stödben husbil

Några extra ben är bra när det saknas en cykel

Stabilisera FrankieBoy och cykla mindre, det har hänt grejer!

I all ljuvlig yra av bergsbyar och andra äventyr har vi inte berättat om våra extra ben och cykeln som är borta.

Premiär för stödbenen

Vi har manuella stödben till FrankieBoy. Alltså sådana en sätter fast under bilen för att göra den mer stabil. För att sätta på dem kryper en in under bilen och vevar ner dem från underredet. Det är med andra ord ganska omständligt och något som vi inte gjort förut. Men här där vi nu står ganska länge så kändes det bra att dels prova men också att få hemmet stabilare.

Det finns möjlighet att installera hydrauliska eller elektriska stödben samt att det finns luftfjädringssystem att montera för att balansera och stabilisera bilen. Vi har tyckt detta varit onödigt dyrt så vi har inte investerat i det. Men vem vet vad som händer i framtiden?

Rogers cykel är stulen

Den här platsen och det här området känns otroligt tryggt. Ändå var det inne obehöriga en natt och stal 4 cyklar. Varav Rogers var en av dem som stals. Vi har alltså bara en cykel nu, så fler promenader och färre cykelturer framöver. Fast Roger får gärna låna en cykel av ställplatsen så vi kanske kan cykla en del i alla fall. Tills vi köpt en ny till honom.

De som har ställplatsen är så ledsna för detta och de har vidtagit åtgärder för att det inte ska hända igen. Vi lägger verkligen inte skulden på någon annan än tjuven!

Livet är kul ändå, vi är omringade av vänner och vi har det himla bra. I vår stabila FrankieBoy!

Bilden är från Aguilas, där vi verkligen använde våra cyklar!

/Anna

Publicerat:

i:

24 svar till ”Några extra ben är bra när det saknas en cykel”

 1. Profilbild för Tina

  Vad tråkigt med cykeln! Och inte tror man att nån ska gå in när man bor inhägnat, skillnad om man fricampar. Men som ni skriver finns ju nytt att köpa. Vi har hydrauliska stödben men funderar starkt på att skaffa luftfjädring, den har vi nytta av vid svåra vinklar på vägen, branta backar, höga farthinder och den ska även göra bilen mindre stötig vid ojämna vägar. Det är dessa som varit våra huvudproblem från start.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Luftfjädring är nog det bästa alternativet vid dålig väg. Vi har inte haft behoven alls som ni beskriver, de vägar vi kört har varit snälla mot oss.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det är ju skönt att ni står stabilt och inte är helt ute och cyklar 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihih, eller hur! Du e fyndig du!

 3. Profilbild för Frida

  Så sjukt trist när folk stjäl. Vet inte hur många cyklar jag har fått stulna…

  skönt att ni fått dit stödbenen nu! Alltid skönt med lite extra stabilitet 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Faktiskt första gången det hänt oss, så får vara tacksamma för det. Mitt och ditt verkar vara svårt att förstå.

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt!
  Vi tror också att hydraliska stödben är jättebra, men det är lite mycket pengar. Vi är dåliga på att använda våra vanliga, men å andra sidan har vi inte stannat mer än några nätter på samma ställe.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Vi har inte heller använt det förut, det är ju första gången vi står lite längre, så nu var det dags att prova 🙂

 5. Profilbild för Helena S/y Wilma

  Ledsamt att höra om stölden. Vi har en megakraftig rostfri syrafast kätting som vi låser cyklarna med. Vi låser alltid kring något kraftigt, typ lyktstolpe. Ingen stöld än så länge (peppar peppar).

  Stödben ? Det är inget vi har av förklarliga skäl. Skulle det finnas till båt skulle vi inte använda det. Vi gillar gunget. Men ibland önskar man sig kardborreband i pyjamasen och madrassen när det går höga vågor ? .

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi behöver investera i bättre lås, vi har lärt oss det nu, den hårda vägen. Hahah, kardborreband, ja det hade nog varit bra om det gungar för mycket 😀

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Tråkigt när man inte får ha sina saker ifred för annat folk!
  Vi kör utan stödben,tar en ”Stödbensöl” ist 🙂

  Trevlig Helg…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja trist verkligen! Hihi, stödbensöl går ju också bra 🙂

 7. Profilbild för Husisblogg

  Jag har inte heller några stödben och misstänker att jag inte kommer få heller.
  Vad tråkigt med cykeln. Ägarnas cyklar brukar nästan alltid lastas in i mitt garage varje kväll så att de kan stå ”inomhus” under natten. Om det missas så har alltid ägarna låst fast cyklarna med kätting i mina hjul, lite jobbigare iaf att bara lyfta bort cyklarna

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Helt klart dags för oss att säkra våra cyklar bättre.

 8. Profilbild för Stella Scott

  Idag lär jag mig nya saker igen. Stödben för husbil alltså! Trist med cykeln, men det är en del av livet. Ibland tar folk med sig ens grejer… ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, det blir lite gungigt, kan tänka mig att om en har barn i bilen eller fler än två är det ännu viktigare med stödben, annars gungar det rejält av livet på hjul. Och ja det är en del av livet, vi hänge inte läpp, vi letar lösningar.

 9. Profilbild för FinnSummeTone

  Hei Anna og Roger.

  Vi diskuterte også nødvendigheten av hydrauliske støtteben, men det er en av de beste investeringene vi har gjort på vår bil. Det er helt uvurdelig, og det er mange steder vi har parkert hvor det ikke hadde vært mulig uten støtteben. Jeg skrev en liten blogpost på det her

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att se er här! Vi har förstått att det är en väldigt bra investering i bo-på-hjul-livet.

 10. Profilbild för Helena Roth

  Trist med stölden – men shit happens och i sådana stunder brukar jag känna att jag gläds åt att det var världsliga saker som gick åt pipsvängen (säger jag som idag tappade en fån nerför källartrappen… gick sådär kan jag säga. :-/ )

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Absolut – vi hänger inte läpp, sånt händer. Aj då hade nog varit värre om det var min telefon som blev stulen/gick sönder. Hoppas det ordnar sig!

 11. Profilbild för Deciree

  Visst är det trist när folk inte skiljer på ditt eller mitt. Vi vågar inte lämna våra cyklar utomhus när vi är ute på rull m husbilen, dom åker in i garaget nattetid. Sen har vi kostat på oss att sätta in EP hydrauliska stödben o det är det bästa vi gjort 🙂 Ha det fortsatt bra på er resa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hade vi haft elcyklar hade vi nog haft annat beteende. Och nu med facit i hand så blir det nog annat framöver också.

 12. Profilbild för Annica Rosander

  Tråkigt med cykelstölden.
  Vi har luftfjädring i vår bil och den är vi mycket nöjda med. Den är praktisk att ha när vi stannar en natt för att sova och det är en liten nivåskillnad då sänker eller höjer vi bakändan av bilen lätt.
  I byar med höga fartgupp är det också bra.
  Det blir ju mjukare också under färd. Om jag skulle välja mellan hydraliska stödben eller luftfjädring skulle det bli luftfjädring. Stödbenen använder vi bara när vi står länge på ett ställe.
  Annica

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad gött att ni är nöjda med er luftfjädring. Om vi ska utrusta bilen mer ska vi ta reda på mer innan vi väljer vad vi ska installera.

Vädret

Ourique, PT
19°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 10°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.