sex i husbilen

Sex i husbilen

Att vara sex i husbilen – hur ofta händer det att det är så många som bor i bilen? 

De flesta husbilar verkar vara planerade och utrustade för 4 personer. Ändå är sittgruppen oftast för sex personer. Varför?

Hur ofta är man sex i husbilen?

Vår sittgrupp har aldrig varit utnyttjad fullt ut. Vi har varit fyra som flest i bilen. Vi tycker definitivt det är för mycket soffa. Onödigt plats som getts till soffan. När vi umgås med andra gör vi oftast det utanför husbilen, vanligen är vi faktiskt inte fler än fyra heller.

Innan Anette och Robert åkte hem till Sverige för lite arbete i fredags satt vi sex personer i deras husbil och tog en drink innan vi skulle gå ut och äta middag tillsammans. Det är första gången som vi varit med om att vara sex i husbilen. Vi satt bekvämt och hade det väldigt trevligt och det var lämpligt att sitta inne då det regnade ute.

Så jag tänker nu uppmuntra alla husbilstillverkare att ta fram en större modell som är gjord för 2 personer men med ett socialt utrymme för 4 personer. Alltså 2 bäddar och 4 kaptensfåtöljer – det hade varit optimalt tycker jag!

Att ha sex i husbilen då?

Ja, jag har medvetet gjort ett clickbait för ”sex i husbilen” även om frågan om varför sittgrupperna är stora är väldigt relevant att diskutera. Förlåt om du blev besviken, men jag gillar att testa sökmotoroptimering, lyfta frågor och att retas! Har du några frågor som rör sex i husbilen kan du skicka ett mail så ska jag svara dig privat istället, för självklart vill jag inte du ska vara besviken efter ett besök på vår blogg.

För dig som gillar att läsa om sex kan jag rekommendera Tess Mabons blogg, hon skriver om lust och sex ur lite annorlunda perspektiv.

/Anna

Publicerat:

i:

32 svar till ”Sex i husbilen”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Ha ha,läste rubriken och tänkte direkt,vad är nu på G?? 🙂 🙂
  Men vi är sällan sex i vår Bobil,men det andra är ju bra 🙂

  Ha det gott……..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Busigt eller hur? Så då håller du med om att det är himla onödigt med stora soffor?

 2. Profilbild för Christel

  Haha, ja sex är ett laddat ord och jag kastade mig också över ditt inlägg. Nåja, soffor i husbilen, dom är ändå för små….Det är svårt att välja, ska vi satsa på oss själva eller samvaro med många? Vi har nog varit sex i vår husbil bara vid några enstaka tillfällen och alla har ju en vilja att ha det trångt, samvaron är viktigare. Vi har också några små campingpallar att ta till, det är bra. Vi har samma fundering med den sänkbara sängen, hur ofta har vi övernattningar? Vi tror alltid det och vill ha fall i fall, men det är tveksamt. Det är svåra val.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En får inte roligare än en gör sig. Vi har ingen överslaf, den var lätt för oss att välja bort. Vi tänkte att vi inte vill åka omkring med utrustning om utnyttjas en vecka om året. Max.

 3. Profilbild för Barbro

  Haha – tack för ett gott skratt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego 🙂

 4. Profilbild för Tess Mabon

  Skrattar gott i soffan hemma (stor nog att rymma 4 liggande par ?)
  Och välkomnar varmt alla som vill läsa om mina lustar och sextankar ?
  Tack Anna!!
  ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack själv för din öppenhet i din blogg 🙂

 5. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Lite av samma bekymmer i segelbåtar, de görs inte sällan med många bäddar, 6-8 sängplatser är inte ovanligt. Det finns sittplats för alla som regel, om inte annat i sittbrunnen. Men sen, kylskåpet är så litet så det inrymmer ju ingen mat som räcker till ett stort gäng, en liter mjölk och sen är det fullt typ. Det har alltid förundrat mig. Därtill så är nästan alla båtar bara bemannade med 1-2 personer. Själva har vi en koj (vår egen för två personer). Sen finns möjligheten att ordna sängplats i salongen (typ en bäddsoffa, vi höjer ryggstödet och sim sala bim så blidde det en säng). Däremot så är en andra sovhytt bortrationaliserad, för där har vi vår verkstad istället – vilket vi mycket hellre uppskattar. Till detta har vi en stöddig kyl och frys och sittplatser i salongen för upp till 8 personer (när vi är ensamma så intar vi varsin soffa och tittar på tv, så vi använder fler än två själva). Faktum är att de flesta seglare som har sovhytter avsedda för gäster använder dessa till att slänga in en massa bråte och prylar i, verktyg bland annat. För övrigt så kan vi vara än sex i båten men då finns inget utrymme för sex (eller så får man vara jäkligt tyst och försiktig).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det konstigt att det inte är gjort för X antal personer. Och att det gäller överallt. Vår bil har 4 sängplatser om man inte som vi tagit bort taksängen. Så. Sittplatser för 4 personer hade ju räckt.

 6. Profilbild för Gunnar F Novik

  Det finns ett uttryck i USA, som säger entertain six, dine four and sleep two – oavsett storlek på husvagn eller husbil. (Mingla sex personer, ät middag fyra och sov två.) Och det verkar vara en bra standard oavsett storlek på ackommodation. Med tanke på att mina föräldrar hade ett elva meter långt schabrak med tre utfällbara sektioner, dusch m m så tror jag på det. Det vill säga, du kan alltid få in fler människor, men är det bekvämt?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ok, det kanske kommer därifrån! Men helt onödigt när en bara har, som vi 8 kvm. Varför ha utrymme för fler än vad en behöver?

   1. Profilbild för Gunnar F Novik

    Bra fråga, ingen aning.

    1. Profilbild för Anna
 7. Profilbild för Sofia Hult

  De var månandend nästa inlägg anna.
  Jag gillar läsa tess nlogg ..
  Kanske mejlar ang en fråga

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Maila på du Sofia!

 8. Profilbild för Christine

  Hihi, jag gillar din twist! Jag tycker själv att det är kul att testa på liknande sätt! Kul!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt att du gillar!

 9. Profilbild för Helena Roth

  Haha – I am a sucker for sex bevisligen. 🙂 Riktigt fyndigt av dig – och för den delen definitivt en synpunkt som jag hoppas många husbilstillverkare tar sig en funderare kring!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är jag med 😉 Ja något bör de göra – tänka lite nytt tror jag inte är fel.

 10. Profilbild för Kors och Tvärs
  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 😉

 11. Profilbild för Matts Torebring

  Vi har i alla fall sex stolar och tre bord med oss i bussen

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har med oss 3 utestolar och två bord för umgänge utomhus.

 12. Profilbild för Reiselinda

  Ja, snacka om clickbait! 😀 Vi har som mest varit 4-5 i vår husbil, aldrig sex, men det är inte ens ofta det är flera än oss två, så fyra platser räcker länge.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 😉 Ja fyra sköna platser verkar vara det som är intressant utifrån de svar jag fått när jag pratat om detta.

 13. Profilbild för FREEDOMtravel

  Spännande rubrik, haha! Håller med om att man väldigt sällan är sex i bilen. Det har inträffat någon enstaka gång, men det är verkligen sällan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack 🙂 Än har ingen sagt att de är sex i husbilen mer än enstaka gånger. Mycket intressant varför de bygger sina bilar så då.

 14. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Älskar dina inlägg, detta dessutom med en jättekul twist. Vi valde husbil av två skäl. 1. lastvikt. 2. Jag ville ha plats för umgänge med vänner i bilen, däremot inge behov av en massa sovplatser. Vi har som mest suttit 8 personer och ätit i Franny. Vi har inget förtält men sitter förstås ute om vädret tillåter, men när vi bodde helt i Sverige var julen ute inte ett alternativ 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En får ju inte roligare än vad en gör sig 🙂 Lastvikten är verkligen viktig. Vi har inget tält heller, men drar gärna ut markisen och lägger ut en matta om vi ska sitta ute.

 15. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  På vintern i Sverige där vi startade var ute inte en option *garvar* fast jag grillade året runt 🙂

 16. Profilbild för Anna
  Anna

  Nä usch och fy, sitta ute och äta på vintern är verkligen inte en option 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.