handla mat i spanien

Springer i mataffärer

När vi handlar mat så går vi till olika butiker beroende på vad det är vi ska handla. Kan bli ett himla spring.

Men det är nödvändigt att gå till olika butiker för vi är ju lite kräsna med vad vi handlar, fast med lite planering går det alldeles utmärkt att besöka olika butiker när det ska handlas. När vi bor på samma ställe ett tag lär vi ju känna butikernas sortiment. Och kan välja var vi handlar beroende på vad som ska köpas.

Känns som ett stort privilegium att faktiskt hinna gå och handla flera gånger per vecka, bara för att vi ska få färska och rätt varor. Dessutom är ju vårt kylskåp litet, så vi kan inte veckohandla.

Mercadona

Mercadona är en stor mataffärkedja – bara i Rincon finns det 3 st i varierande storlek. Är lite som ICA tror jag, de har även en hel del varor som är märkta med Hacendado – vilket är deras egna märke med mycket prisvärda varor. Den närmsta butiken till ställplatsen vi står på nu är Mercadona, i den finns alltid det glutenfria mjuka brödet jag gillar, Beiker är tillverkaren. Det är ganska dyrt, €2.65 för 11 skivor. Men det är det godaste glutenfria brödet jag ätit så jag njuter av det så länge vi står här i alla fall. Roger rostar det i stekpannan till mig varje morgon <3.

I den butiken finns även ett väldigt gott rödvin för €1.90, känns som rena rånet faktiskt.

Supersol

Inne i Rincon finns Supersol (en annan kedja med matbutiker). Där finns det Presidentvaror, alltså det franska ruskigt goda smöret samt crème fraîche. Där finns även havregryn och cider.

Lokala marknaden

Vi har hittat ett stånd där de säljer underbara avokado och mango. De står på marknaden i Rincon på onsdagar och i grannbyn åt andra hållet (5km bort) på lördagar. Andra frukt och grönsaker köper vi hellre på marknaderna också, men ibland blir det köpt både på Mercadona och Supersol, när vi ändå är där.

Carrefour

Den här stora kedjan undviker vi faktiskt. Tycker det är dyrt och frukt/grönt är trist. Här i Rincon ligger butiken oåtkomligt för oss, alldeles för långt att cykla. Men när vi hyrde bil så stannade vi där och handlade ändå. Och köpte bl.a. tacokrydda, som vi inte hittat någon annanstans.

Man kan palla apelsiner och clementiner också om en vill. Jag har gjort det en enda gång för att smaka och det var faktiskt en god apelsin, trodde den skulle vara bitter i smaken men det var den inte! Bilden visar prydnadsträden inne i Rincon, det är apelsin- och clementinträd överallt!

När vi är i Sverige gör vi aldrig så här – att vi springer till olika butiker utan vi handlar allt i samma affär. Oavsett vilken vi besöker. Fast det kanske blir annorlunda när vi kommer tillbaka i vår, för nu har vi en helt annan medvetenhet kring matpriser än vi haft tidigare!

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Springer i mataffärer”

 1. Profilbild för Christel

  Åh, det är roligt och intressant att handla i andra kulturer. Jag brukar stå och snegla på vad de inhemska personerna handlar och tar gärna efter för att prova annat som en egentligen inte har en aning om vad det är. Kanske inte i Spanien, där är det mer likt oss, men lite annat finns det. Tack för era intressanta inlägg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag kan tycka det är roligt också, till viss gräns. Här är ju mkt fisk och skaldjur, och kött. Jag är vegetarian. Kan äta fisk, men här blir jag faktiskt äcklad av det. Sen är jag feg och vågar inte handla sånt som jag inte vet vad det är.

 2. Profilbild för Yvonne

  Skönt det går att få tag på ”alternativa” varor utomlands. Som just glutenfritt bröd. Jag är handlar i stort sett samma grejor varje vecka. Så det skulle vara en stor omställning med nya affärer och nya märken inte minst.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det en utmaning, särskilt när en kommer till ett nytt land. Men nu har vi ju varit i Spanien i några veckor och lärt oss en hel del om hur det funkar här. Det är en del av upptäckarlivet 😀

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Att handla här nere är mycket roligare. Det för att det många gånger är billigare än hemma och så finns det ju olika spännande saker att prova. Men vi gillar ju att laga mat och experimentera.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja och så gillar ni fisk och skaldjur, vilket verkar finns massor av i färska varianter, konserver etc. Frukten är bäst! 😀

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det kul att handla i Spanien,och billigare med!
  Här hemma springer jag i skogen(eller går) 🙂

  Trevlig Adventshelg….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Skogen ger en fina möjligheter till upptäcker också 😀

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Visst är det kul att gå på upptäcktsfärd i mataffärer utomlands. Det är inte alltid lätt att få tag i allt man vill ha men det mesta brukar lösa sig.
  Solmogen frukt och grönt är ju bara underbart….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja upptäcktsfärder i mataffärer är verkligen kul. Vi upptäcker nya produkter varje gång.

 6. Profilbild för Frida

  Men asså GUD VAD MYSIGT det ser ut!!!
  Jag hade nog pallat citrus hela tiden om jag bodde sådär ? väldigt vacker bild också!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det lockar väldigt att bara knycka en frukt här och där. Men den regelrätta jag vågar inte även om jag tror det är ok, det är ju ett överflöd av frukt.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.