En advent utan ljus och pepparkakor

En advent utan ljus och pepparkakor

Idag är det första advent, något som jag tidigare år alltid haft stor längtan till.

Men i år blir det inget firande alls av första advent. Vi har inga batteridrivna ljusstakar i våra fönster. Inga pepparkakor. Inga lussekatter. Vi har inte heller längtat efter något som lyser upp i mörkret, eftersom vi inte har så mycket mörker, även om solen går ner tidigare och tidigare här också.

Att se alla adventsljus och julförberedelser i sociala medier känns helt flippat när vi har 20 grader och strålande sol. Andra husbilar här på ställplatsen har pyntat sina bilar med blinkande ljus och julgranar. Men inte vi. Vi är väldigt glada att vi var och en gör som vi vill. För vi vill inte.

I år firar vi inte advent eller jul. Vi har valt att avstå helt i år. Hur vi gör nästa år vet vi inte. Om vi bor kvar i husbilen kanske vi gör som många andra och plockar fram lite tomtar. Eller så gör vi inte det. Det får tiden utvisa. I år har vi inte alls lust att pynta.

Tycker dock det är väldigt fint med julpyntet i städerna. Bilden är från Malaga, dit vi åker in en kväll och kikar på hur det ser ut när de här ljusen är tända!

Önskar dig en fantastisk första advent, oavsett var, hur eller om du firar den! Vi har fått en flaska glögg i present, den ska vi avnjuta – men inte idag.

/Anna

 

Publicerat:

i:

20 svar till “En advent utan ljus och pepparkakor”

  • Tur vi har möjlighet till olika val. Vi tycker om förändringar. Vi tycker oxå om att tänja våra gränser och känna efter vad som är viktigt för oss.

 1. Ärligt så skulle nog inte vi heller ha ljusstakar o julpynt om vi var där ni är….trots det är jul ?Ha det fortsatt bra

  • För mig är jul så mycket känsla. Den känslan finns inte här och inte nu. Tack, detsamma Deciree!

 2. Att sätta ljusstakar hos mig har nog aldrig ägarna tänkt på men när de läser ert inlägg blir de lite delade, ljusstakar och tomtar, inte ljusstakar och tomtar. Sån tur att de slipper fatta såna beslut då jag istället får stå inne i värmen och mina ägare får njuta av kylan..?.
  Önskar er en riktigt härlig 1:a advent

  • Hahha, ja det kan ju vara olika åsikter i hushållet också. Vi har det finfint i värmen och dina ägare hoppas jag njuter av sin tillvaro oavsett om det är med eller utan ljusstakar och tomtar.

 3. Vi fick två minitomtar av vänner hemma…de sätts upp på antennen.
  Sen är det jul i vårt hjulhus?
  Snart Malaga, hälsningar från oss i Dethleffen ?

 4. Här hemma njuter vi av adventsljus och stjärnor, för att lätta upp det kompakta mörka och grå. Hade vi varit där ni är hade detta gått bort direkt. Vi har inget till övers för pynt och lull-lull i husbilen.

 5. Vilken vacker julbelysning de har där i Malaga!
  Känns som ett helt annat tänk, jämfört med här hemma i Sverige.

 6. Tycker det är skönt att bara vara & njuta av Spanska platser & mat. Tycker att det är skönt utan advent & jul. Behöver inte det för det är ju mycket ljusare & soligare än hemma i Kiruna/Gällivare trakter.

 7. Vi fick en liten stake på 12v i julklapp ifjol så den har vi faktiskt med. Men andra här på campingen går all-in! Kommer ett inlägg om det snart. ?
  F. ö finns inte adventskänslan, som funnits hemma, eftersom vi har så ljust om dagarna.

 8. I vårt hem har vi gott om lull-lull och lampor. Dilemmat är ju att allt hemma hos oss är valt för att vi gillar det – men vi gillar ju adventsljus också.
  Dagens i-landsproblem ?

  • Såklart ni har sånt ni gillar, annat skulle förvåna mig 😀 Tror ni har det riktigt mysigt!

Translate »