hav

Disktrasa, hav & radioreklam

Har igen lite småsaker att berätta. Sånt där som inte får ett eget inlägg, utan vi samlar ihop fem, sen gör vi ett inlägg.

Istället för att ge inlägget rubriken den tråkiga rubriken ”Fem snabba nr. X” så hittar vi hädanefter på en rubrik som passar till innehållet. Men du kan alltid hitta de här korta inläggen i den är kategorin!

1. Hyrbilsdilemma

Planen var att hyra en bil här i Porto Covo för att göra en eller två dagsutflykter till inlandet där vi har några ställen vi vill besöka. Men det är inte så lätt vintertid, för hyrfirman i Porto Covo har bara öppet på sommaren. Så då tänkte vi att vi hyr i Sines istället, så kan vi ta taxi dit och hem till campingen. Men det visade sig att taxi kostar €25,- per väg och det tyckte vi inte det var värt. Att hyrbilsfirman skulle köra ut bilen till oss fanns som alternativ med det kostade mer än €150,- för den tjänsten och det tyckte vi så klart var för mycket.

Det går en buss om dagen till Sines från Porto Covo (2 mil emellan) och den kan vi ta istället bestämde vi, men då var hyrbilarna till de bra priserna slut. Så vi tappade sugen och hyr bil längre upp i landet i stället. Fokuserar mer på Alentejos inland en annan gång. Vi kan ju ändå inte se alla våra önskeplatser i år.

Vi skulle så klart kunna ta FrankieBoy in till Sines och hyrbilsfirman, men som sagt, vi tappade lusten.

2. Hänvisar intervjuer vidare

När vi får en förfrågan om att bli intervjuade tackar vi nej, berättar att vi inte gör fler intervjuer och hänvisar vidare till de som vi har intervjuat under kategorin ”heltid i husbil”. Så om du som finns med bland våra artiklar och får intervjuförfrågningar så kanske de kommer härifrån.

Vi gör gärna fler porträtteringar på personer som bor på heltid i husbil, så hör av dig om du också vill svara på massor av frågor för att berätta din historia här hos oss!

3. Portugisisk radioreklam

Har hittat en radiokanal på FM som vi lyssnar till rätt mycket. Det är ungefär som att lyssna till Mix Megapol i Sverige, för det är exakt samma jinglar. Samma tonläge på de som gör reklaminslagen, samma och återkommande låtar hela dagen och ja det mesta känns precis som i Sverige. Fast pratet är på portugisiska då. Det är rätt fascinerande, fast tråkigt. Dags att leta efter en ny kanal!

4. Har du en husbilsblogg?

Vi har ju en sida med en lista av länkar till andra husbilsbloggar och den fyller vi väldigt gärna på! Vi får en hel del trafik till vår blogg och det vore roligt om vi kunde driva personer med husbilsintresse vidare till andra som också bloggar om husbilsliv på olika sätt. Så skicka oss gärna ett mejl med länk till din blogg!

5. Härliga dagar med G & K

Våra fina vänner från Skåne träffade vi i Lagos för ett par veckor sen, men nu tog de en liten utflykt från sin camping och kom till oss i Porto Covo. Vi har grillat, promenerat, snackat samt njutit av havets ljud och vidder tillsammans. Dessutom fick vi en hemmastickad miljövänlig disktrasa i lin som ska testas ordentligt för att minska (eliminera?) användandet av engångsprodukter. Och när de kom hade de även köpt med sig apelsiner och avokado från vår favorittant i Algarve.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.