En dag i chock

En helt galen eftermiddag har det varit idag!

Min älskade man ansökte i våras om en utbildning på ett år på GYH (Göteborgs Yrkeshögskola) men kom inte in. Tråkigt – men livet går vidare.

Idag efter lunch fick han ett mail om att han kommit in! På reservplats minsann. Och på måndag börjar utbildning, i Göteborg!

Jag är så glad för Rogers skull, han vill verkligen göra något mer i livet än att vara glasmästare och den här chansen får han aldrig igen! Han är 40+, har gått fordonsteknisk på gymnasiet med halvkassa betyg och arbetat flitigt sedan dess. Han har en kropp som säger ifrån emellanåt när han jobbar med de tunga glasen, så att han nu har chansen att omskola sig till något som han verkligen brinner för är verkligen helt fantastiskt!

Det blir ett tufft år för honom, att sitta på skolbänken igen efter så många år och sen att pendla till Göteborg några ggr/vecka. Men jag tror det kommer gå galant eftersom han tycker det är så otroligt intressant med teknik och särskilt det som handlar om Apple. Utbildningen är alltså ”Programmerare Iphone/Android”

Att ekonomin blir ansträngd får man ta, det ordnar sig. Jag får helt enkelt avboka min PT och laga lite mer nudlar – vilket jag gör med glädje för en sån här rolig sak!

Stort grattis till dig min älskling – idag firar vi med pizza (med utkörning minsann ute på landet) och så tar vi ett gott glas rött vin till det!

 

Publicerat:

i:

25 svar till “En dag i chock”

 1. Grattis till R!
  Visst blir det en omställning men det fixar ni galant. Det har ni ju gjort förr.

  Ha en fin kväll
  Kram åsa

  • Tack Åsa! Ja visst fixar vi det 🙂 Allt går om man vill, och om man inte chansar lite så vinner man inget heller.

 2. GRATTIS till Roger!

  Vad skoj. Inget fel på att vara glasmästare och ni har ju underbart där ni bor med arbetsplatsen inom lagom avstånd men livet är kort och man måste få chansen att testa mer än en karriär.

  Det funkar utmärkt att leva lite snålare ett tag!

 3. Lycka till båda två. Gillar din interaktion med twitter och bloggen. Lagom mycket och lättsamt. Hoppas vi syns under hösten. Din bordsgranne.

  • Hej Lena – kul att du hittat hit! Ja det får vi ordna. Det är tweetupborås den 20/9 på viskan mellan 11.30-13.30 jag kommer att vara där iaf – Roger är ju inte säkert längre var han kommer att vara 🙂

  • Du vet vad vi väljer för vin ikväll i alla fall 🙂 Choklad har jag ingen hemma dessvärre..

 4. Grattis!
  Som nudelalternativ är snabbmakaroner bra, de är inte bara billiga, de är dessutom vitaminberikade 🙂

 5. Hello..
  Så härligt för dig Roger. Ja man ska ta chanser när dom ”faktiskt” dyker fram.
  Måste jag nu säga ngt negativt, så är det tråkigt att glasmästeriet försvinner, har varit så behändigt att du finns så nära. Å andra sidan så, skulle du leva på mina trasiga bilrutor, så blir du inte rik. Men…Vilken himla tur att jag hann till dig innan.
  Stor kram o lycka till.
  Grannarna på andra sidan skogen.

  • Håller med dig Bitte – livet är för kort för att inte levas! Vi får se vad som händer med glasmästeriet – har inte den blekaste än, detta har gått så fort så vi har inte landat i det riktigt än.

 6. Vi är jätteglada för er skull! Roger kommer att bli en utmärkt app-utvecklare.

  Kram från hela familjen S.

Translate »