sport

Bara sport, bara massor utav sport

Intresset för sport i det här hemmet är ganska stort. Men bara utvalda sporter och det är nu skiftbyte!

Vi har ingen TV, men vi försöker ändå så det vi vill, via olika playkanaler på iPad och dator. Den här helgen har det varit massor av sport, med både säsongsavslut och säsongsstart för våra favoritsporter.

Längdskidor

På SVT play har jag tittat på min favoritsport, längdskidor, både på lördag och söndag, i säsongspremiären. Gick ju himla bra där vi tog medalj i alla tre tävlingar. En bra start minsann. Nästa helg blir det tävling igen 🙂

Curling EM

Jag gillar att kolla curling, men jag anpassa inte livet efter de tävlingarna. När jag på lördagen skulle spana in SVT-appen så såg jag att det var EM-final. Det blev nån timme framför damernas match där det bidde guld. Självklart sprang jag sen ut och spände upp vår svenska flagga över fronten på bilen.

Formel 1

Denna sport är Rogers största intresse. Han har inte missat ett lopp på över 30 år. Så när det är sändningar gäller det att vi står där det finns internet med tillräcklig fart för att kunna streama ViaPlay. Att världsmästaren 2018 är Lewis Hamilton stod klart redan förrförra loppet.

Eftersom det var sista Formel 1 loppen för den här säsongen och första tävlingarna i längdskidor så förstår ni att det är skiftbyte nu. Hädanefter är det jag som bestämmer över playkanalerna tills Formel 1 drar igång igen i mars. Då är det Roger som har vetot igen 😀

Annan sport

Vi gillar även handboll och ishockey. Men absolut inte fotboll. När det är OS sitter vi bänkade ganska mycket, både på sommar och vinter OS.

 

Och om en pratar sport så är det ju roligt att se Galenskaparnas fantastiska låt Bara Sport, så vassego att lyssna – och försöka sjunga med!

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Bara sport, bara massor utav sport”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Här är det ju också sport,slalom,mest på Ingemars tid,då stanna allt av!
  Men även Ishockey o Formel 1,fotboll,sen känner man sig ganska nöjd 🙂

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja slalom har jag inte sett mycket av heller sen Ingemar slutade. Men visst har vi haft fina framgångar även efter hans tid. Kul att ni också gillar formel 1

 2. Profilbild för Kristina Svensson

  Längdskidor är ju obligatoriskt. Skidskytte ser jag också de år när de visas på rätt kanaler. Sedan har jag nyligen börjat glo på hästhoppning. Det är inget jag brytt mig om tidigare men jag började efter VM. Orsaken är att det är ungefär som med längdskidor: det finns många svenskar som kan hävda sig. Igår var t ex Irma Karlsson trea bland idel gubbar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur, särskilt med de åkarna vi har i landslaget nu. Skidskytte kan jag också se ibland, men inget jag ställer om livet för. Ridsport kommer nog aldrig att visas på vår tv 😀

 3. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Blev faktiskt lite förvånad i lördags när jag såg er bild på curlingen…
  Vi eller rättare sagt jag, går ju på torsdag in i handbollsbubblan? och vi har räknat ut att vi kommer kunna se det i Spanien med, så vi kommer nog vara lite osociala ibland därnere…
  Bara hoppas de svenska damerna går vidare…
  Lite skidåkning kommer det säkert också bli, vi får hoppas på bra wi-fi ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, vi kan ju inte se handbollen, annars hade det gått före curling – om jag tvingas välja. Men curling är riktigt spännande tycker jag. Det har funkat fint med wi-fi de senaste dagarna tycker jag.

 4. Profilbild för Tess

  Så spännande! Jag är väldigt ointresserad av sport men kan förstå att andra kan uppskatta det 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Sport är spännande, men troligen bara om en gillar det.

 5. Profilbild för Gunnar FN

  Har ett ambivalent och som jag tror sunt förhållande till sport (fast tror att frun tycker annorlunda vissa dagar). Jag tycker om att titta på en del, men vill aldrig bli beroende. Och huvudsporten (jo, fotboll), den spelar jag fortfarande och gillar mycket mer att aktivt delta än att titta på.
  Har märkt att jag mår bra av att betrakta sport som lek, och inte livsviktigt, liksom…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är bara Formel 1 som styr vårt liv.. hahaha..

 6. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Har vi tillfälle bänkar vi oss gärna framför längdskidor och skidskytte. Skidskytte är en riktigt bra TV-sport. Lars tittar gärna på hästhoppning (hans dotter tävlade i det och han hade också häst på den tiden) medan jag grottar ner mig i handboll där mina tjejer tillbringat sin fritid undet många år.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja Skidskytte är också trevligt att kika på, särskilt när det går bra för svenskarna 😀 Handboll är ruskigt roligt och vi har precis insett vi kan se VM då vårt ViaPlay abonnemang inte stängs av förrän efter de sändningarna.

 7. Profilbild för Palle

  Vad bra ni ordnat det med sportintressen som inte krockar.
  Låter som en av många härliga lösningar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är inget vi ordnat med, det har bara blivit så 😀

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.