Din söndags­prenumeration upphör!

Jag är ledsen, men min tjänst med söndagsmejl med veckans inlägg upphör nu. Idag är sista söndagen som du får mejl.

Det är så himla tråkigt, för jag vet hur uppskattat det är! Ni är 906 stycken prenumeranter (när jag skriver detta) som nu inte längre kommer få ett mejl på söndagsmorgon med alla veckans inlägg.

Läs vidare för att få veta varför detta sker och även få förslag på andra lösningar.

MailChimp ändrat förutsättningarna

Och det är faktiskt en ekonomisk fråga. För MailChimp som jag använt i så många år för olika typer av tjänster har ändrat sin gräns för hur många prenumeranter och mejl som kan skickas ut gratis.

Gränsen har tidigare varit 2000 prenumeranter, och den är nu ändrad till 500.

Jag har letat efter alternativ men hittar inget annat där jag kan välja att skicka ut bara en gång i veckan och som dessutom är gratis för så många prenumeranter som jag har.

MailChimps billigaste lösning kostar $27,-/månad. Eftersom jag inte tjänar några pengar på bloggen (av eget val) så varken kan eller vill jag tillhandahålla lösningar jag får betala för.

Det finns lösningar

Det enda som alltså försvinner är själva mejlet som skickas på söndagsmornar. Min blogg kommer ju fortsätta som vanligt. Så allt innehåll finns ju lika tillgängligt som alltid. Nedan kommer lite förslag på hur du istället kan hålla koll på nya inlägg.

Skriv in manuellt

Du som har en rutin att läsa min blogg till morgonkaffet på söndagarna kan ju fortsätta med det. Men istället för att gå till mejlkorgen och klicka in via mejlet så skriver du direkt in anna-forsberg.se/bloggen/ i din webbläsare och klickar dig fram till de inlägg du vill läsa.

Bokmärk i din webbläsare

Det enklaste är ju om du inte vill använda någon extern tjänst (som följer nedan) är att bokmärka adressen till bloggen i din webbläsare så du lätt hittar den igen! Lägg den som favoriter så är den ännu enklare att hitta.

RSS direkt till din e-post

Detta är väl det som närmast liknar den tjänst du haft hittills. Den stora skillnaden är att du får ett mejl för varje inlägg jag publicerar, vilket ju är i princip varje dag.

Blogtrottr heter tjänsten och du anger anna-forsberg.se och väljer att få feed från inlägg (inte kommentarer) det visas två olika när du skriver in adressen.

Sen får du alltså ett mejl när jag publicerat ett inlägg. Och där kan du enkelt avprenumerera igen när och om du vill.

Detta är den enklaste och en helt automatiskt lösning och det är ingen risk du tappar bort några inlägg. Kräver inga inloggningar!

Skaffa en RSS-läsare

Mina söndagsmejl skickades tack vare att MailChimp hämtade upp bloggens RSS-flöde. Det kan du också göra!

Jag har tidigare beskrivit hur du kan göra, så jag rekommenderar dig att läsa inlägget om Feedly, det verkar kanske krångligt när du läser det, men jag är säker på att du löser det!

Feedly är min rekommenderade lösning om du känner att du vill ge det lite tid att konfigurera. Tjänsten är gratis och du kan använda den för andra bloggar och nyheter som du vill följa! Använder detta själv och är väldigt nöjd med att kunna läsa på dator och i telefon och att det synkas däremellan.

Spara till hemskärmen på telefonen

Har du en iPhone och läser bloggen via den så kan du spara ner min blogg med ikon till din hemskärm. Om det finns liknande funktioner på Androidtelefoner vet jag inte, men jag utgår från det fast jag hittade inget vid en snabb googling.

Sparat till hemskärmen på iPhone

Konto hos WordPress.com

Min blogg ligger inte på gratisplattformen wordpress.com men jag har kopplat på den så att den som har ett wordpress.com konto numera kan prenumera på min blogg via sin inloggning där.

Har du inget konto kan du skaffa ett utan att skapa en egen blogg. När du valt användarnamn och lösenord och går till nästa steg så avbryter du processen. Ditt konto har skapats men du har inte skapat en blogg. Gå till wordpress.com och där kan du via fliken ”läsaren” söka fram min och andras bloggar och prenumerera.

Nya rutiner

Det är bara funktionen med Blogtrottr som automatiserar det helt för dig. Nackdelen där är att du får mejl för varje inlägg.

Om du väljer någon av de andra lösningarna jag föreslagit så kräver det något av dig. Inte bara att aktivera funktionen, du behöver ändra dina rutiner. Inget sker automatiskt utan du behöver aktivt gå dit där du valt att följa min blogg.

Jag är väldigt ledsen för att detta drabbar dig men hoppas att du som verkligen vill läsa mina inlägg hittar en lösning som funkar för dig och har full förståelse för att jag nu avslutar söndagsmejlen.

Kanske du har någon helt annan lösning än de jag föreslagit? Vill du i så fall dela med dig så skriv en kommentar där du berättar hur du gör, det är alltid uppskattat!

Din mejladress tas bort från listan i veckan och kommer inte sparas på något sätt, varken av mig eller MailChimp.

Publicerat:

i:

42 svar till ”Din söndags­prenumeration upphör!”

 1. Profilbild för Zinta
  Zinta

  Det känns förstås tråkigt att bli av med gamla vanor, att få ”ett personligt brev” och njuta av morgonkaffet tillsammans med Anna och Portugal. Men jag förstår resonemanget, absolut.
  Som tur är människan en anpassningsbar varelse.
  Så nu får det bli ett bokmärke på hemskärmen i telefonen.
  Allt gott

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för din förståelse! Hoppas du fortsätter att njuta av både morgonkaffe och mina bilder & ord via bokmärket. Detsamma!

 2. Profilbild för Carolyn Johnsen
  Carolyn Johnsen

  Dina blogg är söndagsmorgon höjdpunkt för mig så jag är väldigt glad att det går att lösa sig på andra sätt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Carolyn! Hoppas du hittar en lösning som passar dig bra! Trevlig söndag!

 3. Profilbild för Znogge

  Jag har en bokmärken på min blogg och det fungerar utmärkt. Där kommer en länk till dig att hamna. Nu kan jag i och för sig din adress i huvudet och besöker oftast din blogg först för du publicerar tidigt. Allt löser sig tänker jag 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra du har en annan rutin än att vänta på söndagsmejlet, som alltså upphör. Och tack för länkningen!

 4. Profilbild för LillaSyster

  Oj din blogg är verkligen stor och så mycket energi du lägger på den♡
  Jag fortsätter att följa dig på samma sätt som jag gjort tidigare. Ha en bra söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bloggen är viktig för mig 🙂 Kul du hänger med, jag gillar din blogg med! Detsamma!

 5. Profilbild för Sol Sanna
  Sol Sanna

  Tusen tack för att du tagit dig tiden att servera oss så många olika alternativ! Jag ligger oftast kvar i sängen på södagsmorgonen och läser igenomdina inlägg (har ingen tid att passa då för bagaren levererar ”bara” bröd måndag – lördag, alltså man måste ju bara älska livet i en liten portugisisk by!)
  Jag försöker med den rss-varianten för jag behöver mina notiser och påminnelser om jag ska komma ihåg ens vilken dag det är 😝

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nu blir jag ju nyfiken på vilken by du bor i 🙂 Hoppas det löser sig med RSS-varianten.

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg

  För vår del är det helt ok! Vi har Feedly och har bokmärkt de bloggar vi följer.
  Skoj att din blogg växt så mycket att du spränger de gränser för prenumeranter som de sätter upp!
  Nu hejar vi på Vasaloppsåkarna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra! Jag gillar verkligen Feedly. Gick ju fint både i Vasaloppet och på 5-milen idag!

 7. Profilbild för Hanneles bokparadis

  biblioteket har slutat skicka sms… som påminnelse

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kostar säkert för mycket, tänker jag.

 8. Profilbild för Sina Farhat
  Sina Farhat

  Jag använder en rss reader så det är ok, jag får ändå veta att du lagt upp nytt material!

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 9. Profilbild för Chatrine

  Lite komiskt att du gjorde det här inlägget just idag.
  Kom inte åt min mail i morse så gick in manuellt 😊
  Klart jag läser vidare ändå hörru, vill ju ’vara med’ er i er vardag ❤️

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra att du fick träna direkt 🙂 Kram

 10. Profilbild för Micke

  Har ju bara bokmärken av alla bloggar jag läser, oftast går jag ju in via kommentarer jag fått på min egen blogg men jag kollar alltid så jag får kommit in till alla bloggar även utan kommentar.
  Någon måste ju ha koll på er. 😉

  Jo, sådant där förändras ju med tiden, konton man har får nya funktioner men ibland även mindre förändringar av funktioner.
  Sånt är livet…antar jag.

  Ha nu en fin söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det känns tryggt att du har koll på oss Micke! Det är inte ovanligt att gratistjänsten blir betaltjänster till slut. Tyvärr.

 11. Profilbild för Äventyret framtiden

  För min egen del så är det inget som helst problem.
  Jag följer dig ändå…:)
  Men jag förstår att det känns jobbigt, både för dig och för alla de andra 905.
  Men jag gissar att alla är flexibla och tar det som det kan tas.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Jag tycker det är tråkigt att behöva avsluta en populär tjänst, men så är det. Alla får fixa sin egen lösning nu. Kram!

 12. Profilbild för Kraka

  Jag har ju, som du märkt, valt bort att prenumerera. Tycker inte att det finns någon anledning att prenumerera på inlägg från någon som jag dels vet publicerar dagligen dels kommenterar hos mig tillräckligt ofta för att jag ska kunna klicka på länken där.
  Min mailbox svämmas över av olika nyhetsbrev mm. Tror att det är dem jag läser minst på grund av tidsbrist. Vissa dagar får jag uppemot hundra mail. Inte hållbart att hantera för en privatperson.

  Ha en bra söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har alla olika beteenden och det här drabbar många, men jag hoppas och tror att de som vill läsa hittar sin egen lösning. Kanske det är svårast för de som själva inte bloggar (vilket är den större delen av mina läsare).

   1. Profilbild för Kraka

    Ja, det är verkligen synd att möjligheten försvinner för dem som vill ha mailen.

 13. Profilbild för Marianne

  Oj vad många varianter du räknar upp, men jag har ett bokmärke både på mobilen och min laptop, så jag fortsätter som jag gjort.
  jag var på väg att flytta min blogg till Worldpress ridigare, men jag förstod mej inte på det och trodde jag avbröt registreringen, det gjorde jag tydligen inte och nu kan jag inte logga in eller använda min vanliga mailadress när jag kommenterar bloggar på WP !

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att du har en lösning som funkar för dig. Finns det ingen möjlighet för dig att logga in igen på WordPress och radera kontot så du kan få ”loss” din mailadress igen.

   1. Profilbild för Marianne

    Jag har försökt flera gånger och får svar att mailadressen inte är registrerad, jag har två adresser och ingen fungerar, men jag har en hittepåadress till de jag behöver 🙂

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Hrm, vad dumt!

 14. Profilbild för Kerstin
  Kerstin

  Jag prenumererar inte, men går in och kollar ett antal bloggar nästan varje dag. Gillar att bestämma själv…! Så ingen skillnad för mig. Tack för fina glimtar från södra Europa. Jag kommer fortsätta att läsa och njuta av alla fina bilder.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Kerstin, vad bra du har din egen lösning. Fint du vill hänga kvar!

 15. Profilbild för Tove toviska

  Nog finner jag hit Anna 😊

 16. Profilbild för Hannas krypin

  Vad trist att du inte kan ha kvar din tjänst längre med söndagsmejl. Hade också valt att ta bort den tjänsten med tanke på försämringen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är tråkigt för de som verkligen gillat den. Men det finns ju andra sätt, så jag tänker det löser sig.

 17. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Det är alltid skönt att det finns alternativ

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, nya möjligheter 🙂

 18. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Läser ju varje dag i princip och klarar mig bra utan söndagsmailet. Oj så många följare du har! Roligt!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra! Ja det har ju samlat på sig under åren 🙂 Kram

 19. Profilbild för Anita

  Inga problem för mig, jag följer dig via min WP-reader och det fungerar för det mesta bra 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Toppenbra Anita!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
31°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 20°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.