När vi kom hem från Estremoz var det bara 20 grader inne och det skulle bli en kall natt, så vi drog i gång elementen.

Har ju berättat att det är lite kallare nätter nu, har ju till och med börjat använda ett vintertäcke. På dagarna är det superskönt runt 25 grader i skuggan, så fortfarande shorts och T-shirt. Men när solen försvunnit kryper temperaturen ner och innan solen kommer upp igen hinner temperaturen sjunka en del.

I lördags var första gången vi använde elementen i skarpt läge, de har testats av installatörerna ett par gånger, men nu skulle vi själva dra igång systemet för första gången.

Huset håller värmen bättre när vi är hemma, vi själva är ju två värmeelement men också matlagningen värmer upp huset. I lördags åkte vi hemifrån tidigt, fönsterluckorna var stängda hela dagen och vi kom hem först efter att solen gått ner. Det var då 20 grader inne. I söndags var det ungefär likvärdig utetemperatur på kvällen, men skillnaden var att vi var hemma hela dagen. Städade, bakade och lagade mat. Inne var det då 23 grader på kvällen, så det är stor skillnad när vi är hemma, så elementen drogs inte igång då.

Nu har vi testat vårt system och det funkar, elementen värmer upp snabbt och effektivt. Men vi behöver lära oss inställningarna ordentligt. Luftvärmepumpen låter, men vi hör den bara om vi är på utsidan, vilket gör att vi märker om vi glömt stänga av den. Det liksom susar i elementen när de värmer, och det ljudet är inte alls störande. So far so good 😀

Här kan du läsa om värmesystemet vi har installerat i huset.