att grisöra växer vilt hos er! Stor kram!

 13. Profilbild för Annika

  NOG är det minsann färg hos dig på ett helt annat sätt än hos mig (återigen, det är lustigt fastän vi bor på samma breddgrad). Lite likt är det ju med påskliljor förstås i dagsläget. Men mina pärlhyacinter blommar ännu inte.
  Den afrikanska daisyn är sååå vacker.
  Clementinblomman, så fin den är.
  Ja Anna, det är bara att njuta av allt det vackra hos dig. En skön tillvaro.
  Kramar från mig som önskar er bägge en trevlig och fin helg!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är lite lustigt att vi har så olika väder på samma breddgrad. Men samtidigt så har ni ju dagar som är lika varma som här, men ni har även kallare. Jag tycker vår temperatur kan skifta mycket men det är ju verkligen i skuggan av era grader. Glad du njuter av mina bilder! Varmaste kram till er också och en fantastisk helg hoppas jag ni får.

 14. Profilbild för Susanne

  Vilken underbar färgprakt du bjuder oss på. Blir både varm och glad inombords. Och så klart blir jag lite avis på er temperatur. Jag eldar på som bara den inomhus för att få en behaglig temperatur så jag slipper alla ylletröjor. Det blåser halvstorm ute idag och jag upplever att när det blåser som det gör så är det som att det blåser rakt igenom huset också. Det kanske det gör, men känslan är inte angenäm. Hoppas vinden lägger sig till imorgon när vi ska ut på roadtrip med kamerorna.
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt Susanne! Det är inte kul att behöva elda på så där, men det är ju nödvändigt, särskilt när det blåser för som du säger så blåser det igenom väggar och tak, och märg och ben 🙂 Ha en fantastisk roadtrip med kamerorna! Tack detsamma!

 15. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Du lyckas verkligen med ditt färgsprakande med hjälp av alla dina härliga blommor. Det där doppet med en stund i solen efteråt låter såå skönt. Eller kanske jag hellre hade haft 20 grader i poolen men stunden efteråt hade jag njutit för fullt av 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Färg finns det ju mer av här nu än i sommar när ni badar i färg. Så vi kör skiftbyte tänker jag 🙂 Det blir varmare och varmare i poolen, men förra året frös jag ju när det var 29 grader i poolen.. så det handlar mycket om lufttemperaturen. Kram!

 16. Profilbild för Micke

  Skönt med ett dopp förstår jag, här får vi väl vänta tills sommaren innan folk kan bara igen, inget för mig dock men ändå.
  Hade gärna haft en pool i en trädgård men då måste jag väl skaffa hus igen. 😉

  Fina bilder du ger oss idag, tackar ödmjukast.

  Ha en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Blir glad att du uppskattar mina bilder. Eller så får du flytta till ett hyreshus som har en allmän inomhuspool, vet att det finns i Alingsås 🙂 Detsamma!

 17. Profilbild för Marianne

  Ja, det var verkligen riktigt sprakande, Inkakrage, fantastisk orange färg, kan de finnas som sommarblomma här tro?
  Härligt med blomning och fågelsång, det känns som om din vinter inte varit så lång,
  eller så har tiden gått väldigt fort. Hur långt uppehåll blev det i badandet? Jag tyckte det var nyligen du skrev om att du tagit sista doppet för säsongen.
  Ha nu en fin fredagskväll,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du hittar inkakrage, jag vet inte om det finns som sommarblomma. Om inte kan jag ta frö åt dig till nästa år. Hojta i så fall! Vi har lika lång vinter som ni, fast ett helt annat klimat 🙂 Önskar dig en fin lördag! Kram

 18. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Härligt färgsprakande är det här inne hos dig. Mu ska jag ta ett par varv till och bara njuta av fotona, suga i mig…
  Ha det bra-Kram!

  1. Profilbild för Äventyret Framtiden

   Nu förstås men jag kan nog säga mu också för var jag kossa åt jag upp alla ljuvligheter rakt av.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Hahah, jag märkte inte ens av att det stod mu istället för nu 🙂

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Tänk att du som har så mycket blommor på hela ön kan glädjas av mina, det gör mig glad! Detsamma-kram!

 19. Profilbild för Susjos

  Snacka om färgsprakande! Tack så mycket för alla ljuvliga färger!
  Vi här i norden får vänta ett tag på att det ska grönska 😉
  Trevlig helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt du uppskattade! Snart sprakar det mer hos er än hos oss. Tack detsamma!

 20. Profilbild för Anni

  <3 Grisöra <3 Aldrig hört talas om – måste googla!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du hittar rätt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.