hudavlagringar frotte

Lite äckligt men bra tips kanske

Det är väldigt spännande med nya upptäckter, allt är dock inte bara vackert och soligt. Vi fortsätter vår transparens.

Nu ska berätta om två saker som vi upptäckt, det ena är om huden och det andra om toaletten. Så tycker du det blir för intimt och äckligt så föreslår jag att du klickar vidare till ett annat inlägg 🙂 Kanske du kan hitta något här bland alla inlägg taggade med Besöksmål.

Vi ömsar skinn

Vi duschar ju i bilen mest och här i Rincon så kan vi enkelt fylla på vatten och tömma vårt gråvatten (dusch, disk och handfatsvatten). Vi sparar på vatten och det blir inte så långa duschar. Huden hinner inte luckras upp.

I förrgår använde jag ställplatsens dusch istället för jag skulle raka ben och armhålor och jag vill helst inte att det håravfallet ska lägga sig i geggan på insidan av våra avloppsrör så jag betalade snällt 2 Euro för 10 minuter och njöt av en dusch med sprutt. Det är dock väldigt dålig ventilation där inne så det blev otroligt fuktigt.

När jag skulle torka mig efteråt lossnade all min hud kändes det som. Eftersom det var flera veckor sedan jag duschade länge så hade huden inte fått en chans att luckras upp och falla av. Handduken jag hade blev alldeles full av hudavlagringar. Inte så nice. Så:

Vid långdusch, medtag liten frottéhandduk att frottera dig med, så din vanliga handduk inte blir full av hudavlagringar.

Jag använde den stora handduken till att skrubba kroppen ordentligt efter långduschen. Den ligger nu i tvätten…  och jag är ren på djupet.

Avföring sjunker

Vi har en toalettkassett och vi använder gärna vår egen toalett. Så kassetten innehåller både det ena och det andra. Vi har kemikalier i kassetten som gör att avföringen löses upp.

När bilen rullar åker innehållet runt i kassetten och blandas väl. När tömning sker räcker det ofta med 2-3 sköljningar tills allt är ursköljt och kassetten är ren.

När vi står still sjunker den ena varianten till botten och lägger sig där. Så. När vi ska tömma kassetten krävs det att vi sköljer ofta 5-6 gånger för att få ut allt och att det ska kännas rent nog för att sätta tillbaka kassetten i husbilen.

Vi delar gärna med oss av våra lärdomar av livet i husbil! Bilden har jag i alla fall hämtat från nätet, för att skona er från autentiska bilder på detta området.

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Lite äckligt men bra tips kanske”

 1. Profilbild för Kristina Svensson

  Bra tips tycker jag. Inte för att det är aktuellt för mig men jag blir lite trött om det bara är glättiga inlägg. Blandning är bäst.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack – ja blanda friskt gör vi gärna!

  2. Profilbild för Helena Roth

   Håller med Kristina – det e ju en del av livet ni lever och genom att du (ni) lyfter sånt ”som man inte talar så mycket eller gärna om” så kan jag nog garantera att många outtalade frågor får svar!

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Ja så är det faktiskt, det här är vårt liv.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fniss!

 2. Profilbild för Hanna

  Det här är är ju en del av er vardag. Får oss andra att njuta mer av våra självklara duschar hemma.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det verkligen, bra att du ser det så 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är livet enklare hemmavid än i Husbilen!

  Ha det gott på Advent……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så, och det är en del av tjusningen.

 4. Profilbild för Matts Torebring

  Nej, usch, så ni har det. Själva kopplar vi bara till en slang och spolar helt rent.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jasså du.

 5. Profilbild för FinnSummeTone

  Hei på dere.

  Vi hadde også litt av samme problemet når det gjelder toalettkassetten. I sommer byttet vi ut kassettoalettet med et Cinderella Motion forbrenningstoalett. Veldig godt fornøyd med den løsningen. En gang i uken tar vi ut ”askeskålen” og tømmer noe få hundre gram med aske i søppelbøtten.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det förstår jag! Skulle gärna göra den investeringen också, både i vårt liv och i miljön. en får ta en sak i taget.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.