Några extra ben är bra när det saknas en cykel

Några extra ben är bra när det saknas en cykel

Stabilisera FrankieBoy och cykla mindre, det har hänt grejer!

I all ljuvlig yra av bergsbyar och andra äventyr har vi inte berättat om våra extra ben och cykeln som är borta.

Premiär för stödbenen

Vi har manuella stödben till FrankieBoy. Alltså sådana en sätter fast under bilen för att göra den mer stabil. För att sätta på dem kryper en in under bilen och vevar ner dem från underredet. Det är med andra ord ganska omständligt och något som vi inte gjort förut. Men här där vi nu står ganska länge så kändes det bra att dels prova men också att få hemmet stabilare.

Det finns möjlighet att installera hydrauliska eller elektriska stödben samt att det finns luftfjädringssystem att montera för att balansera och stabilisera bilen. Vi har tyckt detta varit onödigt dyrt så vi har inte investerat i det. Men vem vet vad som händer i framtiden?

Rogers cykel är stulen

Den här platsen och det här området känns otroligt tryggt. Ändå var det inne obehöriga en natt och stal 4 cyklar. Varav Rogers var en av dem som stals. Vi har alltså bara en cykel nu, så fler promenader och färre cykelturer framöver. Fast Roger får gärna låna en cykel av ställplatsen så vi kanske kan cykla en del i alla fall. Tills vi köpt en ny till honom.

De som har ställplatsen är så ledsna för detta och de har vidtagit åtgärder för att det inte ska hända igen. Vi lägger verkligen inte skulden på någon annan än tjuven!

Livet är kul ändå, vi är omringade av vänner och vi har det himla bra. I vår stabila FrankieBoy!

Bilden är från Aguilas, där vi verkligen använde våra cyklar!

/Anna

Publicerat:

i:

24 svar till “Några extra ben är bra när det saknas en cykel”

 1. Vad tråkigt med cykeln! Och inte tror man att nån ska gå in när man bor inhägnat, skillnad om man fricampar. Men som ni skriver finns ju nytt att köpa. Vi har hydrauliska stödben men funderar starkt på att skaffa luftfjädring, den har vi nytta av vid svåra vinklar på vägen, branta backar, höga farthinder och den ska även göra bilen mindre stötig vid ojämna vägar. Det är dessa som varit våra huvudproblem från start.

  • Luftfjädring är nog det bästa alternativet vid dålig väg. Vi har inte haft behoven alls som ni beskriver, de vägar vi kört har varit snälla mot oss.

 2. Så sjukt trist när folk stjäl. Vet inte hur många cyklar jag har fått stulna…

  skönt att ni fått dit stödbenen nu! Alltid skönt med lite extra stabilitet 😉

  • Faktiskt första gången det hänt oss, så får vara tacksamma för det. Mitt och ditt verkar vara svårt att förstå.

 3. Att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt!
  Vi tror också att hydraliska stödben är jättebra, men det är lite mycket pengar. Vi är dåliga på att använda våra vanliga, men å andra sidan har vi inte stannat mer än några nätter på samma ställe.

  • Eller hur! Vi har inte heller använt det förut, det är ju första gången vi står lite längre, så nu var det dags att prova 🙂

 4. Ledsamt att höra om stölden. Vi har en megakraftig rostfri syrafast kätting som vi låser cyklarna med. Vi låser alltid kring något kraftigt, typ lyktstolpe. Ingen stöld än så länge (peppar peppar).

  Stödben ? Det är inget vi har av förklarliga skäl. Skulle det finnas till båt skulle vi inte använda det. Vi gillar gunget. Men ibland önskar man sig kardborreband i pyjamasen och madrassen när det går höga vågor ? .

  • Vi behöver investera i bättre lås, vi har lärt oss det nu, den hårda vägen. Hahah, kardborreband, ja det hade nog varit bra om det gungar för mycket 😀

 5. Jag har inte heller några stödben och misstänker att jag inte kommer få heller.
  Vad tråkigt med cykeln. Ägarnas cyklar brukar nästan alltid lastas in i mitt garage varje kväll så att de kan stå ”inomhus” under natten. Om det missas så har alltid ägarna låst fast cyklarna med kätting i mina hjul, lite jobbigare iaf att bara lyfta bort cyklarna

 6. Idag lär jag mig nya saker igen. Stödben för husbil alltså! Trist med cykeln, men det är en del av livet. Ibland tar folk med sig ens grejer… ?

  • Japp, det blir lite gungigt, kan tänka mig att om en har barn i bilen eller fler än två är det ännu viktigare med stödben, annars gungar det rejält av livet på hjul. Och ja det är en del av livet, vi hänge inte läpp, vi letar lösningar.

 7. Hei Anna og Roger.

  Vi diskuterte også nødvendigheten av hydrauliske støtteben, men det er en av de beste investeringene vi har gjort på vår bil. Det er helt uvurdelig, og det er mange steder vi har parkert hvor det ikke hadde vært mulig uten støtteben. Jeg skrev en liten blogpost på det her

  • Kul att se er här! Vi har förstått att det är en väldigt bra investering i bo-på-hjul-livet.

 8. Trist med stölden – men shit happens och i sådana stunder brukar jag känna att jag gläds åt att det var världsliga saker som gick åt pipsvängen (säger jag som idag tappade en fån nerför källartrappen… gick sådär kan jag säga. :-/ )

  • Absolut – vi hänger inte läpp, sånt händer. Aj då hade nog varit värre om det var min telefon som blev stulen/gick sönder. Hoppas det ordnar sig!

 9. Visst är det trist när folk inte skiljer på ditt eller mitt. Vi vågar inte lämna våra cyklar utomhus när vi är ute på rull m husbilen, dom åker in i garaget nattetid. Sen har vi kostat på oss att sätta in EP hydrauliska stödben o det är det bästa vi gjort 🙂 Ha det fortsatt bra på er resa.

  • Hade vi haft elcyklar hade vi nog haft annat beteende. Och nu med facit i hand så blir det nog annat framöver också.

 10. Tråkigt med cykelstölden.
  Vi har luftfjädring i vår bil och den är vi mycket nöjda med. Den är praktisk att ha när vi stannar en natt för att sova och det är en liten nivåskillnad då sänker eller höjer vi bakändan av bilen lätt.
  I byar med höga fartgupp är det också bra.
  Det blir ju mjukare också under färd. Om jag skulle välja mellan hydraliska stödben eller luftfjädring skulle det bli luftfjädring. Stödbenen använder vi bara när vi står länge på ett ställe.
  Annica

  • Vad gött att ni är nöjda med er luftfjädring. Om vi ska utrusta bilen mer ska vi ta reda på mer innan vi väljer vad vi ska installera.

Translate »