Får ofta frågan vad det är vi jobbar med och vill i detta inlägg försöka förklara lite mer detaljerat vad vårt arbete innebär.

Sedan 10 år driver jag en WordPress webbyrå där jag producerar, utvecklar och förvaltar webbplatser. Vad betyder det då, i praktiken? Först information om vårt företag.

Företaget VimleWebb AB

VimleWebb registrerades hos bolagsverket som eget bolag 2012, innan dess ingick verksamheten i ett annat aktiebolag vi hade. Företaget har många trogna kunder och anledningarna till det är:

Förstår affärer

Eftersom jag arbetat som inköpare och affärsutvecklare tidigare har jag en förmåga att förstå andra företags affärer. Jag är ett lönsamt och kreativt bollplank i hur en webbplats ska byggas eller utvecklas. Jag blir en del i mina kunders utvecklingsprocesser. I VimleWebbs leveranser ingår även en hel del av sånt som mina kunder inte vet att de behöver – men som jag vet de ska ha.

Långsiktighet

Långa samarbeten med våra kunder gör att de kan vara trygga i att vi finns här för dem. Vi är inte en pop-up byrå som insett att det finns pengar att tjäna i den här branschen och vill suga ut vad som finns att hämta. Under 10 år har vi byggt upp fantastiska relationer och flertalet av våra kunder har vi haft i många år. Även några vänskapsrelationer har skapats av vårt samarbete.

Snabbt & pålitligt

Struktur är roligt! Projektverktyg, kalender, to-dos och andra verktyg använder vi för att hela tiden hålla en struktur på vårt arbete. För att inte något ska falla mellan stolarna. För att hålla deadlines och för att alltid nå eller ofta överträffa förväntad leveranstid. Oavsett om det är ett stort webbprojekt eller en liten färgändring. Vi håller vad vi lovar! Alltid.

Hungrigt & kompetent team

För att alltid hålla högsta kvalitet inom alla kompetensområden använder vi duktiga underleverantörer. I många av våra projekt använder vi externa utvecklare, copywriters och webbdesigners.

Arbetet vi utför

Okej, nu vet du mer om vårt företag och har fått länk så du kan läsa mer på webbplatsen. Arbetet i webbyrån varierar från kund till kund. Vi anpassar våra leveranser till vad kunden har för behov. Här är några exempel på vad vi gör.

Gör nya hemsidor

Vi har gjort närmare 300 webbplatser, här är några exempel för att visa bredden: Whitelines, Ada Digital, JNJ SurveyErix Tools, Borås och Sjuhärads konstförening och TNG,

Om ordet billigt används i en förfrågan tackar vi nej. Vi levererar, som jag skrivit ovan, mycket mer än bara en teknisk lösning och vi söker långsiktiga relationer. För oss är det inte ett alternativ att ”slänga upp nåt enkelt”. Vi vill leverera kvalitet och genomtänkta lösningar anpassat efter det behov kunden har. Hur arbetet med en webbplats produktion ser ut varierar enormt, det styrs av behov och omfattning.

Utvecklar hemsidor

En webbplats speglar företagets verksamhet, så om verksamheten utvecklas gör hemsidan det också. Och den utvecklingen är vi som tidigare sagts ofta med i. Men ofta mindre omfattande utveckling sker så klart. Som att byta en färg eller lägga till mindre eller mer avancerade funktioner. Utveckling är alltid spännande!

Sköter om hemsidor

Det är mycket teknik med en webbplats. Alla företag vill och kan inte hantera det själv. Därför arbetar vi mycket med förvaltning/underhåll av webbplatser. Det kan vara såna vi byggt själva, men ofta kommer nya kunder till oss genom att de vill ha den tekniska tryggheten vi erbjuder. Det är Roger som arbetar med den här delen numera. Han uppdaterar, kontrollerar och rapporterar. Det är mycket på en webbplats som ska funka.

Våra förvaltningsavtal kostar från 250,-/månad, de är inte bindande och dessutom utan uppsägning. Det gör att ett företag alltid kan prova oss utan att känna någon oro alls! Är du nyfiken kan du läsa om vår förvaltning här.

Rådgivning & vägledning

En hel del arbete är att vägleda, tipsa och diskutera med kunderna. Att ge support och finnas tillgänglig. Detta arbetet styrs helt av kundens behov. Ofta är det via mailen detta jobb kommer, så det är mailen som styr när arbetet ska ske.

Platsoberoende digitala nomader

Eftersom vi arbetar med digitala verktyg och via internet kan vi vara helt platsoberoende och därmed arbeta från vår husbil. Vi har ett kontor i Alingsås som vi använder när vi är i Sverige. Vi träffar våra kunder i Sverige via digitala mötesrum, men också via telefon och fysiska möten.

Jag planerar att till våren och sommaren köra en rutt genom Sverige för att träffa våra kunder, vilka är utspridda i landet. Så perfekt att göra det med husbilen, besöka kunderna och samtidigt se mer av Sverige.

/Anna