målarbok för vuxna

Målarböcker för vuxna (mindfulness)

När jag är tillsammans med barn är den roligaste aktiviteten att måla i målarböcker tycker jag.

Finns så klart mycket jag tycker om att göra med barn. Samtalen när de börjar bli lite äldre tycker jag är fantastiska. Barns nyfikenhet är outtröttlig och det tycker jag är härligt och uppfriskande. Att läsa för barn (eller vuxna) tycker jag också mycket om.

Men att få måla i målarböcker, det är så roligt. Så när de där nya moderna målarböckerna för vuxna kom köpte jag snabbt en. Fast jag är dålig på att faktiskt ta fram den, blir lätt ett avsnitt på en TV-serie eller att jag läser några kapitel i en bok, då jag inte har något särskilt att göra.

När vi minimerade våra saker inför flytten av vårt bohag till husbilen i april så gav jag bort alla barnsaker vi hade hemma. Målarpennor, mjukdjur, papper och spel. Men jag behöll min egen målarbok och mina färgpennor.

I söndags kväll efter att ha hejat och ropat i alla sportsändningar vi tittat på så plockade jag fram boken och målade. De här teckningarna färglade jag och efter det var min hjärna rensad så jag kunde börja på en ny bok!

Gillar du också att måla?

målarbok för vuxna

/Anna

 

Publicerat:

i:

17 svar till ”Målarböcker för vuxna (mindfulness)”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Snyggt blev det,målade också som liten grabb i målarböcker! 🙂
  Nu blir det bara målning på huset 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Husmålning är inte lika kul tycker jag. tar så lång tid innan resultatet syns 😀

 2. Profilbild för Elisabet Johansson
  Elisabet Johansson

  Så fina målningar med fina färger. Det är så bra att ha en hobby med dej. Vi övervintrar också i Spanien och jag har min symaskin med mej. Syr lite quilt på min och det går bra att köpa tyg m.m. här nere. Sen har jag även ett paket på väg hit ner från sverige

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för din kommentar Elisabet! Övervintrar ni på ett ställe, eller rullar ni runt? Har sett en del sånt på Chinan, gissar du hittat där också.

   1. Profilbild för Elisabet Johansson
    Elisabet Johansson

    Hej Anna. Vi är på Camping La Manga kom hit i mitten av okt och planerar att åka vidare efter nyår och närmare Malaga Kina butiker här jag varit inne på ett antal men inte hittat tyger som jag vill ha tyvärr

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ok! Vi åker oxå vidare efter nyår. Om plats finns kan vi varmt rekommendera den här platsen i Rincon. Men det är svårt att få plats…

 3. Profilbild för Tess

  Jag tycker också att det är väldigt kul med målarböcker men har lagt det lite på is pga många andra aktiviteter 🙂 Jag hoppas på att kunna ta upp det snart igen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Du kanske är periodare som jag, och tar fram dem när andan och lusten kommer. Vissa säger att det ör bra att få in en rutin med det eftersom det är avkopplande. Men finns ju andra avkopplande sysselsättningar också.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Får väl ta fram mina akvareller, det är ju kul att måla

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tycker jag 🙂

 5. Profilbild för Charlotte

  Min mamma var sån motståndare till målarböcker – hon ville att vi skulle vara helt kreativa själva, liksom inga färdiga linjer och det har nog präglat mig… så varken jag eller mina barn har haft särskilt många sådana. Lite intressant att min dotter i dag lever på att göra teckningar… och jag tror hon har blivit föreslagen att göra typ målarböckar. På sitt instakonto (majasbok) gör hon ibland små ”tutorials” för dem som vill lära sig rita djur. Och samtidigt, så härligt att du hittar något som passar just dig… <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Spännande hur vi präglas av vår uppväxt. Och din dotter har ju verkligen ett intressant instakonto – tack för den inspirationen!

 6. Profilbild för Reiselinda

  VI hade en period med färgläggning för ett tag sen. Jättetrevligt och avslappnande, kanske får plocka fram grejerna igen. Pär sitter mest och målar tavlor med akrylfärg nu förtiden. Jag har inte den talangen, behöver linjer att följa!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har inte den talangen att måla på frihand. linjer och prickar behöver jag med 🙂

 7. Profilbild för Sofia Hult

  Gillar att måla men jag gör det i den ” digitala” världen på min surfplatta via olika appar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har en app i telefonen oxå 😀

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.