En dag i Lissabon, del 1

Jag fick ett mejl av en kompis som jag inte träffat eller pratat med på 6 år. Hon skulle till Lissabon över helgen och undrade om jag ville ses. Jag blev jätteglad och bokade tågbiljett!

När vi flyttade in i husbilen 2018 så skulle vi stanna till vid deras hus på väg söderut genom Sverige. Men omständligheter gjorde att det inte blev så, och nu när hon var i ”my neighbourhoods” så tyckte hon vi skulle försöka få till det. Och det tyckte jag med!

Tåg Funcheira – Lissabon

Eftersom jag inte ännu hade provat att åka tåg i Portugal så tänkte jag det var ett utmärkt tillfälle, vi har ju en tågstation här i Ourique som heter Funcheira där tåget mellan Faro och Lissabon stannar flera gånger varje dag.

Jag gick in på cb.pt och bokade mina biljetter i god tid, då till halva priset minsann. Jag valde 1 klass och standarden var väl ungefär som 2 klass i Sverige. Mycket rena toaletter, vilket jag tycker det i princip alltid är på allmänna toaletter i Portugal. Priset var €26,- tur och retur. Resan tar ca 1 h 40 min.

Kl. 10 skulle tåget gå, Roger körde mig dit och under tiden jag väntade så fotade jag, så klart.

När jag klivit på tåget, så kom det meddelande om att vi skulle vänta i ca 1,5 timme på grund av elfel. Jag tycker jag har haft min beskärda del av elfel den senaste tiden men jag lutade mig tillbaka och läste min bok. Sedan sträckte jag på benen och gick längst bak i tåget och tittade ut och fotade lite till.

Där började jag prata med en portugisisk man som innan han blev pensionär jobbat på järnvägen. Han hade vänner som höll på att åtgärda felet och fick samtal med informationen att tåget skulle börja rulla om 5-10 minuter, för de var klara. Alldeles strax efter det var vi på väg mot Lissabon, till stationen Sete Rios där jag skulle kliva av, för det låg närmast hotellet där S bodde. Tåget fortsatte vidare till bl. a. Oriente som ligger vid flygplatsen i Lissabon.

Lunch på Soul garden

När jag närmade mig Lissabon letade jag efter en restaurang där vi kunde äta lunch. Med mina preferenser så är det alltid krångligt, men jag hittade Soul garden som såg ut att ha en väldigt god sallad som jag kunde äta. Och det låg precis mellan tågstationen och vännens hotell.

Vi möttes vid restaurangen som var i princip tom. Menyn hade mycket att bjuda på, men jag valde den quinoasallad jag siktat in mig på (Quinoa salad, tomato, almonds, pomegranate, coconut and raspberry vinaigrette) och min vän valde Chicken nasi goreng.

Min underbart goda sallad

Vi var båda väldigt nöjda med våra val och njöt av maten tillsammans med en stor flaska vatten.

Discover where Asia meets Latin America

Soul gardens slogan

Mätta och glada bestämde vi oss för att ta kaffet på något kafé lite senare så vi betalade notan och besökte den superfina toaletten. Den andra bilden nedan är taget upp i speglingen i taket.

När vi steg ut från restaurangen så beundrade vi den fina hotellparken innan vi promenerade iväg med siktet inställt på Eduardo VII park, som är en stor park med flera monument.

Under tiden vi gick reagerade jag väldigt starkt över alla flygplan. Jag vet ju att många av inflygningarna sker över staden och det gick inte att bortse från oväsendet. Förra gången vi var i Lissabon reagerade jag inte över det alls, då var vi närmare floden och alltså i de lägre delarna av stan, kanske de inte flyger in däröver eller så känns det inte så nära bara.

Vi gick på en gata med väldigt fina husfasader och så passerade vi även den vackra moskén. Det var mulet och regnet hängde i luften hela tiden.

I nästa inlägg från min dag i Lissabon kommer du få se bilder från parken vi besökte.

Publicerat:

i:

34 svar till ”En dag i Lissabon, del 1”

 1. Profilbild för Sara i Barcelona

  Mysigt med dagsutflykt till Lissabon 🙂 Min son och hans flickvän var där förra året, dom tyckte mycket om det. Skönt att ni hittade en restaurang som passade er båda, sånt kan vara klurigt värre ibland 😀 Tack för att vi fick följa med! 🙂 Stor kram och ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi älskar Lissabon, har nu varit där flera gånger och fler lär det bli. Finns så mycket att uppleva där. Kul du följde med, detsamma och kram!

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Tack för den här delen av Lissabon. Jag har ju varit där men mest i den gamla delen så jag är glad att få vara med dig på andra ställen också.
  Tågvagnen är ju bara wow.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vassego 🙂 Den här delen var ny för oss också, har däremot ännu bara åkt igenom Alfama så har det kvar 🙂 Tack detsamma, kram!

 3. Profilbild för Znogge

  Vilken härlig dagsutflykt till Lissabon och så kul att du fick träffat din kompis. En bra dag helt enkelt förstår jag. Gott åt ni dessutom!

  Trevlig söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev en härlig dagsutflykt, med gott att äta 🙂 Detsamma!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Härligt med en utflykt till Lissabon, en så fin stad som vi bara har tillbringat en späckad heldag i när vi var på golfresa på en ort söder om. Ibland har vi pratat om att ta en weekendresa dit men som vanligt finns det många resmål på önskelistan.
  Skoj att träffa väninnan när ni inte setts på så länge.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var en härlig utflykt till en fantastisk stad. Finns massor av resmål på önskelistan här också 🙂

 5. Profilbild för Micke

  Allmänna toaletter som är rena, det är ju en förutsättning som man måste få tycker jag…bra där.
  En och en halv timma i väntan på avgång, tur man kan sysselsätta sig då minst sagt.
  Alltid fint att träffa folk man inte sett på länge, man har ju ofta så mycket att ”jobba ikapp” då.

  Ha nu en fin söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja med boken med mig så kan jag ju alltid sysselsätta mig 🙂 Det var mycket att ”jobba ikapp” helt klart. Tack detsamma!

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Trevligt, nyfiken på Lissabon, skulle villa se Fernando Pessoa-statyn.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den har jag inte sett än, står dock pinnad i min karta 🙂

 7. Profilbild för Mamma C

  Vilken mysig dag i Lissabon med din väninna.
  Din sallad såg väldigt god ut.
  Tack för dina fina bilder från din dag där.
  Ha en fin och skön söndag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Salladen var väldigt god och dagen riktigt mysig. Tack detsamma, kram

 8. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Bilden med trollsländan…..villhöver =)
  Ja, du har verkligen haft din beskärda del av elfel. Men dagen blev ju lyckad tillslut. Ha en bra söndagseftermiddag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag med! Det blev en bra dag och jag hade en bra bok 🙂 Tack detsamma!

 9. Profilbild för Marianne

  Så bra att ni kunde få till en träff och tillbringa dagen tillsammans. Fotona bakåt tilltalar mej, jag vet inte varför men har alltid tyckt om just dessa motiv. Kanske för att jag lägger något bakom mej.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra dag! Ja, kanske det är så att det är skönt att lägga saker bakom sig, jag gillar också sådan bilder. Kram

 10. Profilbild för Anita

  Vilken trevlig utflykt till Lissabon. Och så trevligt att kunna träffa din vän efter 6 år. Tågförseningar verkar det inte bara vara i Sverige märker jag. Men det verkade som det löste sig bra. Salladen ser verkligen delikat ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En trevlig dag och det löste sig bra, hade en bra bok och oväntat trevligt resesällskap. Salladen var väldigt god!

 11. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vad roligt att ni kunde ses efter så lång tid. Bortsett från elfelet verkar det smidigt att ta tåget. Det var ju bra att du inte hade bråttom och att du kunde ta det lugnt med en bok och lite fotografering. Din sallad ser verkligen god ut och toan var fin 😀 Ett tips för att hitta restauranger som serverar vegatariska och veganska rätter är att använda appen happy frog. Den tog mig och min son till många jättemysiga restauranger på vår Europaresa och även på Island.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var väldigt trevligt och smidigt med tåget. Salladen var väldigt fin och toaletten mycket läckert dekorerad. Jag har försökt hitta restauranger med Happy Cow men tycker inte den är så väl uppdaterad. Kanske inte används så flitigt här. Kram

 12. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Kul att en gammal vän hör av sig och vill att ni ska träffas! Förstår att du blev glad. Salladen ser inte bara god ut… makalös vacker också. Fina bilder du visar… vill se mer av Lissabon! En stad jag gärna vill besöka snart!

  Må gott och KRAM! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var väldigt roligt att hänga med henne en dag i Lissabon. Visst var salladen vacker! Här hittar du mina inlägg om Lissabon om du vill se mer 🙂 Men jag förstår, jag vill gärna åka tillbaka snar tockså. Detsamma, kram

 13. Profilbild för Susjos

  Så kul att träffa vänner, och trevligt att det blev i Lissabon! Din sallad ser väldigt god ut, kan tänka mej att ni hade mycket att prata om!
  Ha det fortsatt fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en trevlig dag med mycket fina samtal! Tack detsamma!

 14. Profilbild för Stefan

  Gillar den lilla gula vagnen/loket skarpt. Ser dock att det finns klottrare även i Portugal. Har lite svårt för dessa individer som ser sin enda chans att utmärka sig genom att förstöra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, den var ett trevligt fotomotiv!

 15. Profilbild för Karen
  Karen

  Nice; we’re meeting with friends from the Isle of Man in Lisbon in April, so we shall look out for that restaurant. Do they do chips; Myles likes chips lol. Kx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I have no idea 🙂 But I guess you won´t be in that area if you´re exploring Lisbon for the first time. Tell you all about it in a few weeks 😀

 16. Profilbild för Jag
  Jag

  Här gillar jag bilden på den gamla gula vagnen på spåret, så läcker och den nedersta med de vackra husfasaderna. Så trevligt att bara kunna sticka iväg så där och umgås, promenera och fotografera.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Blev väldigt nöjd med headerbilden, roligt du gillar den. Ja, det är verkligen trevligt att kunna bara dra iväg sådär 🙂

 17. Profilbild för Susanne

  Låter som en riktigt mysig och trevlig utflyktsdag. Många fina bilder från din dag och Lissabon ser ut att vara en fin stad. Jag har ju aldrig varit i Portugal (förutom när vi blev tvungna att stanna i Faro för att tanka planet på vår väg till Gran Canaria) så det är extra kul att se och läsa om landet och nog allt lockar det till ett besök 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra dag i Lissabon och del 2 kommer i helgen. Hoppas du kommer hit nångång, det är ett väldigt fint och välkomnande land!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.